• yüz yılı bulan otomotiv sanayinde kare pistonlu bir motor üretmek gerçekten kimsenin aklına gelmemiştir eminim.
  • kare köşelerindeki gerilme yığılmaları ve rijitlikler hesaba katıldığında köşeleri çok çabuk deforme olacak ve kompresyon kaybına uğrayacak motor çeşididir. pistonların silindirik yapılmasının bir sebebi bu gerilme yığılmalarıdır. diğerleri soğutma, yağmala, sürtünme vs şeklinde gider.
    daire kesit, alanına oranla çevresi en küçük olan temel geometrik şekildir ve sürtünme bu yüzeyde olur.

    sadece piston değil, gemi-uçak pencereleri, tüpler, borular vs de benzer sebeplerle dairesel yapılır.

    piston içi yerel hava akış hızlarına ve köşelerdeki yanma hızlarına hiç girmiyorum. amcacım umarım bir şekilde başarılı olursun.
  • 100 bilemedin 1000 km sonra alır eline motoru.

    bir üstteki yazar arkadaş çok güzel anlatmış. bir ekleme yapayım, imalatı da zor bunun, ekstra maliyetli.
  • oval pistonlu belki de tek araç için (bkz: honda nr750)

    ilgili wikipedia sayfası

    adamlar katıldıkları yarış sınıfında kural gereği 4 silindirli motor kullanabiliyor en fazla. 2 pistonu birleştirip oval bir hale getirip v4 tipi motor üretiyorlar çözüm olarak. yani 8 silindirli motor üretip bir nevi silindirleri ikişer ikişer birleştiriyorlar.

    edit: ekleme
  • bunu bulan dayı seneye de üçgen pistonlu motoru bulacaktır.

    onda da %98 oranında enerji tasarrufu sağlayıp, aracın %87 oranında daha az yakıt harcamasını sağlayacaktır. ama işte mucitlerimizin değerini bilemiyoruz abi, bilemiyoruz... oysa ki sanayide daha ne isimsiz kahramanlarımız var; tofaş şahin'den helikopter yapanlar, uçak yapanlar, uçan daire yapanlar... ama işte imkan verilmiyor.
  • "bakanlık, kare pistonlu araç motoru tasarlayan usta ile temasa geçti" başlığı ile haber yapılan motor. haber linki
    takım elbiseli adamlar, arabalarının yağını değiştirmek için sanayiye gelen memur havasındalar. zaten video ortasında çay servisi de geliyor. çayı karıştıra karıştıra, hüüööpp diye içerek dayıyı pek de anlamadan dinliyorlar. ama haber "bakanlık el attı". cebe atmışlar eli.
  • kare, üçgen, beşgen, hexagon, oktagon derken en uygun şeklin daire olması gerektiğine karar verilecektir.
  • eli götünde dayılar tarafından sözde sahip çıkılan tırt prototip.
    ulan milletçe komediyiz. cenab-ı hakk'ın yardımı ile ayakta duruyoruz...
  • hidrolik yahut pnomatikse eh belki iş yapma durumu var. çünkü piston fazla ısınmayıp aşınmayacaktır. uzun süre dayanacaktır. ancak içten yanmalıysa üzgünüm dayı çok fena kafaya alınmışsın ya da akıl sağlığın yerinde değil.
  • dayı 1
    dayı 2

    şu iki kare yeni türkiyenin özeti, dayının motorunu anlatırken girdiği modlar bu ülkenin nasıl bir cahil cesareti kafasında olduğunu özetliyor.

    dayı anlatırken öyle modlara giriyor ki sanırsın yörüngeye uzay istasyonu inşa ediyor,

    çevresindeki takım elbiseli ülkücü kabanlı eli götünde, çay höpürdeterek dinleyenler ise ap ayrı utanç verici tipler, ülkede etkili, yetkili tipler bu gibiler,

    bu tiplerle teknolojiyi yan yana koysan işin doğasına aykırı duruyor ama bu tipler bu ülkenin kaderine tecavüz ediyorlar yazık.
hesabın var mı? giriş yap