• hafta sonu kahvaltılarında insanların yapmayı pek sevdiği bir etkinliktir.

    nasıl ki insanların dişi olanları ayda bir kere döllenmemiş yumurtalarını dışarı atıyorsa, kuşlar da benzer şekilde yumurtalarını dışarı atarlar, tek farkı bunu daha sık ve kabuklu yumurtalarla yapmalarıdır.

    ha bu kuş reglini çalıp, tavaya atıp üstüne ekmek banınca lezzetli olur mu, olur. içine inekten çaldığımız sütten yaptığımız yağı koysak, bir de üstüne baharatlı dana parçacıkları attık mı, ohh, cızır cızır pişer valla. afiyet olsun(!)

    edit: özelden bu kadar çok mesaj alınca, bir ekleme yapmak zaruri oldu. gelen mesajların %90'ı "proteinsizlikten geri zekalı olmuşsun, beyinsiz vegan seni. ohh, bu sabah sana inat yumurta yedim." tarzında. küfür dozunu tadında tutanlar da var ama genelde ağız dolusu küfürler edilmiş. bunları okurken oldukça eğlendim. %7'lik bir kısım beni vegan ve feminist bir kadın sanmış ve yürümüş. bu kişiler adına üzgünüm. %3'lük bir kesim ise nezaket ve dil bilgisi kurallarına hakim bir şekilde gelip düzgünce iletişm kurmaya çalışmış ve bu konuyla ilgili görüşlerini iletmiş. toplum olarak büyük sorunlarımızdan birisi işte bu %3'lük son kesimin bu kadar azınlıkta olması, ki burası ekşi sözlük gibi kültür ve zeka seviyesinin bir tık yukarıda olmasını beklediğimiz bir platform. demek ki sokağa çıkıp "yumurta kuş reglidir, hö lö lö..." diye bağırsam beni oracıkta hababam sınıfı sahnesindeki gibi kazana atıp yahni yapıp yiyecekler.
  • yumurta disi hücresidir. sadece 0,1 mm capinda bir hücredir. regl menstruel döngü sonunda parcalanan rahim parcalari ve aradaki damarlardan sizan kandir.
  • sen tespit yapma zahmet etme bidaha
  • yumurtayı kuş regli sananların zekası o yumurtayı yumurtlayan tavuğun kuş beyinli zekasından bile daha aşağıdır. tavuk bile bunu düşünmeyecek kadar zekidir.
    yumurtayı regl sanmalarının en büyük sebebi periyodik olarak yumurtlaması. halbuki çoğu kuş daha seyrek yumurtlar.
    halbuki insansı memelilerde görülen regl, üreme sistemlerinde oluşan çöpü atmasıdır. yani regl çöptür. ama yumurta değildir. yumurta direkt yaşam maddesidir. bu yüzden besinlerin içinde en kaliteli protein kaynağıdır. yenilmesi gerekir. ama regl bir atıktır. bu yüzden pis bir kandır. yani kadın vücudu atık üreten bir mekanizmadır.
    tabiki hepimiz hayatımızı bu mekanizmaya borçluyuz. yoksa hiç birimiz var olmazdı. burada bir kötüleme yoktur yanlış anlaşılmasın.
    hatta doktorlar bile regl yaşayan kadınlara bile yumurta yenmesini öneriyor.
    vegan feministlerin (ekofeminist) yumurta yenilmesinden rahatsızlık duymalarının sebebi tavuğun dişi olmasıdır. yani bu bir kadın dayanışmasıdır ve duygusal bir harekettir.
    eğer horoz yumurtlasaydı bu feministlerin umrunda olmazdı.
  • yapacağınız duyara sıçayim, ironisi bile aptalca...
  • başlık açmak için başlık açanlar da bugün.
  • bu ne bilimsizliktir.
hesabın var mı? giriş yap