• yasadigimiz depremle birlikte basiretsiz yoneticilerinin olulerimizden bile kar yapmaya calismasini utancla ve kizginlikla izlemistik.

    ve maalesef zamaninin en guvenilir kurumlarindan olan kizilay’a an itibariyle yapilan kan bagislari dip yapmis durumda, insanlar artik hastanelerde kan bulamayacak hale geldiler.

    ve ne yazik ki bizi yonetelenlerin ahlak carklarina islemis olan “farkedilmedigi muddetce devam” dusturunu degistirmek pek mumkun gorunmese de, bu carklari bir nebze farkindalik yaratarak isler hale getirmek de bizim gorevimiz olsun.

    kan bagisi yapin, yaptirin.

    saglikli gunler.

    edit: ilk paragrafla ilgili cok fazla kaynak isteyen oldu, arkadaslar magarada mi yasiyorsunuz? kendi ulkenize nasil bu kasar yabancilasabildiniz? buyrun size kaynak kizilay sirketi deprem zamaninda ahbap’a parayla cadir satiyor.
  • pandeminin de çok etkisi oldu. pandemiden önce düzenli giderdim hatta bağışçı kartım bile vardı. hatta şu başlığı bile açmıştım: erkeklerin kadınların 6 katı kan bağışlaması

    pandemiden sonra bi daha gitmedim. belki bi ara başlarım tekrar bilmiyorum.
  • icimin el vermedigi boykotlardan biri olsa da; sebebi ne pandemidir ne sirdir. sebebi;

    (bkz: 7.9 milyon $ kızılay bağışının ensar'a verilmesi)

    (bkz: kerem kınık)
  • millet aç amk karnını doyuramıyor, kan verip hipotansiyon sebebiyle pert mi olsunlar. sıkarak çıkarmadıkları bir tek kanımız kaldı zaten.
  • akepe eliyle siyasallaşan ve amacından uzaklaşan güzide bir kurumumuzun içler acısı halini yansıtan durum.

    size günahını verene allah akıl versin.
  • yarışmayan birini yenemediğimiz için olabilir
  • güvensizlik sonucu oluşan durum.
    bunun bir kaç sebebi mevcut;
    - yukarıda yazar arkadaşımızın bahsettiği gibi yapılan bağışların ensar vakfına hibe edilmesi
    - x ünite kan bağışlayıp farklı zamanda kan ihtiyacı olduğunda 1 ünite kan vermemeleri üstüne kan istemeleri.
    - o kadar toplanılan kan bağışlarının nereye gittiği.
    - bağışlanan üniteler üzerinden para kazanmaları.
  • bu kadar güvenilir bir kurumu insanlar artık güvenilir bulmuyor aynı şey trt için de geçerli. üzgünüm albayım
  • önce tarikatların parasını yıkadığı iddiaları çıktı ortaya, kendilerini aklayamadılar.

    sonra kanlarımız suriye'de ne oldukları belli olmayan öso denilen yapıya verildiği iddiaları çıktı ortaya, kendilerini aklayamadılar.

    ardından kanlarımızın yalnızca ösoya değil afirkaya bile dasıtldığı iddiaları ortaya atıldı.

    ardından deprem oldu, ki bana göre bu kızılay için bir faciaydı. çadırların satıldığı iddiaları ortaya saçıldı. yardımda inanılmaz bir yetersizlik gösterdiler. bu işlerden hiç anlamadığı ayan beyan birinin yönettiğini görünce olan oldu.

    arada çok fazla gündem oldular, onları saymıyorum bile. devletimizin birçok kurumu gibi, hükümet yanlılarının dahi güveni kalmadı.

    iki defa kan ihtiyacı oldu çevremde. yav her ikisinde de devletin polisi yetişti kan vermeye. devletin polisi olmasa kan man bulamıcaz. onlar bir şekilde anons filan yapıp kendi aralarından buluyorlar. bu deneyimlerimden sonra polislerimizin hiç görevleri olmadığı halde, kızılaydan katbekat daha değerli olduğunu söyleyebilirim kendi adıma.
  • kanı satıp parasını amerika'daki tügva vakfına bağışlayan, halen daha da yönetim kurulunda kerem kınık bulunan kuruluşa kesseler de bağış yapmam.
hesabın var mı? giriş yap