• macintosh için geliştirilmiş çok başarılı bir güvenlik duvarı programı.

    yaptığı iş ise kısaca internet bağlantısı kullanan programlarınızı takip etmek ve bilgisayarınızdaki herhangi bir program outgoing connection kurmaya ve özel bilgilerinizi dışarı sızdırmaya çalıştığında sizi bilgilendirmek ve izninizi istemek. dolayısıyla elveda trojan, elveda malware... bayağı da customizable... her eve lazım.
  • uninstall etmek icin installer dosyasını isteyen fazlaca paranoya sahibi olmayan insanların kullanmasına gerek olmayan program. programdan kurtulmak 20 dakikamı aldı. zaten sacma .exe dosyalarıyla binbir turlu zararlı programla ugrasılmıyor mac de, luzumsuz.
  • duyduguma gore korsan/cracklenmis programlarin internet uzerinden serverlariyla iletisime gecmesini engellemek icin kullaniliyormus, yoksa malware falan hikayeymis.
  • önümüzdeki yıllarda mac için spywarelerin ve backdoorların artış göstereceği kesinken şimdiden kullanmaya başlamak gereken program.
  • oldukça iyi bir firewall. bir firewall'dan bekleneceği üzere hangi uygulamanın nerelere bağlanabileceğini belirliyorsunuz ama bunu gayet kullanıcı dostu bir arayüzle yapıyorsunuz.

    bunun dışında hız göstergesi var, o an bilgisayarınız internetinizi ne kadar sömürüyor görebiliyorsunuz.

    en faydalı güzelliklerinden biri de profil tanımlamaları. yani mesela internete telefonunuz üzerinden bağlandığınızda sadece şu uygulamaların internete erişmesine izin ver gibi bir profil oluşturabiliyorsunuz ve little snitch bağlantınızı izleyerek otomatik olarak profiller arası geçiş yapabiliyor.
  • mac kullanıcıları için oldukça faydalı internet bloklayıcıdır.
    mac içinde hangi program internete bağlanmak isterse size ispiyonlar ve siz izin verirseniz internete bağlanır. bu seçenekleri o anlık yapabildiği gibi kalıcı olarak da seçebiliyorsunuz.

    ancak sierre ve mojave için kullanıcılar çok şikayet ettiğinden ücretsiz alternatifi lulu imdada yetişiyor.

    bu linkten ücretsiz olarak little snitch yerine kullanabilirsiniz.

    tabi bu 2 programın windows alternatifini aradım ancak net limiter gibi kararsız bir programdan başkasını bulamadım.
  • iki kere lisans satin aldim, bir iki sene sonra haydi os'i yükselteyim dedim. lisans versionu yeni osx'i desteklememesi icin önlem almislar.

    eski lisans kodu ile indirimli yeni versioynu alma olayi eklemisler.

    ta ta taaam: "bu versiyonu indirimli almak icin lisansin uygun degil."

    iyi birader, ben bedavaya kullanmasini da bilirim.
  • linux alternatifi icin (bkz: opensnitch). application level firewall olarak iyi guzel calisiyor simdilik tek problemi yalnizca ilk kurulum akabinde bir suru popup cikarmasi. rules'lar oturdukca zamanla popuplar azalir diye umuyorum.
  • murus varken çöptür.
hesabın var mı? giriş yap