• dönemın fetösü .
    açıkladım.
  • senin övündüğün padişahların asıp kestiği sayısız insana say.

    ''sultanahmette adam sallandırmak'' tabirini dilimize kazandıran adamlar yapınca ''devlet bekası'' olur, ama iş ingiliz işbirlikçisi radikallere gelince bu tosuncuklar ılıt göt olur. garip vakalarsınız.

    bebeklerin beşikte boğdurulmasını bile ''devlet bekası'' diye havlaya havlaya savunuyorsunuz lan siz.

    not: said nursi de şapkaya muhalefet etti. asıldı mı? hayır. şimdi defolup gidebilirsin sayın çomar.
  • bilmiyorlar, sadece ezberlenen cümleler. m. kemal atatürk' e karşı değilim saygım sonsuz. kemalist geçinen kişilerin kendi cahil ve eğitimsizlikleri, klişe cevapları bıktırdı artık.
  • başlığı açan gerizekalı iyice araştırsın bakalım niye asılmış.
    gerçi bu hain köpeğin adını oraya buraya verenlere ne desen boş.
  • biraz arşiv karıştırıldığında nedeni kolayca anlaşılacak olan idamdır.

    dönemin meteoroloji kayıtlarına göre idamdan bir gün önce gerçekleşen şiddetli bir sağanak yağış görülecektir. benim yorumum maktulün bu sağanakta ıslanmış olabileceği ve kurutmak amacıyla dönemin hükümeti tarafından asılmış olabileceği yönünde.
  • burada gözlerden kaçan, ısrarla üzeri örtülen bir çaba vardır. o da, taraftarlarının ve savunucularının, iskilipli âtıf hoca’yı, çorum’un iskilip kazasında yaşayan sıradan ve masum bir din adamı iken, mustafa kemal ve yandaşlarının hışmına uğrayarak idam edilmiş gibi gösterme çabalarıdır.

    iskilipli âtıf hoca, neden durduk yerde “şapka kanunu” olarak bilinen ve kılık kıyafet konusunda bir takım düzenlemeleri içeren kanunun kabulünden bir buçuk yıl önce üstelik de isminde “şapka” kelimesi geçen bir kitap yayınlıyor bu konuda doğru dürüst bilgi verilmiyor yazılarda. bu konuda aklımıza hemencecik geliveren şudur: demek oluyor ki; hoca türkiye’de kılık kıyafet konusunda geniş çaplı bir düzenleme yapılacağından bir buçuk yıl öncesinden haberdar oluyor ve bunun önüne geçmek için devrim karşıtlarının da tazyikiyle hemen alel acele 32 sayfalık bir risâle yazıyor!

    iskilipli atıf hoca’nın, “frenk mukallitliği ve şapka” isimli eserini durduk yerde yazmadığı, bu işi uygulamaya konulacak kılık-kıyafet inkılâbına bir tepki ve kitleleri harekete geçirerek bu inkılâbı önleme maksadıyla yazdığı ortadadır. zira nasıl ki; bahse konu inkılâbı destekleyenler, konudan haberdar olup, yaranma ve yağcılık adına acelecilik ederek ötede beride şapka giymeye başladılarsa, karşıtları da konudan haberdar olup, türlü şekillerde bu inkılâbı engelleme çabası içine girmişlerdir.
  • sanırım sözlükteki "kemalist"leri ortaya çıkarmak için belirlenmiş bir başlığa konu "açıklayamama".

    her devrimin aldığı "kelleler" vardır.

    bahse konu şahıs da bunlardan biridir.

    açıklaması da gayet basittir.

    şu anda bir "kemalist devrim" olsa "kelleleri" gidecek kişilerin kimler olabileceği konusunda fikriniz varsa, işte onların, bahse konu kişinin yaşadığı dönemdeki karşılıklarını düşünün, bu şahıs da onlardan biriymiş ve kellesi alınmış.

    bu kadar basit.
  • gayet doğaldır çünkü iskilipli atıf kemalistler için önemli bir figür değil. istiklal mahkemelerinde çıkan bu karardan şikayet ediyorsanız kararla ilgili düzgün bir kaynağı sunun biz de öğrenelim. düzgün kaynak diye özellikle belirtiyorum çünkü dinci tayfa masallar üretmeyi, bunlara inanmayı ve bunları yaymayı seviyor.
hesabın var mı? giriş yap