• 96 yılında kaybettiğimiz kanadalı bir senarist. seinfeld'in birkaç bölümünü de o yazmıştır. 8. sezonun ilk bölümü olan the foundation da kendisine ithafen yayınlanmıştır hatta ölümünden sonra.
  • seinfeld' in 7. sezon sonunu izlerken bu nedir ya böyle bitiriş mi olur demiştim. gerçekten hayatını kaybettiğini öğrenince ağır oldu birden. böyle kahkahalara boğulduğum bir dizide bunu görmek şaşırtıcı.
  • seinfeld'de george costanza'nın sevgilisini oynayan oyuncu.

    --- spoiler ---

    la bu gerçek mi ya? çok şaşırdım şu an. ben bu kadının gerçekten öldüğünü bilmiyordum ve seinfeld için fazla kara mizaha kaçan türden ve garipsenen bölümdü dizide öldüğü bölüm. gerçek ölüm sebebini bilen var mı?

    --- spoiler ---
  • marjorie gross, seinfeld‘de 8 bölüm yazmış senaristlerden biridir. george costanza’nın sevgilisini oynayan oyuncu değildir.

    costanza’nın sevgilisini heidi swedberg oynuyor. costanza’yı canlandıran oyuncu, susan’ı canlandıran oyuncuyla anlaşamadığını, uyumlu olamayacaklarını dile getirdiği için kadını diziden çıkarmışlar. bunu da öldürerek yapmışlar. costanza ile ayrılabilirlerdi ve diziden böyle çıkabilirdi ama larry david böyle olmasının daha ilginç olacağını düşünmüş. aslında susan karakterinin diziye dahil olmasını ve george ile evli olmasını da larry david istiyor. fakat başrol oyuncularının ortak kararıyla diziden çıkarmaya karar veriyorlar.

    susan ölmeden önceki bölümde costanza ondan şikayetçi olurken jerry ‘’ayrılsana o zaman’’ diyor. costanza da ‘’bunu yapacağıma ömür boyu mutsuz bir ilişki yaşarım’’ diyor. bu bana doğru bir içgörü gibi gelmişti. cidden ayrılmaktansa şikayet ede ede ilişkisini ömür boyu sürdüren insanlar var. george’un şikayetlerinden bir bölüm sonra susan kendiliğinden ölüyor.

    dizinin senaristlerinden marjorie gross da o dönem kanserden hayatını kaybediyor. son sezonun ilk bölümünü ona ithaf ediyorlar. susan’ın dizideki ölümüyle çakışınca tabi heidi swedberg ile karıştırılıyor.

    bence susan’ı canlandıran heidi swedberg‘in oyunculuğunda hiçbir tuhaflık yok. gayet diziye cuk oturan bir oyuncu. ama susan dizide devam etseydi jerry, kramer, elaine ve george’dan sonra ana karakterlerden biri gibi olacaktı. kadını biraz harcamışlar gibi geldi.

    kaynak: https://www.vulture.com/…susan-death-backstory.html
hesabın var mı? giriş yap