• günün en acı haberi. kripto parada yüklü oynayıp iflas eden doktor, atış poligonunda kafasına ateş ederek yaşamına son vermiş. bu iş resmen kumar benzeri bir hal aldı. boşanma, iflas ve bu tarz intihar olaylarında kripto para olayı irdelenmeli.

    --- spoiler ---

    diyarbakır/kayapınar'da yaşanan olayda kripto para borsasında iflas eden doktor, gittiği atış poligonunda intihar etti. olay yerinde hayatını kaybeden doktorun bir gün önce x'ten yaptığı paylaşım ortaya çıktı.

    --- spoiler ---

    poligonda acı olay
  • değer mi para için canına kıymaya? ne kadar kaybetti bilmem ama elbet yerine konur geç olsa da. yazık.

    öyle bi devirdeyiz ki kızlar sugar daddy erkekler kumar kripto ile zengin olma hayali kuruyor. girişimci değilseniz bir koyup on kazanmak pek olası değil, çok çalışıp iyi yatırım yapmaktan başka şansınız yok. hayallerde yaşamayın. para dışı şeylerle mutlu olmayı bilin.
  • twitter hesabı budur. nedendir bilinmez, bu tip olaylara denk geldiğimde kişinin sosyal medya hesabına bakmak gibi bir huyum var. merak işte...

    takipçileri konunun sadece kripto olamayacağını, bardağı taşıran son noktanın o olduğunu belirtmiş ancak katılmıyorum. aslında başlıkta doktor diye özellikle belirtilse de doktorluk yaptığını da sanmıyorum. mart 2021'de twitter'a girmiş. 32 bin takipçiye, 16.500 tweet atmış. bu, günde ortalama 15 tweet demek. bu tweetlerin de kendince bir analiz, çalışma sonrası atıldığını varsayarsak oldukça vakit alıyor demektir.

    belli ki kendisi doktorluğu bırakıp, kriptodan kazanç sağlayarak yaşama şekline geçmiş. bu durumda da, kripto yatırımlarında büyük bir kayıp bu sonuca neden olmuş olabilir. doktor diye belirtilmesine de gerek olduğunu sanmıyorum zira bu kişi doktor olmanın etkilerinden dolayı bu yolu seçmiş değil, doktorluk yaptığını da sanmıyorum. (yok eğer bu verilerle doktorluk yapıyorduysa daha vahim bir durum var.)

    değer mi? bence değmez. kimseye intihar ettiği için kötü bir söz söyleyecek zihniyette değilim. ancak, intiharı seçti diye öven bazı değişikler var, onlardan da değilim.

    son olarak sherlock holmes'dan bir tavsiye:

    “taking your own life. interesting expression - taking it from who? once it’s over, it’s not you who’ll miss it. your own death is something that happens to everybody else. your life is not your own. keep your hands off it.”

    meali:
    "kendi canını almak. ilginç bir dışavurum, kimin elinden alıyorsun peki? bittiğinde, özleyecek olan sen değilsin. kendi ölümün, geri kalan herkesin başına gelen bir şeydir. hayatın sana ait değil. ellerini onun üzerinden çek."

    edit: birkaç suser uyardı. aktif olarak aile hekimliği yapıyormuş. iş "daha vahim" diye tanımladığım noktadaymış. akşama kadar kriptoda ne olacak kafasıyla umarım tedavisini aksattığı hastası olmamıştır...
  • bir yatırdım 10 aldım gibi bir durum pek söz konusu olmuyor hayatta , elbette istisnalar var ama adı üstünde işte istisna. giden gençliğe yazık.
  • kumar bağımlılığının sonudur. kriptolar bir kumardır, kim aksini söylerse söylesin.

    açın hesabını bakın bakalım neler yazmış diye. sağdan grafik atmış, soldan grafik atmış. yükseliş bkeliyorum demiş, dediğinin ertesi günü bitcoin %15 üzerinde düşüşe girmiş.

    kripto dünyasında sağdan soldan grafik çizip kendini kandırıyor millet.
    asıl yaptıkları şey kumar oynamak. büyük ihtimalle kaldıraçlı oynuyordu, sonu bu oldu.

    kripto kumardır, kaldıraç kumarın hasıdır.
  • = kolay paradan kimseye fayda gelmez
  • üstteki entrylere ithafen:

    kripto piyasalarında para kazanılır.

    burada gelip “ne para var be millette abi nereden buluyor bu insanlar böyle parayı” diyen kişiler işte tam olarak “kripto kolay para abi batarsın” diyen kişilerle aynı kişilerdir.

    herkes para kazanmak için sabah 07'de personel servisine binip bir işe gitmek zorunda değil, bu intihar eden kişi kendi öngörüsüzlüğü ve aç gözlülüğünün bedelini ödemiş kanımca, keşke olmasaydı, yakınlarına sabır dilerim.

    edit: yasadışı yollara başvurulmadığı sürece her kazanç güzeldir, bir paranın kutsal olabilmesi için zor kazanılmasına falan da gerek yoktur, bu söylemler iş hayatında en ağır yükü kaldıran 3 kuruş maaş ile hayatlarını sabote edip emeklilik bekleyen kişiler için, iş verenlerin uydurduğu sözlerdir. bu sözleri monaco'da şampanya içerken g.tlerinden uydururlar, inanmayın.
  • cevremde intihar olmadi henuz cok sukur, ama 2 arkadasimiz bu yuzden bosandilar.. bir arkadasim da yuklu kredi cekip odeyemeyince evini satmak zorinda kaldi bunun yuzunden..

    mallik falan diyorsunuz belki icinizden ama oyle salak insanlar da degillerdi..

    kumar cok baska bi bagimlilik sanirim.. ve milyonlarca kisi farkinda olmasa da bunun yuzunden kumar bagimlisi oldu.. bak farkinda degiller muhtemelen..

    binance uygulamasini silin mesela telefonlarindan sizi oldurebilirler yani bunun icin.. ama sorsan borsa yeaaa bu.. yatirim yeaaa bu derler..

    haa haa yatirim.. evet.. yatiriyorlar bi guzel kibleye dogru bak..

    sonuc: eger benim bile cevremde hayati dagilan 3 kisi varsa (ikisi aileydi bosandilar biri bireysel) dusunun haberlere yansimayan neler neler yasanmistir daha.. biz sadece haberlere konu olan intiharlari konusuyoruz.. yasaklansa keske bu sacmalik.. ya da kumarhaneleri tekrar acsinlar.. yani sacma oluyor boyle.. ulkede btc iddia serbest, kumarhaneler yasak.. sacma..
  • şu an itibarı ile kripto piyasası, hollanda'daki lale çılgınlığı gibi bir şey.

    zamanında uyuşturucu satıcılarının ödeme aracı hâline geldiği için bitcoin fırladı, arkasından gelenler ise tamamen sosyal psikoloji.

    balinaların milleti düdüklemesinden başka bir şey değil olan.
  • ülkenin en okumuş kesimi bile emek olmadan yemeğin olamayacağını anlayamayacak kadar aç gözlü
hesabın var mı? giriş yap