• içinde 4 şey bulunan okullardır:
    1. sonuna (sonsuza) kadar okumak isteyen pırıl pırıl çocuklar,
    2. çocuklara bir şeyler vermek isteyen öğretmenler,
    3. okuma azmi,
    4. yokluk....
  • çocuklara okuma yazma öğretemeden ortaokullara gönderen ilkokullardır. bünyelerinde bulunan hocalara çok güzel şeyler söylüyoruz arkadaşlarla. yaptığınız ayıp. türkçe okuma yazma bilmeyen adama ingilizce öğretmeye çalışıyoruz sayenizde!
  • üzülmekten ve bunu dile getirmekten başka bir şey yapamadığımız kadar içler açısı durumdaki eğitim hizmeti..
  • bir sınıf öğretmeni olarak tüm içtenliğimle söylüyorum bunları.köylerde okuyan çocuklar maddi imkansızlıkların yanında eğitim eşitsizliğinden de muzdariptir.köy öğretmenliği öğretmen olmayan çeşitli bölüm mezunlarının formasyon alarak yaptığı veya memleketi oraya yakın olduğu için kendi bölümü olmamasına rağmen bu işi yürüten(!) sosyal bilgiler,türkçe,matematik mezunlarıyla yapılan iş olmuştur.
    ücretli öğretmenlerin istedikleri zaman işini bırakabilmeleri,doğal olarak yerine gelen öğretmenin 1 ay beklenmesi öğrencilerin derslerden uzaklaşmasına neden oluyor.
    takdir edersiniz ki öğretmenlikler içinde öğrenci-öğretmen bağının en kuvvetli olduğu zaman ilkokuldur.bu yaşta çocukların eski öğretmenlerine sevgi beslemesi ve yeni gelen öğretmene uzun süre alışamaması,eski-yeni öğretmen arasındaki anlatım farklılığı,eğitimde bilinen ''sınıf yaşanmışlığı'' adı verilen durumun öğrencilerde etkisi öğrencilerin eğitimden kopuk kalmalarına neden olmaktadır.
    ücretli öğretmenliği sırf işsiz kalmayayım mantığıyla yürüten maliye,işletme mezunu binlerce insan var.devletin de işine geliyor tabi.kelle hesabı yapıyor maaş yatırırken.
  • içinde öğretmenin kalacağı lojmanı da olan, sobası da olan, sınıfta oduncu kolu bile olabilen, 2-3 sınıftan oluşan, harika okullardır.
  • eğitimi geçtim hayattaki fırsat eşitsizliğinin yaşandığı yerlerdir. benim çalıştığım köy halkı toprak zengini. gösterişi ve para harcamayı çok severler. eğitime önem vermezler. nasıl olsa bağ-bahçe var okumazsa okumasın kafasındalar. haliyle bu durum çocuklarına da yansıyor. materyalist ve şımarık olarak yetişiyorlar. köy okulu taşımalı olduğu için mevcut köyden öğrenciler ile maddi durumu iyi olmayan çevre köylerden ve çiftliklerde çalışan mevsimlik işçilerin çocukları da aynı okulda eğitim görüyor. yaşaman sorunları az çok tahmin ediyorsunuzdur. kalem bile almakta zorlanan öğrenci ile elinde tablet ve akıllı telefon ile gezen öğrenci aynı sınıfta. akran baskısı bir yandan daha el kadar çocukların nasıl acımasızca birbirlerini sahip ol(a)madıklarıyla yargıladıklarını görseniz. hayatın acımasızlığımın küçük bir parçası burası.
  • köyümüzün çok seneler önce kapanmış köy okuluna ilişkin görseler paylaşayım.

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsellerin birinde ki andımıza gözü gibi bakacak olan olursa ulaşsın.
    görsel
hesabın var mı? giriş yap