• bruce lee'nin fist of fury'sine devam olarak çekilen.baş rölde donnie yen,qi shu,anthony wong'un olduğu traileri yardıran 23 eylül'de asya,avustralya ve yeni zellanda'da vizyona gircek olan film.ayrıca yönetmende infernal affairs serisinin yönetmeni andrew lau.

    poster; http://www.hkcinemagic.com/…43a131f876129d238d0.jpg

    trailer; http://www.youtube.com/watch?v=mfuftdwlcig
  • ülkemizde vizyona girmeyecek olan güzel bir film.

    bu filmin öncesinde çekilen ve chen zhen rolünü jet li'nin üstlendiği 1994 yapımı fist of legend'ı da izledim. belirtmeliyim ki bu film, 1972 yılı yapımı olan fist of fury filminden sonraki olayları yani second sino-japanese savaşlarının 7 yıl sonrasında geçiyor.

    film, konu olarak chen zhen'in fransa'da savaşıp bir arkadaşını kaybetmesinden sonra japon işgali altındaki ülkesi olan çin'e dönmesiyle başlıyor ve ülkenin - çin'in - işgal altından kurtarılması için mafya'ya sızan chen zhen'in verdiği mücadele anlatılıyor.

    donnie yen gibi bruce lee hayranı birisinin bu filmde birinci derecede bir rolde oynamasından dolayı muazzam bir mutluluk yaşadığımı söylemeliyim. zira kendisi çok yetenekli bir dövüş sanatları aktörü olmasına rağmen geç keşfedilmiştir. üstelik yaşının ilerlemesine rağmen filmdeki dövüş sahnelerinde güçlü, dayanıklı ve sert bir karakteri, oynaması gerektiği gibi oynamıştır.

    bruce lee'nin, japon okuluna verdiği dersi birçoğumuz biliyoruzdur. efsane bir scene'dir. bir de donnie yen'i nunchaku kullanarak japonları nasıl dövdüğünü merak ediyorsanız izlemeniz gereken bir filmdir, diye düşünüyorum.

    donnie yen vs. bruce lee
  • (bkz: #20674566)
hesabın var mı? giriş yap