• günlük yevmiye 2500 den aşağı çalışan bulamazsınız . avukatlikmis doktorlukmuş bankacılıkmış bunları geçin piyasanın içinde olanlar biliyor ki 100 üstü bile kazanan var okuyan nesil olarak kendimi enayi gibi hissediyorum
  • iskele üzerinde çalışan adamla, mesaide ekşisözlük kovalayan adam versusunu para üzerinden yapmak nereden baksan ahmaklıktır.
  • peki bu mesleklerin mafyası mi var?

    ben gidip doktorluk avukatlık vs yapmak istesem yasak sonuçta.

    peki sizin kalıpçı-sıvacı olamamanızın önünde ne gibi bir engel var?
  • en kral işler bunlar. kafan rahat işini yapar gidersin. doktorluk, avukatlık, öğretmenlik vs bunlar insanı kanser eder.
  • normaldir, yerine göre az biledir. problem olan şey bordrolunun maaşlarıdır. 50 bin lira yoksulluk sınırı artık arkadaşlar, dalga mı geçiyorsunuz?
  • yazın sıcağında, kışın soğuğunda dışarıda çalışmak kolay olmasa gerek.

    her iş gibi bu işin de bir öğrenme dönemi var.
    sen fakülteye git gel yaparken, bu adamlar usta olana kadar 3 kuruşa çalıştılar.

    harcanan emeğe göre az bulduğum ücrettir.
  • kardeş, sen de kalıpçı ve sıvacı ol, sen de 80.000 tl kazan, sen de temizlikçi ol, sen de güzel para kazan. herkesin üniversite okuduğu bir ortamda böyle meslekler az olduğu için para eder. kıskanma, şuanki mesleğini bırak, o işi yap, sen de o kadar kazan.
  • bu işleri beğenmeyip öğrenmeyen gençler oldukça bu ustalar daha da çok para alır hale gelecekler çünkü arz talep meselesi. adamlar istediği işi seçebiliyor.
  • son kurusuna kadar helaldir. soguk sicak yagmur camur demeden bedenen calismak cok zor.

    eskiden beri böyledir. insaat isi agir herkes calismaz ve is sezonluktur cünkü.

    lisedeyken yaz tatilinde insaatta calistim. (seksenlerin sonu) hayatimin sonuna kadar o isi yapacagim korkusuyla öyle asildim ki yüksek lisansa kadar okudum.

    yaz tatili kisa ve en cok parayi orada kazanabiliyordun. devlet memurundan cok kazandigimi hatirliyorum.

    her isi elle yapardik otomatik makina veya tasiyici seyler yoktu el arabasi, kürek vs kullanabildiklerin. ellerim ve bütün parmaklarim nasir baglardi. elimi tamamen sikinca üstteki catlaklar kaniyordu.

    lise 2 yazinda 85 gün ara vermeden insaatta calistim ve son 5-6 gün kala artik vücudum kendini tasiyamaz hale geldi ve sürekli titreyip, istemeden göz yasim bosaliyordu, aglamiyordum.
  • aylık almaz. günlük ya da iş başına alır...iş garantisi yoktur. iş riski de vardır. ayrıca ağır iş kategorisindedir. ilerleyen dönemde en basitinden fıtık kaçınılmaz... mesele onların 80.000 alması değildir. mesele mühendisin öğretmenin doktorun o kadar alamaması. o niye alıyoru bırakıp da ben neden alamayırumu sorguladığımız anda çehre değişecek aslında...
hesabın var mı? giriş yap