• sadece yıkanıp yıkanmaması ile alakalı bir durum değildir. patatesin cinsi de çok önemlidir.
  • yazın "tazye sovan"la beraber traktör megafonlarından yükselen ses. yaz gelmiştir, güneş evin arka tarafına aşmasına rağmen içeriyi aydınlatmaya devam etmektedir. yıllarca aralarında oynadığınız için bağışıklık kazandığınız ve bu nedenle sizi hiç rahatsız etmeyen "mahalledeki çocuk gürültüsü"ne aldırmaz, elinizdeki kitapla balkona çıkarsınız. tam konsantre olup okumaya başlayacağınız an traktörden cayır cayır bağrılır; ne keyif kalır ne konsantrasyon. hani biz de varoşlarda büyüdük -ve hala varoşlardayız- ekmek parası kazanmanın zorluğunu biz de biliriz ama yok mudur şunu kimseyi rahatsız etmeden yapmanın bir yolu? burdan yetkililere...
  • afyon, muğla(milas) taraflarında yetişen agria(kabuk ve et rengi sarı-koyu sarı) ve ranger russet (kabuk rengi sarı, et rengi krem) cinsi patatesler en iyi kızartmalık patates cinsleri olarak bilinir. hazır dondurulmuş kızartmalık patates üreten firmalar nem oranı daha az olduğundan -nem giderme maliyeti düştüğünden- ranger russet cinsi patatesi daha fazla tercih ederler. cips üretimine en uygun olanı ise agria ve fianna cinsidir.
  • gözümde haşlamalık patatesten çok daha fazla karizma yapmış patatestir. kelime güzel bir kere; "kızarrrtttmalıkkkkkk".
  • kızartmalık patates in kilosu nasıl 25 tl olur. biz bu patatesi tarladan 4.5 tl ye sattık şu anda 5 tl de olsa 7 tl de olsa 25 tl kilosuna fazla. bu fark nerden oluşuyor
  • şuhut'tan ya da sandıklı'dan iyi satıcılar bulunursa en üst kalite ve kızartmaya uygun olanlarına rastlanabilen patates.
hesabın var mı? giriş yap