• türkiye'de 93 yıldır hizmet gösteren ilk otobüs firması kamil koç'un almanya merkezli flixmobiliy'e devri için rekabet kurumuna başvuru yapıldı.

    rekabet kurumuna yapılan başvuruda, "göksu seyahat ve taşımacılık a.ş.'nin tüm kontrolünün doğrudan ve böylelikle kamil koç otobüsleri a.ş. ve iştiraklerinin dolaylı tek kontrolünün flixmobiliy gmbh tarafından devralınması" açıklaması yer aldı.

    2011 yılında almanya merkezli kurulan flixmobiliy, avrupa ve abd'de flixbus adıyla hizmet veriyor. uluslararası ve şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan flixbus daha çok çift katlı otobüslerle hizmet veriyor.

    kamil koç satılıyor

    (bkz: flixbus)
  • şahane bir şey olur. alman flixbus avrupa'nın her yerinde var. rekabet ve kalite artar diye düşünüyorum.
  • türkiye’ye gelen tüm avrupali turistlerin artik yerli bir firmaya degil alman bir firmaya para kazandiracagi anlamina gelir.
  • eyvah, kalite sifirdir flixbus'larda. tek artisi a noktasinda b noktasina sizi tasimasi. hakkini teslim etmeli free-wifi iyi calisir ancak kotalidir
  • malum flixbus bu hamleyi yaptıktan sonra korona virüs patladı. dolayısı ile talihsiz bir zaman oldu böyle bir satın alma için. fakat pandeminin artık normalleştirildiği şu dönemde bu satın almanın başarılı olup olmayacağı ortaya çıkacaktır.

    malum almanya'da otobüs toplu taşımacılığı yasağı 2013 yılında kalktı ve flixbus belki de almanya'nın en genç otobüs şirketi. gelip türkiye'nin en köklü otobüs şirketini almaları da bu iki ülke arasındaki işletmecilik, girişimcilik farkını yüzümüze vuruyor.
hesabın var mı? giriş yap