• tam adi "macrotis: a mother's journey" olan ve proud dinosaurs adli bagimsiz oyun studyosunun yarin steam'e cikacak olan ilk oyunu. turu 2.5d puzzle platformer olan oyun, yavrularini selde kaybeden bir bilby'nin hikayesini anlatiyor.

    steam link'i: https://store.steampowered.com/…_a_mothers_journey/
  • uzun uğraşlar sonucu piyasaya sürülmüş (bkz: proud dinosaurs) yapımı oyun. türk yapımı olduğundan desteklenmesi elzemdir. ayrıca zevkli bir oyundur. twitchte bir kaç kere denk geldim. daha çok yurtdışı pazarına hitap etmekte.
  • youtube'da incelemesini görür görmez satın aldığım türk yapımı bulmaca platform oyunu. oyunu 1.5 saat deneyimledim ve hedef kitlesi çocuklar olarak düşünülürse gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim. tek sıkıntısı türkçe dublajın olmayışı. oyun içi fazla metin yok, beklenen satış rakamına ulaştığında umarım iyi bir türkçe dublaj eklerler. ios ve android dahil tüm platformlara gelebilirse hedef kitlesinden dolayı yurt dışında iyi satış yapabileceğini düşünüyorum.
  • türk yapımı bir platform puzzle oyunu. daha çok puzzle.

    kendisini youtube (bkz: multiplayer) kanalındaki tanıtımda gördüğümde belki bir gün bakarım diyerek satın aldım. böyle kaliteli gözüken türk yapımlarına destek olmak şart.

    oyun fena gözükmüyor. 2.5d grafikleriyle hoş bir ambiyans yakalamış. platformer yeteneklerinizi sınamaktan ziyade puzzle özellikleriyle öne çıkıyor. her ne kadar aralıksız bir hikaye olsa da bölüm bölüm bulmacalar var ve bunları çözmeye çalışıyorsunuz. nasıl yapılacağını bulduktan sonra yapması kolay. zaten oyunun amacı da platformer olmaktan ziyade puzzle.

    oyunla ilgili tek eleştirim (anlatabileceğimden emin değilim) nesnelerin tam oturmaması. yani taşlar ne karakterimizin eline ne birbirlerinin üstüne ne de ittiğimiz yerlere tam oturmuyor. bu da bölüme baştan başlamanızı gerektirebiliyor. ben bir bölümü nasıl çözeceğimi bulduktan sonra bunu gerçekleştirmek için kontrollerle mücadele etmemeliyim. belki de beni gereksiz yere rahatsız etmiştir bu bilmiyorum.

    sonuç olarak türk oyunlarına desteğimiz devam edecek tabi ki. türkçe seslendirme olmaması vs. de beni hiç rahatsız etmiyor. zaten bütçe kısıtlı, iki dilde seslendirme yapılacağına daha iyi bir ingilizce seslendirmeye ben tamamım. oyundaki ingilizce seslendirme de gayet hoş. biz alıştık alt yazıya. o olmazsa olay çıkar yalnız.

    arkadaşları tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
  • bağımlılık yapan, mekan ve karakter tasarımlarına hasta olduğum bir oyun. umarım oyun diğer türk firmalarına ilham olur ve bu kalitede daha çok oyun görürüz.
  • link playstation youtube sayfasında ps4'e çıkışı duyurulan türk oyunu.
hesabın var mı? giriş yap