• önümüzdeki dönemde gerçekleşecek hadisedir. tbmm'de muhalefet çoğunluk sağlayacak gibi görünüyor. eğer başkanlık akpartide kalırsa, o zamana kadar bir hayli büyümüş olan krizden (çıkarsa demiyorum) meclisi sorumlu tutacaklar. diyecekler ki "meclis çok parçalı, istediğimiz yasaları geçiremiyoruz, iki başlılıkla olmaz, bürokrasi ayağımıza dolanıyor, istikrar olmadığı için kriz oldu, suçlu meclis ve muhalefet" vs vs.

    hatta olacakları söyleyeyim, bu olayı halka somut örnekle anlatmak için hemen "krizle mücadele yasası" filan gibi abidik gubidik ve saçma bir şeyler ortaya atıp meclise sunma şeklinde bir gösteri başlayacak. mecliste bu kabul edilirse yenileri gelecek, bunların çoğu da belki gözboyama şeklinde olacak, çünkü paket açıklayarak giderilebilecek bir sorun yok ortada. ve en ufak problemde bütün medya bas bas meclis işleri engelledi, kriz bu yüzden çözülemiyor diye manşet atmaya başlayacak.

    sonra muhalefet partileri içinden vekil olmuş akpartililerden (muharrem ince türevi tipler) bir "kazan kaldırma" gösterisi izleyeceğiz ve mecliste erken seçim kararı alınacak. böylece erdoğan'ın süresi korunarak sıfırdan başlatılmaya ve mecliste tekrar akp ağırlığı sağlanmaya çalışılacak. krizin sebebi meclisteki muhalefet ve istikrarsızlık olarak gösterilecek.
hesabın var mı? giriş yap