• bugün itibariyle 5 adada basladi... türkiyede 2000 tlye lahmacun geyfi yerine karsida karidesi kalamari gomerim...
  • yunan türkiye'ye elini, kolunu sallayarak girebilirken, kendi vatandaşına yunan'ın kapısında vize beklemeyi reva görenlere lanet olsun. sırf şu konu için bile söylenebilecek o kadar çok şey var ki...
  • yunan adaları için tam olarak da kapıda olmayan vize.

    öncelikle vapur/feribot seferi düzenleyen firmaları aracı yapmışlar. yine vize evraklarını seyahat öncesi toplayıp bilet aldığınız firmaya veriyorsunuz. ayrıca vize için 60 euro, aracı firma ücreti olarak da 20 euro veriyorsunuz. daha kısa sürede sonuçlansa da süreç yine normal schengen vizesi gibi, ret verilme ihtimali de var.

    bence iş, gelir ve hesap bilgilerinde sorununuz olmadığını düşünüyorsanız normal schengen için başvurun. hem fiyatta pek fark yok, hem de vize aldığınızda daha uzun olacağı neredeyse kesin.
  • kapıda vize diye yazılır, türk insanının yunanistan devleti tarafından soyulması olarak bilinir. bir hafta öncesinden booking üzerinden otel rezervasyonunu yaptığımız, turyol üzerinden gidiş geliş biletini aldığımız, şirketin kapıda vize için bize 4 gün önceden gelmeniz gerekir demesine ve bizim de tam 4 gün önce gelmemize rağmen günlük 250 kişilik kotasını 2 gün önceden yunan hükümetinin 80 kişiye düşürmesiyle bizim otel ödemelerimizin tamamıyla boşa gitmesi, gidiş geliş biletimizin 6 ay kadar açık bilete çevrilmesi şeklinde sonuçlanan tam dolandırıcılık örneğidir. yunanlar her perşembe özellikle rahat rahat ayvalık’ta gezerken dibimizdeki bizim olması gereken midilli’ye gitmek için çektiğimiz çile… avrupa birliğindeki yunanistan’ın türk düşmanlığını gözler önüne sererken bizim ülkemize rahat rahat girip çıkmaları… üzücü. booking’e otelin iletişim adresine durumu anlatmamıza rağmen herhangi bir ödeme yapılmaması üst üste büyük bir kayıp olarak hayatımıza imza attı… ikinci sınıf vatandaş olmayı kabul edenler için güzel bir dünya. ancak bizler için değil.
  • daha önce schengen vizesinden ret yiyenlere verilmediği iddia edilen vize. eğer doğruysa saçmasapan bir uygulama, son 2 sene içinde önüne gelene ret verdi schengen ülkeleri. zaten kapıda vizenin olayı vizenin kesin çıkacak olması, yoksa gider schengen vizesine başvuru yaparsın bir farkı yok ki.
  • dış işleri bakanlığı ekrem imamoğlu’yla uğraşacağına bize uygulanan 10. sınıf muameleyle ilgilense çok daha iyi olur dediğim durum. kapıda vize ismiyle türkleri yeni bir dolandırma sistemi olarak hayata geçen ucube bi vize.
  • iki ayrı tur firmasını arayıp bilgi aldığımda schengen reddi aldıysanız, kapıda vize de red alacağınız söyleniyor. geçen sene schengen red aldığım için başvuru yapamayacağım sanırım.
  • bir yunan adası pazarlama sloganıdır.

    internette yazanlardan anladığım "kapıda vize" diye bir şey yok. normal şekilde, tüm evrakları hazırlayıp yunan/schengen vizesine feribot şirketi aracılığıyla başvuruyorsun, sonrası şansa kalmış.
    hatta bahis arttırıyorum, schengen almak daha kolaydır; çünkü feribot şirketlerinin yeterli ve kalifiye elemanı yok, günde 20 kişiye başvuru için rezervasyon veriyoruz yazmış bir şirket. sıra beklemesi, türk feribot şirketinin telefonla aranması ve sonra uygunsa e-postayla onay vermesi, kargoyla evrak istemesi vs. daha da yorar.

    ido'nun kapıda vize başvurusu

    dentur'un kapıda vize başvurusu

    farklı bilgiye ulaşırsam bu entariyi güncellerim.
  • (bkz: izdeniz) (bkz: alsancak limanı)-(bkz: midilli) arasında gerçekleştirilen seferlerde uygulanacak kapıda vize ile ilgili gayet anlaşılır bir açıklama oluşturmuş.

    https://bilet.izdeniz.com.tr/…lli-adasi-kapi-vizesi
  • her seferinde ne bekliyordunuz diye sorasımı getiren başlık. (bkz: #159529366)
hesabın var mı? giriş yap