• "kruvasan" teşvikiye'de minicik bir dükkan. şef uğur ügümü'nün elinden çıkan şahane terayağlı, bademli, çikolatalı kruvasanlardan bir tane yiyerek durabilen az bence, çıtır çıtır kruvasanlar yerken ağızınızda dağılıyor ve daha tabağınız bitmeden şimdi hangisini istesem diye düşünüyorsunuz.
    (bademli ve sade olanlarını özellikle tavsiye ederim.)
    ben çok sevdim, umarım dükkan daim olur, hatta mümkünse daha büyük bir yere geçerler.
    kruvasan istanbul
    (bkz: kruvasan)
  • evime yakın olsa gün aşırı gidip yiyeceğim yer.
  • bir kurvasan hastası olarak söylüyorum, malesef kurvasanlarıyla sınıfta kalmış mekandır.

    aşırı sert, abartacağım ama neredeyse bıçak bile kesmiyor okadar bir kas katı ve sordugumda “biz böyle sert yapıyoruz” cevabını aldığım mekandır.

    hani ego yapıyor gibi olmasın ama fransa’da okumuş etmiş adamız ve bir ara her sabah tek kahvaltımızdı bu meret, biliriz oyüzden doğru tadı, sertliğini/yumuşaklığını/çıtırlığını..

    eğer tariften kaynaklanan bir sorun değilse muhtemelen yüksek volume’e yetişebilmek için önceden donduruyor olmalılar taze taze yapmak yerine, ki böyle olması o sertliğin en büyük açıklamasıdır.
  • bu sabah kahvaltıda deneyimlediğim mekan. servis çok iyi içerik fiyat performansı güzel. sade kruvasanın içine çikolata koydurarak çikolatalı yaptırmanızı tavsiye ederim. kruvasan eksperi değilim ama bana başarılı geldi. sahibi olduğunu öğrendiğim arkadaş herşey ile ilgileniyor bunu da vurgulamak isterim. tabi mekanın küçüklüğü konforu biraz bozuyor. tecrübe etmekte fayda var.
  • aşık olduğum mekan. gelen mutlaka fındık pralinli kruvasanı latteyle beraber denesin. aşığınım kruvasan gel beni al.
    ayrıca içeri girer girmez o fransız havasını alıyorsunuz :)
  • ülkemiz standartlarının çok üstünde kruvasanlar yapan mekan. kruvasanları yerken tereyağının kokusunu ve tadını hissediyorsunuz.
    tek sıkıntısı kruvasanlarının çok erken tükenmesi. cumartesi 13:00 da sade kruvasanları bitmiş olabiliyor.
  • ben bugüne kadar kruvasan diye ne yemişim dedirten efsane mekan.

    normalde çok kruvasan sevmem. çikolatalı olursa belki. o da hiçbir zaman taze olmaz. yumuşar. ısıtırlar bu sefer de tereyağ kokusu ağırlaşır. dolayısıyla bana hitap etmez.

    bugün sabahtan ablam getirmiş. öğlene doğru bir tadayım dedim. çıtır çıtır. kokusu mis. tadı harika. ağızda donuk yağ tadı bırakmıyor. hem de sadeydi yani. hiçbir şeye gerek yok yanına. koy bi kahve yanına mis gibi ye.

    demin kalan parçaya bakayım dedim. hala çıtır çıtır. gram yumuşama yok. tavsiye ederim.
  • istanbul’da en başarılı kruvasan yapan mekan. gün içinde kruvasan bitmeden yakalarsanız şanslı gününüzde olduğunuza emin olabilirsiniz.
  • ev yapımı sosislerini beğendiğim mekan. yalnız ne zaman gitsem kruvasan kalmadı yanıtını alıyorum. adı kruvasan olan bir mekanda kruvasan kalmaması bir pr çalışması olsa gerek. aç bir insanı "hepsi satıldı kalmadı bitti" kisvesi altında böyle mutsuz etmek günahtır yahu.
  • enfes kruvasanlar yapan şirin mi şirin bir dükkan. sadece kruvasan değil, ev yapımı lezzetleri de süperdir. en son sosisli cheddar peynirlisini denedim, tadı damağımda kaldı. eğer gidecekseniz biraz sıra beklemeyi göze almalısınız.
hesabın var mı? giriş yap