35 entry daha
  • söz konusu oluşum üniversite olmadığından herhangi bir rezaletin meskeni olmasına şaşırmamak gerekir. 2 sene önce bir enstitüsünde yaşanan mülakat komedisini(mülakat komisyonundaki altın gününden toplayıp getirdiklerine inandığım teyze bana “ne yapmayı düşünüyorsun?” şeklinde ne anlama geldiğini hala anlayamadığım bir soru sormuştu) bizzat yaşayarak söz konusu oluşumun üniversite olmadığına kanaat getirmiştim. mülakat neticesinde ales ve yaptıkları sınav ortalamasına göre ilk sırada olan şahsımı tabii ki “lisans diploman bizimle alakasız” gibi aptal saptal bir gerekçeyle yedek listeye dahi almamışlardı. böyle çağ dışı bir zihniyetin hüküm sürdüğü yer üniversite olamaz. bunlara dense dense devlet dairesi bu teyze gibilere de devlet memuru denir.
  • aynı fakültede çansız senelik olarak okudum. bir de dördüncü sınıfta yeni altı tane ders koydular zorunlu. yapacağınız işi deyip dizimizi kırıp çalışıp mezun olduk. marmara hukukun not kıtlığı meşhur zaten dönem birincimizin ortalaması 76ydı mk. genç kardeşlerimize enseyi karartmadan çalışmaya devam etmelerini tavsiye ederim.

    (bkz: tek çift farketmez kamil öper affetmez)
  • yalnızca sınavlardan alınan notlarla bir şey öğrenilip öğrenilmediğini söyleyenleri gördüğümüz rezalettir. ne marmara üniversitesindeyim ne de hukukçuyum. hiç mi ölçme ve değerlendirme yönünden iyi olmayan sınavlara girmediniz, hocalarla karşılaşmadınız? mesela bir sınav çok kolaysa veya çok zorsa, kâğıtları okuyan hoca not vermemek için direniyorsa, öğrenci ayırt ediyorsa alınan notun ne önemi vardır ki? yorum gerektiren, öznel yorumlarda da bulunulabilen bölümlerin klasik sınavlarında bunlar yaşanabilir. bu kararı almak, mantıklı ve vicdani değildir. yürütmenin durdurulacağını düşünüyorum.
  • kardeşimin de içinde bulunduğu özellikle son sınıflar özelinde büyük bir kaos yaratan gelişme. özel okullarda parayla okuyan tiplere soruları verip 30la mezun eden tipler devlet okulunda kaplan kesiliyorlar. garibanın canını okuyorlar.
    özellikle belirtiyorum. deniz ticaret hocasının vizede kıyım yapmasından sonra çansız vaziyette sınıfta aa ba notu çıkmayacağı aşikar. (zira marmara'da vize final not etkisi %40a %60)
    benzer bir skandalın lise versiyonunu da yine y kuşağındaki emsallerimiz yaşamıştı. kaliteli okullarda zor sınavlar yapılırken aobp'den obp'ye geçilmesi suretiyle iyi okullardaki öğrencilerin okul puanı kesilmişti. bu sırada niteliksiz veya özel okullarda ise öğrencilerin yazılı ve sözlüleri 100-100 giriliyordu.
    türkiye'deki hukuk sisteminin geldiği nokta düşünüldüğünde piyasaya nitelikli avukat, hakim, savcı yetiştirme derdinde olması gereken nitelikli hukuk fakültelerinin saldım çayıra mevlam kayıra uygulamalarını anlamaya akıl sır ermiyor.
    umarım bu süreç herkes açısından en az zararla, en doğru şekilde atlatılır.
  • vizelere kadar "devam zorunluluğu yok abi yeaa" diye yat sonra düşük al, şimdi de "sistem çok kötü ya ühühü" diye ağla. yüksek notu alan alıyor her halükarda. sosyal mecralarda boş boş ağlayacağınıza dersinize çalışın belki bir işe yarar.
    t: rezalet olmayan rezalet.
    e: yok okul zor yok hocalar kırıyor diyip düşük notlarını aklı sıra haklı göstermeye çalışanlar var. az biraz çaba gösterilirse gayet 50 üstü alınabilen sınavlardır büyük bir çoğunluğu.
  • 30 veya 50 yi %30 veya %50 bilgi olarak değerlendiren zeka pırıltılarını gördüğümüz başlık. hukuk fakültelerinde 30 veya 50 puan bilgilinin yüzdeliğini değil geçmesi gereken en düşük seviyeyi temsil ediyor. bu sebeptendir ki nice öğrenciler 70-80 beklerken 20-30 alabiliyorlar.

    umarım öğrenci arkadaşlar mağdur olmazlar.
  • olayın ne olduğunu bilmeden, başlığa yazılanları okumadan 'gidin ders çalışın hedehöde' yazanları görüyorum. bu arkadaşları fakülteye alsan 10 senede mezun olamazlar. okulun önünden geçemeyecek tiplerin burada sallaması gerçekten komik. hayatlari boyunca hiçbir baltaya sap olamamış olmalarının acısını burda derdini anlatmaya çalışan 3 5 gencin üzerinden çıkarmaya çalışıyorlar.
  • gidin ders çalışın diyen tipler türemiş...

    bir marmara hukuk mezunu olarak konuşuyorum; zor bölümdür. aylarca çalıştıktan sonra ters köşe olup çakıldığım çok sınav oldu. bu haklı davalarında gençlere destek verelim lütfen.
  • tamam hayat adil değil, motivasyon sorunumuz var ülkecek gelecek kaygısı içerisindeyiz. fakat ortada bu kadar çok üni. olmasının ve bu kadar çok işsiz olmasının temel nedenlerinden biri de bu bence. alışmayın, çabalayın. ben şuan 3. üni. çalışmak zorunda olduğum için aöf olarak okuyorum ama hakkıyla çıkmış sorularla değil (şuan genel not ortalamam 3,20). ////// bir de şu öğretmenlik okuyup atanamadım diye ağlayanları anlamıyorum. kusura bakmayın da kimse size bu bölümü okursanız işiniz garanti demiyor. bir işletme öğrencisi, bir mühendis ve diğer bölüm mezunları da işsiz kalabiliyor. bu kadar yaygara yapılması bir bana mı tuhaf geliyor arkadaş.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap