• doğru zamanda ve doğru şekilde yapilirsa tr gibi kirilgan ekonomilerde kazandiran yatirim aksi taktirde zararla sonuclanabilir.suan mesela finansbank 1.33 faizle ihtiyac kredisi vermekte altin ve dolar kuru nispeten düşük fakat yinede yatirim tavsiyesi değildir.

    evet arkadaşlar bugun küçük bi deneme yapmaya karar verdim 1.33 faiz 24 ay vade ile 30.000 kredi cektim ve altina yatirdim.hesap ve tahmjnlerime göre en kötü kafa kafaya cikarim diye düşünüyorum bakalim göreceğiz 24 ay sonra editlerim.
    not:mal olmayan aşağıdaki yatırım uzmanı arkadaşa
    gerekli cevabi saolsun arkadaşlar vermiş zaten kıps.
    24 ay sonra gelen edit:arkadaslar keşke 100 bin çekseymişim, 30 bini iki yılda 37500 tl olarak 1500 tl taksitlerle çok kolay ödedim, altın aldığımda 437 tl idi suan 1200 tl civarı yani 37500 tl, 81000 tl lik altın oldu arkadaşlar.
  • mal beyanıdır. atasözü ve deyimler sözlüğünde e sayfasına gelirseniz ''el s*ki ile gerdeğe girilmez* yazdığını göreceksiniz. heh işte o söz tam olarak böyle durumlar için söylenmiştir. senin olmayan parayla yatırım yapıp, getiri bekleyemezsin. şayet yatırımın olumlu sonuçlanırsa bu seni daha fazlasını yapman için cesaretlendirir işte sarmal o zaman başlar. hem yatırımdan gelen kayıp, hem faiz zararı derken işler çığrından çıkar.

    bunu bir ekonomist olarak söylüyorum. spk belgem yok o yüzden kimseye tavsiye veremem nacizane fikrimdir.
  • liberal ekonominin olmazsa olmazıdır. kredi sisteminin temel mantığı budur, yatırımcılar kredi çeker ve hem yatırımcı hem banka kazanır.

    ancak türkiyede faizler o kadar yüksektir ki, kredi kullanmak için çok karlı yatırımlar yapmak gerekir.

    bu yüzden kobi sayısı tüm işletmelerin %90'ından bile fazladır.

    bu da ülkenin kalkınmasına engel olmaya devam etmektedir.
  • öncelikle keşke imkan olsa da ''şunu seçen maldır, ötekini tercih eden aptaldır'' şeklinde zırvalayan tipleri kulağından tuttuğumuz gibi şutlayabilsek sözlükten. gerçekten mantar gibiler, her başlık altında varlar...

    çok çok falso bir işe girilmediği sürece; enflasyon canavarının bulunduğu bir ülkede ''alan'' her zaman kârdadır.

    örneğin;
    2 sene önce 60 bin liraya (bkz: volvo s60) alınabiliyorken şimdi (bkz: clio) bile alınamıyor.
    60 bin liranın tümü için bile kredi kullanılsa 15 bin lira civarında faiz ödenirdi. bu araç şuan 150 bin lira...
    2 sene önce 400 bine satılan evi şimdi 800 bine alamazsın.
    bir çok farklı şeyde buna benzer örnekler verilebilir.
    ev araç/gereçlerinde bile bu durumu görebilirsiniz.
    2 sene önce 300 liraya aldığım tost makinesi bile bugün 750 lira olmuş...

    ben bu ülkede ''şunu aldım da zarar ettim'' diyen birini hiç duymadım.
    altın al, gümüş al, ev al, arsa al, araba al,döviz al...
    (bkz: tl)'de geçirilen her gün eksi yazar.
    (bkz: güven endeksi) sürekli aşağı yönde seyreden, kimin ne fırıldaklık çevirdiği belli olmayan ülkeler bu kaderi yaşamaya mecburdur.
  • zaten bütün yatırımlar öyle yapılmıyor mu? kredi çekersin, yatırım yaparsın. işler böyle yürür. asıl mallık sahip olduğun tek birikimle bir işe kalkışmak olur.
  • belirli bir ödeme planı karşısında, belirli bir değer artışının satın alınmasıdır. neredeyse bütün büyük yatırımlar kredi ile finanse edilir. ölçek olarak daha sınırlı bütçe ile, ev, araba, işyeri gibi sabit yatırımlar yapılabilir. yada teknik bilgisi yeterli ise, orta ve uzun vadeli hisse senedi, altın veya döviz gibi araçlar tercih edilebilir.

    kendi sermayesi ile yatırım yapan kişi sayısı azdır. şirketlerde ise faiz gideri vergiden düşüldüğü için belirli bir kaldıraçın altındaki işletmelerin karlılığı düşük kalır.

    ekonomist olmak bir yana, ticaret lisesi mezunu bile iseniz, piyasalardaki alım satım fırsatlarından yararlanırsınız.
  • borçlar kredi çekilerek ödenir. kredi ödemeleri için borç alınır. 20 yıllık küçük esnaf ticaret hukukunun da içine ettiniz mahanatsızlar!
    kredi kullanmanın birincil amacı yatırımdır. güvenilir bir yatırım için kaz gelecek yerden esirgenmeyecek tavuk, ödeyeceğiniz faiz olur.
  • yatırımdan elde edilecek gelir, kredinin geri ödemesini yapmayı ve hatta ek bir getiri sağlamayı mümkün hale getirecekse gayet de yapılabilir. yani, mal beyanı falan değildir, lafı hiç evirip çevirmeye gerek yok.

    burada doğru zamanı kestirmek, düşük faiz oranlarından yararlanmak ve yatırıma konu menkul kıymet ya da kıymetlerin aşırı değerli olabilme ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekir. yani, borçlanarak yatırım yapmak için gerçekten uygun bir zaman ve doğru bir stratejiye sahip olunup olunmadığı önemlidir.

    bir de alınan borç ve yatırıma konu menkul kıymetler, portföyün volatilitesini artırabileceğinden, olası riskleri de azaltmak için, portföyü doğru oluşturmak, doğru dengeleme yapmak ve çeşitlendirmeyi göz ardı etmemek gerekir.

    tabii ben atak ya da agresif bir portföy oluşturacağım türev araçlardan girip opsiyonlardan çıkacağım kaldıraçlı işlemlerde fink atacağım uçacağım kaçacağım kısa zamanda zengin olup paramı katlayacağım diyorsanız, tez zamanda las vagas'a bilet almanızı tavsiye ederim. hem daha az stresli hem de daha eğlenceli olacaktır.*
  • devlet eliyle yasaklandığına göre enflasyonun uçtuğu ortamda bireylere faydalı bir eylemdir. peki yaptırımları hakkında bilgi var mı? cezası nedir?
hesabın var mı? giriş yap