• bu sabah başlayıp akşamına bitirdiğim aslında güzel olarak nitelendirilebilecek bir kitap. özellikle yoğun bir final ve tez döneminden çıkmışsanız çıtır çerez niyetine okuyuveriyorsunuz. genel itibariyle sevimli, akıcı, karakterlerine de sempatiyle yaklaşabileceğimiz bir hikayesi var. lakin;

    --- spoiler ---

    özellikle arka kapaktaki "mucizelere inanır mısınız" şeklindeki söylem, insanı daha aydınlık, daha ümit verici bir sona hazırlıyor. en son sayfasına kadar ümitle devam ettim. nitekim bence geçirdiği bir takım rahatsızlıklar yahut sahip oldukları engeller yüzünden hayata küsmüş, bir şeylere sırtını dönmüş insanlara hoş bir mesaj vermeliydi. gece gece sinirlerimi bozdu hain kitap. oturdum kaç saattir ötenazi videoları falan izliyorum. mutlu musun acep jojo?

    --- spoiler ---

    (bkz: biraz yalnız kalmak istiyorum)
  • jojo moyes tarafından yazılmış, pegasus yayınlarından türkçe'ye senden önce ben adı ile çevrilerek basılmış, editörünün gizem aldoğan olduğu roman.

    kitap hakkında bir şeyler yazmadan önce dayanamayarak sevgili editörüne sormak istiyorum, arkadaşım bu dizgi hatalarını neden hiç önemsemediniz? kitapta onlarca abidik cümle var. okurken içinizden sürekli düzeltme yapıyorsunuz.

    pegasus yayınlarının yaz öncesi bir şezlong kitabı yetiştirme telaşı olmasından mütevellit, bunun da öyle olduğunu düşünmüştüm. ama yanılmışım. iyi ki. bunun dışında, herhalde bir on yıldır kitap okurken ağlamamıştım ben. halet-i ruhiyemden diyeceğim ama yoo gayet mutluyum. aşktan ziyade acıya odaklandım herhalde. tavsiye olunur.
  • kitap yaklaşık 500 sayfa olmasına rağmen akıp gidiyor. 1 gün içinde bitirdiğim kitaptır. okumadan önce çok araştırdım insanlar çok fazla ağlamışlar ben ağlamadım ama gerçekten etkileyici beklediğimin dışında bir sonu var. açıkcası ben klişe türk filmi tadında bir son bekliyodum ve öyle olmadıığına sevindim.

    --- spoiler ---
    kitap genellikle lou nun ağzından anlatılıyor fakat bazı yerlerinde lounun kardeşi , will 'in diğer bakıcısı nathan , will'in babası ve annesinin ağzından da bölümler var. bu minnacık ayrıntı benim hoşuma gitti açıkcası.
    --- spoiler ---
  • yarın ne olacağımızın garantisi olmadığını suratıma tokat gibi çarpan kitap.

    tekerlekli sandalyeyi taşıyacak bi allah'ın kulu bulamamaları bana saçma gelmişti. düşününce ne kadar güzel insanlarımız olduğunu farkettim. hiç tanımadığımız adamları dimdik merdivenlerden gık demeden çıkarıyoruz biz.

    kitabı okurken film olsa dedim aklımda da hep christian bale oluşmuştu ben de üşenmedim imdbde kitaba cast hazırladım.

    mgm film yapacakmış hadi hayırlısı. hüsran olmasın da...
  • 1 günde okuyup hüplediğim kitap.çok basit , yalın hatta bilindik bir hikayesi olmasına rağmen insanı en zayıf noktasından yakalayabilmeyi becermesidir belki de onu beğenmem.belki de , hayatın dert etmeye değmeyecek meselelerine fazla kafayı takmamamızı...insanın, her sabah uyandığında, hayata neden dewam edebildiğini, bu dünyaya neden katlanabildiğini birkez daha hatırlatması ..felan filan. sonuç olarak aşktan ziyade, çaresizlik üzerine yeniden düşündürür.
  • samanyolu dizisi gibi bir kitaptı. hayatımda okuduğum en gereksiz kitaplar listesine zirveden girebilir hatta. bu akımın maeve binchy gibi bir temsilcisi varken o topraklardan böyle vasat bir kitap çıkması ve bestseller olması ilginç.
  • bir solukta okuyup bitirdigim kitap. konu basta klise gibi gelse de, okudukca bayaga kaptiriyo insan, o degil de bu devird gtü kolliycan arkadas, evden sabah tek parca cikiyoruz, aksama kac parca dönecegimiz kesin degil yani..
  • emilia clarke ve sam claflin'in başrolünde olduğu, aynı isimli romandan uyarlanacak olan drama.
  • me before you, etkileyici ve iç acıtıcı ama bir yandan da mutluluk verici bir kitap.

    --- spoiler ---

    will'in indignitas'a gitme kararını öğrendiğimiz andan itibaren "acaba"larla okunan bir kitap. hem "yavaş yavaş tadını çıkartarak okuyayım" dedirten, hem de "belki de değişir!" umuduyla bir sayfa daha, bir sayfa daha derken uykusuz bırakan...

    aşk romanı diye kategorize ediliyor, ama bence aşktan ziyade, gelişme aşamaları çok güzel anlatılmış bir sevgiyi ve değiştirme azmini ve değiştirilemeyenlerin verdiği acıyı okuyorsunuz sayfalarda. sonlarında ağlıyorsunuz elinizde olmadan.

    normalde intihar konusunda oldukça katı bir görüşüm olduğunu düşünüyorum, ama bir anna karenina bir de bu kitapta "hayır, olmamalıydı!" diyemedim. bilemedim ne hissetmeliyim. "doğru ve yanlış"a dair biraz daha derin düşünme ihtiyacı doğuran kitaplardan....

    --- spoiler ---
  • mutlaka filmi çekilmesi gerekir diye düşünürken, sözlükten öğrendim, sinemaya aktarılacağını. umarım kitaptaki mekanları tam yazılanı hissedirecek yerlerde çekerler.
hesabın var mı? giriş yap