• kale savunmasında kızgın yağ dökmek pek yaygın değildi o zamanlarda. tarihte az örneği vardır bunun. çünkü o dönemde yağ çok pahalıydı. savaş sırasında ekmek bile bulmak çok zor oluyordu. bu durumda tonlarca yağın kaleden aşağı dökülmesi biraz hollywood senaryolarını renklendirmek için kullanılmış bir eylem gibi geliyor. yağ olmasa da kaynar su ya da kızgın kum dökmek yaygınmış. bir de çok ekstrem durumlar haricinde öyle kaleye direkt saldırma, kale surlarına tırmanma gibi olayların pek yaşandığını zannetmiyorum. bunun yerine kaleyi ablukaya alıp, ikmal yollarını kesip, kalenin kendi kendine teslim olması beklenmiştir diye tahmin ediyorum.
  • ecdadın torunları şimdi iskender üstünde kızgın yağ gezdiriyor. hey yavrum hey.

    yitip giden bir gelenektir.
  • protesto için yumurta atma geleneği ile sahanda kızarmış yumurta bu olaydan sonra ortaya çıkmıştır.

    o güne kadar insanlık yumurtayı sadece haşlanmış yiyordu. savaş esnasında kızgın yağın üzerine düşen yumurtanın tadına bakan askerler tadını beğenmiş ve ilk fırsatta karılarına yumurtayı o şekilde pişirmelerini salık vermiştir.

    kaynak: sağ lob.
  • japonlar bunun daha verimli olanını tercih etmişler. avrupalıların aksine, koca kazanı taşımak yerine, adamları kazanının içine atıyorlar.
  • şu dönem ayni taktik olsa ekonomik olarak batardı yapan ülke.

    zeytinyağ kilo olmus 30 lira

    gres yag olmus kilo 50 lira

    motor yagina filan girmiyorum bile.

    çarp bi kazan kaç litreyse... maliyete bak
hesabın var mı? giriş yap