• arjantinli blues/hard rock grubu. 1970 yilinda cikardiklari grupla ayni adi tasiyan album pek hos, biraz sanki belki deep purple'in ilk donemin andiriyor (shades of deep purple, deep purple falan gibi albumleri)
  • balıklıova- mordoğan yolu üzerinde bulunan yarımadaya ve civarına verilen isim.
  • balıklıova ile mordoğan arasında kalan mevki. buraya yaklaştığınızı, tepeleri dolandıkça birbiri ardına çıkan cennet güzeli koyların en güzelini gördüğünüzü anlayabilirsiniz. bu bahsettiğim cennet güzeli koyda turkuaz bir koy görülür küçük balıkçı teknelerinin olduğu. az daha gidince tepeden, sezen aksunun evi de görülebilir. orayı da geçince yolun sağından aşağıya doğru inen huni gibi yayvan bir yol uzanır. işte o yol sizi imren sitesi, manal mevkiine götürür.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/manal_koyu

    http://imageshack.us/…o/my-images/29/dscn1133b.jpg/
  • çok güzeldir denizi, dalga yoktur çarşaf gibidir. ölüdeniz'den daha da ölüdür hatta. ama bir farkla. ölüdeniz o kadar kirlidir ki gerçekten de ölmüştür artık. fakat manal denizi o kadar berrak o kadar temizdir ki evdeki küveti doldurmuşsunuz gibi bir his yaratır. tek kötü yanı taşlık olmasıdır. ayakları korumanız gerekir. eğer kumsal olsun istiyorsanız da biraz daha ilerisinde manal koyu tabelasından sapmayarak ana yola devam ettiğinizde ardıç koyu'na ulaşırsınız ki manalı aratmayacak derecede temiz ve berrak olup hafif dalgalı ve kumsaldır.
  • karaburun'dan dönüş yolunda keşfettiğimiz ve bizi büyüleyen yer. direkt sizi karşılayan uzun sahilinde değil de onun arka tarafına saklanmış mini koyda yüzmek aklınızda olsun. sonra teşekkür edersiniz
  • mordoğan'a varmadan hemen önce sağ taraftaki küçük manal koyu tabelasından saparsanız ulaşabileceğiniz, bir deniz gözlüğü ile sayısız deniz kabuğu toplayabileceğiniz bakir koy. sahile çıkınca sola doğru ilerlerseniz kamp için mükemmel ağaç altları bulabilirsiniz.
  • izmir'deki en güzel koy olabilir. üç yıldır geliyorum ve her seferinde çok huzurlu ayrılıyorum. denizi de saatlerce yüzmek için çok ideal. mordoğan'a varmadan 3-4 km kala manal tabelasından dönüp aşağı inerseniz pişman olmayacağınıza garanti veririm.

    karaburun, datça ve kaş aşırı insan yığınından uzak kalmaları ve doğalarının güzelliğiyle pamuklara sarılıp sarmalanmalı. bir gün buraları da kaybetmeyiz umarım ki kaş maalesef instagram tayfasının dikkatini çekmeye başladı bile.
  • denizi oldukça temiz, mahrumiyet bölgesi diye adlandırabilecegimiz harika koy (etrafta hiçbir şey yok). çok sessiz ve sakin bir yer.

    iki gün önce buraya demirledik. deniz oldukça berrak ve sakin. dolunay eşliğinde oturup uzaklara bakıyoruz:)
  • izmir karaburun'da, mordoğan'ın güneyinde kalan, korunaklı şeklinden dolayı denizi dalgalanmayan bir koy.

    izmir'in sakin koyları
hesabın var mı? giriş yap