• us open 2012 ilk turda samantha crawford'ı geçtikten sonra ikinci turda clijsters ablasını eleyerek efsaneden bayrağı devralan, bir yandan da ümit vadetmeye devam eden içi dolu turşucuk.

    clijsters'a karşı ilk sette 5-2 gerideyken önce servis oyununu aldı, sonra servis kırdı. sonra bir servis oyunu daha derken 5-5'e getirdi seti. akabinde ve detayında 6-5 gerideyken üç set puanı çevirdi. hatta üçüncüsünde set puanını çift hatayla verip ace'le geri aldı. ve o servis oyununu kazanarak seti önce tie-breake taşıdı, tie-break'i de kazanarak seti almasını da bildi. ikinci sette de benzer gel gitler yaşandı ve yine tie-break'e gidilen set yine robson'ın oldu.

    bu kızın kesinlikle çok önemli bir potansiyeli var. çünkü harika bir atak oyunu var. sadece tecrübesizliğiyle hatalar yapıyor bazen. bunları azalttığında karşısında oynamanın çok zor olacağı bir tenisçi haline gelecek. forehand'leri bir kadın tenisçi için çok çok iyi. özellikle rakip ikinci servise kaldığında forehand'iyle harika return winner'lar atıyor. bachand'inin şu an için biraz istikrarsız olduğunu söyleyebiliriz.

    bir de us open'daki sarı kıyafetini be-ğen-me-dim. eteğiyle birlikte pazardan alınmış hissiyatı uyandırdı. hani adidas'ın sponsor olduğunu bilmesek çakma diyeceğim. o konudaki çalışmalarının da sürmesi lazım.

    http://www.standard.co.uk/…m-clijsters-8083701.html
    http://www.guardian.co.uk/…/us-open-2012-order-play
    http://www.telegraph.co.uk/…reach-second-round.html
  • us open 2012'de 2. turda kim clijsters'ı 7-6'lık 2 setle devirip yoluna devam eden genç ve güzel tenisçi. bu arada profesyonel tenis kariyerinin sonuncu tekler maçına da çıkmış oldu clijsters.
  • simdi de us open 2012'de 3. turda li na'ya kok sokturuyor. setlerde 1-1, 3. sette 2-2 iken 18'lik robson servis kiran bir vurusla cizgiye indiriyor topu ve hakemlerin hatasiyla puan tekrarlaniyor. ama o servisi inat edip kiriyor, bir sonraki oyunu patir patir servislerle alip durumu 4-2'ye getiriyor. kim abladan sonra li ablayi da gonderecek gibi. umalim nazar degmesin, umalim kendini gunden gune gelistirip gozlerimize bayram ettirsin. hatta alsin lan us open 2012'yi! vaktidir, bu yasta grand slam kazanan cok kisi var.
  • ilk kez bugün us open'da li na'ya karşı maçını izlediğim britanyalı yetenek. gördüğüm kadarıyla inanılmaz bir fiziği olmamasına rağmen, kort içinde gayet hızlı ve çok güçlü raket vuruşu olan oyuncu izlenimini uyandırdı. benzetmek ne kadar doğru bilmem ama serena williams'la oyunu benzerlikler taşıyo ya da bilenler bilir eskiden bi jennifer capriati vardı bende acayip oyunu itibariyle bi çağrışım yaptı. allah nazardan saklasın diyelim.
  • arkadaş o değil de ne kura çekmiş bu kız us open'da. clijsters'la na li'yi eledi şimdi de stosur'la eşleşmiş.

    not: afc ajax taraftarıyım.
  • "cekirge bir sicrar, iki sicrar" demiycem; stosur'a 2 sette elendi us open 2012'de ama postu ucuza satmadi, tam 8 mac puani cevirip ustune bi servis de kirdi. tek sorun gec motive olmasiydi. ama topladigi tecrubelerle seneye daha fazla seyler yapacak.
  • stosur'a 4-6, 4-6'yla elenerek us open'a 4. turda veda etti maalesef. kritik anlarda stosur'un tecrübesi öne çıktı hep. özellikle ilk sette kaç kez servis kırma şansı yakaladı ama değerlendiremedi. bunun etkisiyle ikinci sette erken çözülür gibi oldu, yine de 5-2 gerideyken kendi servisinde zor anlar yaşasa da maçı vermedi ve üzerine servis kırarak 5-4'ü yakaladı. o oyunda iki maç puanını çevirdi ki ikincisinde bana bile evin içinde "aferin be" dedirtmeyi başardı. ancak bu kez de kendi servisine tutunamadı ve ikinci seti de aynı skorla kaybederek veda etti.

    kesinlikle çok olumlu sinyaller verdi bu turnuvada. clijsters, na li, stosur derken maçını anlatan eurosport spikerinin dediği gibi 18 yaşında bir tenisçi olarak şampiyonlar liginde mücadele etti 3 maçtır. bu turu geçse azarenka'yla karşılaşacaktı büyük ihtimalle.* 2-3 seneye çok önemli bir oyuncu olacak o belli oldu artık. 1 numarayı görür diyorum ben.
  • guangzhou turnuvasında finale çıkarak 1990'dan beri wta tour'da teklerde finale kalan ilk britanyalı kadın tenisçi oldu. eğer finali kazanırsa da 1988'den bugüne turnuva kazanan ilk britanyalı kadın tenisçi olacak.
hesabın var mı? giriş yap