• national instruments firmasinin yazdigi bir nevi programlama yazilimi. grafiksel bir yaklasimi vardir, her islem/fonksiyon/degisken bir kutucukla ifade edilir, ve bunlar birbirine baglanarak programlar yazilir. daha cok instrumentation/instrument control gibi konularda kullanilir labview. biraz daha bilgi icin (bkz: national instruments) (bkz: gpib)

    ilk baslarda sadece gpib protokolunden calisan cihazlari kontrol yazilimi olarak cikmis olmasina karsin simdilerde her bir halti yiyebilmektedir bu yazilim.
  • (bkz: labwindows)
  • cok guzel bi amaca hizmet etmesine karsin, en basit programlarda bile hata verebilmektedir bu yazilim ve ni teknik servisi dahil kimse buna bi cozum bulamamaktadir. zamanla olucak tabi.
  • national instruments firmasının deli gibi desteklediği, her geçen gün geliştirip, değişik özellikler ekleyip, allayıp pullayıp sattığı bir yazılım haline gelmiştir. artık matlab simulink projeleri gibi labview kodunuzu* uyumlu real-time bir donanıma yükleyip işletim sisteminden bağımsız çalışmasını sağlayabilir ya da kodu bir fpga'e yükleyip örneğin bir state machine oluşturabilirsiniz.
  • eger daha once programlama veya daha seksi olarak soyleyecek olursak, coding ile ugra$tiysaniz size "cocuklar icin programlama arabirimi" gibi gelebilecek bir nevi rapid application development (rad) aracidir.

    tabi bu tanim bu programi kucumsemek icin degildir, aksine ozellikle elektronik alaninda test araclari geli$tirmek, ya da simulasyon yapmak icin en iyi arac sayilabilir kendileri.

    network uzerinden cali$abilme, fabrikada bir laptop uzerinde cali$irken direkt makinalarin yani ba$ina konup makinaya baglanabilme, yeni surumlerinde .net gibi yeni teknolojileri destekleyebilme gibi ozellikleriyle on plana cikmaktadir.

    sub vi ya da componentlari bir kablo* yardimiyla birbirine baglayabilmesi insana simulink'i hatirlatir. ha pek tabi simulink ile de cali$abilir bu labview yaramazi.

    ama sonucta biz tlp doktoruyuz i$te, ne anlariz elektrink melektrink di mi ama sevgili suserlar.
  • son sürümü 8.5'tir.
    http://www.ni.com/labview/
  • bellek yönetimi bir tuhaf olan programlama dili. dinamik dizileri haddinden fazla büyütünce swap alanı kullanmak yerine donup kalmaktadır.
  • daha onceden matlab le hazirlanmis, cogu data acquisition projesi , labview la da tekrar kodlanip, hizmete sunulabilir, ticari uygulamalarda lisanslama bedeli, matlab e gore oldukca cazip.
    http://www.ni.com/labview/how_to_buy.htm/
  • 8.6 versiyonuyla otomatik block-diagram düzenleme secenegi getirmis program.duzensiz,karisik diagramlariniz bi tikla temiz,düzenli, ak pak bi hale geliyo.severek kullaniyoruz.
  • mühendis işi deyip geçmemek lazım; echo, delay ve tremolo gibi efekleri üretip pedal ayağına kullanan über tipler mevcut şu dünyada.
hesabın var mı? giriş yap