• yavruyken böyle alıştırılan ve damak tadı bu yönde gelişen evcil hayvanlardır.. kedilerde sık görülmese de köpeklerde sık rastlanır bu vakalara.. pahalı mamalara bile tenezzül etmeyen ancak yoğurtlu sarımsaklı mantıyı saniyede silip süpüren ve yemek kabını bile kemiren nice köpeklere denk geldim.

    benzer şekilde pilav, makarna, kızarmış patates falan da çok seviyor bazı köpekler.. az miktarda pirinci veterinerler de tavsiye ediyor ama çoğu sakıncalı. şekerli gıdalar tamamen yasak ama bazıları onu da yiyor.

    kedilerde ancak et ile bir şeyler karışırsa yiyorlar.. etli pirinci yerler ama sade princi kolay kolay yemezler. sucuğa bayılanları çok gördüm. tavuk ciğeri ile karıştırılmış glutensiz makarnayı yabancılar da veriyorlar kedilerine. internette ingilizce kaynak çok bu konuda.

    kısacası fabrikasyon mamaları yemiyor bazı hayvanlar. belki de kuzu etli diye satılan kraker gibi mamanın içinde etin kırıntısının olmadığını, sadece tat ve koku veren kimyasallar olduğunu anladıkları için ilgilerini çekmiyor bu mamalar. kim bilir?
  • iki kedim de hiçbirşeyi ayırt etmeden yerler. mama veya ev yemeği farketmiyor. mesela şuan oturduk hepberaber portakal yiyoruz.
  • bakin bu tam olarak benim.
  • sahibinin onu hızla ölüme sürüklediğinden bihaber hayvandır.
  • sahipleri tarafından bilinçsizce beslenen hayvanların kısa bir sürede geleceği/geldiği noktadır ancak kulağa ne kadar seimli gelse de çok uzun ömürlü olmayacağını da bilmek lazım. çünkü hayvan bu şekilde çok yaşamaz.

    sebebi hakkında veterinizden bilgi alabilirsiniz.

    edit: bunun sevimli bir görüntü olduğunu ısrarla yazan veya düşünenler için şöyle söyleyeyim;
    bir kedinin yediği kibrit kutusu kadar bir peynir parçası, içeriği ve etki itibariyle insanın yediği 1-1,5 hamburgere eşdeğer kedi için.
    tuz oranı, vitamin/protein değerleri hayvanlar için ayarlanmış ve üretilmiş olan mamalar en sağlıklısı.
  • galiba en kendimce icerledigim sahiplerinin yemek artiklarini kopusune verme aliskanligi.
    kendin yemeye tenezul edip tabaginda biraktigin her neyse cope gidecek kalitede seyi niye can dostuna veresin?
    ha cok diretiyo agliyo zirliyo kucuk bi peynir parcasi veririm gonlunu alirim en kotu.
  • mama yerine ev yemeği yerse yaşlanmadan evin halkı gibi sorunlar yaşayacak hayvandır. insan bünyesi farklıdır, farklı vitamin, mineral içeriği barındırır. ev hayvanlarına ev yemekleri vermek zararlıdır. evinizde kolesterol, şeker, kalp, tansiyon hastası biri varmış gibi düşünüp öyle beslenmeniz gerekir.
  • bizde vardı bundan yıllar öncesi. ilk 6ay eşimin bekar evinde az da olsa mama harici yiyeceklere maruz kaldığı için sonrasında kuru mama dayatmalarımıza cevap vermedi. ben de elmecbur yıllarca ona özgü sebze/et içeren yemekler hazırladım.

    çok yaşamaz filan denmiş de, türünün(boxer) sahip olduğu genetik bir rahatsızlık nedeniyle 12 yaşında vefat etti. başka da hiç bir sekilde veteriner görmedi. gayet fit, çevik ve sağlıklı bir ömür sürdü.

    şimdi de sokaktan bir kedi dost edindim. ev yemeği yemiyor. en kaliteli kuru mamalardan veriyorum kendisine ama üst üste birkaç gün yedikten sonra hayvan resmen ağlamaya başlıyor*

    bence bir ömür o katır kutur şeyleri yemek çok can sıkıcı bir şey.
  • yaklaşık 6 aydır çocuğuma (köpek) evde yemek yapıyorum. alerji problemi yüzünden hep hipo-alerjenik mamalar aldım yıllarca, özel ilaçlı şampuanlarla veterinerde yıkandı ama çözüm olmadı maalesef. en son evde yapılan mamaya geçtik. kabak, havuç, pirinç-makarna, yürek ve iyi kalite zeytinyağı karışımı yemek yapıyorum. bayılıyor bu yemeğe, hatta daha hazırlarken kabak, havuç aşırıyor köftehor. alerjisi yok denecek kadar azaldı. tüy dökme olayı kalmadı. yakın zamanda kan testlerini yaptırmak istiyorum, bakalım genel gidişat nasıl.

    ama asla tatlı, baharatlı yiyecekler vermiyorum. arada vitaminlerle destekliyorum. şimdilik memnunuz. evde yapılan sağlıklı tarifelere de açığız.
  • köpektapar başlığına dönmüş lan burası. oğlum, çocuğum diyenler mi ararsın, ben yemiyorum ona bonfile alıyorum diyenler mi? kendi oğlu olsa (insan olan) bu kadar özenmez amk.

    t: şöyle güzel güzel kuru pilav, yaprak sarma, patlıcan dolma, mantı filan verenlerin hayvanın ömrünü kısalttığı başlık.
hesabın var mı? giriş yap