• bunun neden kotu bir sey oldugunu anlatayim. bu uygulamanin rakibi olan getir suan 7.5 milyar dolar degerleme ile yatirim aldi ve dunya'ya aciliyor. (ingiltere ve hollanda'da faaliyetleri basladi bile) yakinda amerika'ya da gelecek. basarili olursa muhtemelen turkiye'nin en guzel "exit" hikayelerinden biri olacak ve getir turkiye'deki tum yazilimcilara, operasyonculara vs. katma deger katmaya devam edecek. onlar gidip daha cok alisveris yapacak vs. sonuc olarak halk olarak herkes kazanacak.
    yabanci yatirimcilarin turkiye'ye guveni artacak ve belki bu baska "getir"lerin cikmasina on ayak olacak.
    boyle iyi niyetli gorunup sovyet rusyasindan kalma uygulamalari yapan devletlerin ekonomileri nerede goruyoruz.
    halktan aldiginiz vergi ile temel hizmetleri duzgun verin once, ankara'da musluktan su iciliyor mu mesela, toplu taşıma hizmetleri ne durumda? pol. sci phd tabiriyle "populizm yapmayin".
    eger mansur yavas'in uygulamasi getir'den once varolsaydi muhtemelen getir/yemeksepeti hicbir zaman basarili olamayacakti, belki de kurulmayacakti bile. milyonlarca dolarlik yatirim ve olumlu intibadan olacaktik.
    getir'in asil isi yemek servisi degil neyse ki. ya yemek servisi olsaydi ne olacakti? yatirimci sizce boyle bir ortamda o yatirimi yapar miydi bu haberi duyduktan sonra? liselilerin dedigi gibi gercekten "boomer"siniz ve 21. yydaki teknoloji sektorunu anlamaktan acizsiniz.

    adamlar sizin verginizle oy toplamak için propaganda yapıyor, üstüne potansiyel vergi gelirini de kesiyor, bunu da sizin sırtıniza atıyor. üstelik bunu alkışlayanlar var. pes! bir türk ile bir amerikalı arasındaki alım gücünün farkı tamamen bir vatandaşının ortaya çıkardığı katma değerden ibaret. anlayana...
  • moto kuryeleri sendikada örgütlenmesin diye bir sürü ayak oyunu yapan yemeksepeti'nin önünü biraz da olsa kesecekse varsın kessin.

    https://www.gazeteduvar.com.tr/…dilar-haber-1511585

    ha bu arada ne "değermiş" arkadaş. lokantadan insafsızca komisyon kesen, moto kuryenin canına okuyan adeta yoğun emek sömürüsüne dayanan asalak bir iş modeli nasıl bir "değer" oluyor acaba?
    duyan da sanki atom parçalıyorlar sanır.
  • hemen üye olarak destekledigim yeni yemek sitesi
  • mansur yavas fanatigi bi adamim, yaptigi en sacma icraat olmus, ultra mantiksiz bir eylem. ne ara komunizme gectik de ozel sektorun islerini tutmaya basladik? zaten o alanda getir/yemeksepeti rekabeti var, siz hangi bilgiyle ve tecrubeyle milyar dolarlik sirketlerin yapmaya calistigi isi yapiyorsunuz? burayi okuyorsaniz, yaptiginiz yatirim oldukca cocukca ve acemi gozukuyor, ankaparki da ayni saiklerle yapmaya calistilar.
  • bu tarz işlerde asıl olay operasyon, müşteri desteği. mesaisi 4-5'te biten devlet memurları asla bu işi adabına göre yapamazlar. iş yalnızca site kurduk, insanlar kendi kendine oradan sipariş versinler demekle olmuyor.
  • şimdi yemeğimizi kpss ile belediyeye atanmış memur mu getirecek nasıl yapıyoruz
  • --- spoiler ---

    analarımızıın bacılarımızın komünizm yüzünden nataşa olmasını önledik
    --- spoiler ---

    diyen bir belediye başkanının icraatıdır.
  • - devlet piyasaya mudahale ediyor!!!
    restoran isleten arkadaslar yemeksepeti gibi sitelerin yuksek komisyonlarindan ve paralari gec yatirmasindan sikayetci. getir de yine kendi alaninda bir astigi astik kestigi kestik. bunlarin alternatifleri cok guclu degil. devletin girmesine gerek olmayan piyasa tam rekabete yakin bir piyasadir bunun gibi monopol, oligopol gorunum sergileyen piyasalar degil.

    - nasil kazanc elde edecek?
    biraz popularitesi artarsa sitedeki reklamlardan, parali one cikarmalardan, komisyonu yuzde 1 gibi arttirarak kar edebilir. su yapisiyla zaten basit bir cms'den farki yok.

    - akil kari is degil !!!
    akil kari is. su projenin maliyeti cok yuksek degil. dusuk bir butceyle hepsini halledersin. proje tutmayabilir ama mansur baskan reklamini yapti mi yapti. esnafin yanindayiz mesajini net bir sekilde verdi. proje tutarsa o zaman olceklendirme isin icine girecek o zaman gelir yaratma politikalari devreye alinir.
  • başarılı olursa rekabete vuracağı darbeden, başarısız olursa halkın parasının çöpe gitmesinden dolayı yanlış uygulama.

    piyasanın tekelleşmesi iyi bir şey değildir ancak; bunun çözümü komisyon almayan, kar amacı gütmeyen, devlet destekli rakip firma açmak değildir.

    ama niyeti halk diyenlere:
    “one of the great mistakes is to judge policies and programs by their intentions rather than their results.” - milton friedman

    edit: bazıları getir'in yurtdışından ülkeye getirdiği paradan devlete vergi vermediğini ve bundan dolayı zaten ülkeye bir katkı sunmadığını belirtmiş. "devlete verilen vergi" = "ülkeye katkı" algısı yanlış. dışarda kazanılan paranın ülkeye girmesi, serbest piyasa içinde dolaşabilmesi çok daha büyük bir katkıdır. sosyalist bir ülkede yaşamıyorsunuz.
  • olacak ilk başta illa hatalar olur, ama esnafı tekel dağıtım servislerine kul köle etmek, esnaf üzerinden geçinmektir. rekabet her zaman iyidir. tanıdığım ankaralılar lezzet ankarayı mutlaka tercih edeceklerdir.
hesabın var mı? giriş yap