• bunun tipta bir psikilojik adi var midir * emin olamamakla birlikte kisinin sevilme ihtiyaci ndan da kaynaklananan , kisiyi kibir li * yapmaya kadar goturen, derin mevlana felsefesinden ,saglam bir dusunceye baglanmamasiyla, hastalikli ve alt yapisi bozuk olmasiyla ayrilan ,etraftaki insanlarin sebegi seklinde bir nevi polyanna ya da turk filmi esas kiz rolllerinde de gorebilecegimiz bir psikolijidir.
    kisinin hayatini yerle bir edecek kadar etrafa bagimli yapan bir rahatsizliktir.
  • agresyon kontrolünün boşa dönmeye başladığı hallerde ortaya çıkan ruh hali. defansiftir.
    (bkz: adam adama savunma)
  • kedi psikolojisidir, azcık yaltaklanma içerir yani. bir sürü psikolog amca, çocukluğunda ebeveynlerinden yeterli ilgi ve sevgi görmemiş insanların davranışlarını sevilmek üzerinden ayarladığını söyler. kim istemez ki sevilmek? mesele sevilmemekten korkarak hareket edilmemekte nokta

    edit: ne demişim ya ben.. beni çok sevdiler ki, manyak gibi sevdiler, sevgi manyağı yaptılar.. kimden bahsetmiştim acaba? alla allla
  • woody allen'ın "zelig" filminde uç noktalarının gösterildiği psikoloji. zelig'e ultra-comformist teşhisi koyarlar en sonunda. yanında bulunduğu kişinin sadece kişisel değil fiziksel özelliklerini de adapte etmeye kadar götürmüştür işi. sevilme, kabul görme ihtiyacından kaynaklanır bütün bunlar. ilk gençlik yıllarında bir arkadaş grubunda moby dick'i okudun mu, diye sorulduğunda dışlanmamak için "evet" cevabını vermesiyle başlamıştır her şey.
  • kendi basina bir durusu olmayan, tarzi olmayan kisilerin yalnizlik korkusu sebebiyle icine girdikleri psikolojik durum.
  • gayet kalifiye ve donanımlı bir insanın çocukluk yapmasıdır. koskoca kadın birdenbire beni öpmiyecek misin diye sorarsa çaresizce ilgi beklemektedir. ilgiyi gösterin. aksi davranışlar daha vahim sonuçlara yolaçabilir.
  • kisiye gore sekil degistiren,ozel bir istegi olmayan farketmez, muhim degil, sen nasil istersen, aaa ben de oyleyim cumlelerini sik kullanan fikir vermektense fikirleri takip eden kisilerde gorulebilir
  • loser psikolojisidir
  • erken dönem çocukluk yaşantıları otoriter, baskıcı sevgiden uzak ebeveyn yaşantıları üzerine kurulu insan evladı halet-i ruhiyesidir. izolasyondan uzak durmaya çalışan, ilgi odağı olma çabasında kişiler şeklinde karşımıza çıkan psikolojidir de aynı aynı zaman da. ilerlemiş patolojik olguların histriyonik kişilik bozukluğu tanısı alması olasıdır. daha da ayrıntılı bilgi için; (bkz: psikologunuz).
  • goldn cinsi köpeklerde fazlasıyla bulunur.
hesabın var mı? giriş yap