• yanılmıyorsam aynı üniversitenin bir de socrat diye bir ekibi var, yine elektrikli araç ve güneş enerjili araç yapıyorlar. çok da iyi yapıyorlar. eğitim kalitesi ile dünya sıralamasında tepelerde olan üniversitelerin takımlarını uluslararası yarışmalarda harcamışlıkları vardır. milat'ın biraz daha yolu var ama emeklemeden koşulmuyor maalesef.

    bence isimlere, ideolojilere takılmak çok saçma. sanırım bu bir tek bize özgü bir şey. ülkemizi yurtdışında başarısıyla gururlandıran bir bilim adamımız, aziz sancar nobel ödülü aldı, ertesi günü ülkede kürt mü, türk mü diye tartışmaya başladık.

    adı isterse diriliş ertuğrul olsun arabanın hiç umrumda değil, ben yapılan işe bakarım. bu elektrikli araç yarışları için peritrol-tuzruhu, lehim solumaktan ciğerleri solmuş biri olarak biliyorum ki bu aktivitelerin, projelerin içinde yer alan arkadaşlar, gençler ilerde türkiye'nin beyin takımını oluşturacaklar. hatta bizzat tanıdığım ve üniversitelerinde 5-10 yıl önce bu projelerin öncüleri olanlar şu anda savunma sanayinde, özel sektörde, kamu da önemli işler yapıyorlar.

    yanılmıyorsam şu an kktc'de yürütülen, prototipleri fuarlarda yer almış bir elektrikli araç projesi olan günsel'in çekirdek takımı ülkemizde düzenlenen tübitak'ın elektrikli araç yarışlarında burun kıvırıp, ucube dediğiniz araçları yapan çocuklardan oluşuyor.
  • 2020 teknofest kapsamında düzenlenen 16. tübitak efficiency challenge elektrikli araç yarışlarını şampiyonluk ile kapatmış istanbul üniversitesi cerrahpaşa takımıdır.

    formula 1 öncesi istanbul park'ı test etti - sanayi.gov.tr

    not : ticarileşmesi beklenen bir otomobil değildir. üniversite öğrencilerinin kendilerini geliştirmeleri ve hem ulusal hem de uluslararası yarışlarda üniversiteyi temsil etmesi amacıyla her yıl güncellenen bir otomobildir.
  • sırf adı yüzünden bok atmanın manasız oldugu araba, önemli olan arabanın basarılı bir proje olup olmadığı, hem bahsedilen zihniyetteki bir ekibin arabasının turkiye sampiyonlugu kazanacagini da dusunmuyorum. bilimle arası dua dinletilerek büyüyen bitki yapmak olan zihniyete biraz fazla gelir bu proje.
  • milat 1453 takımının havuz medyasıyla, hükumetle ve bunun gibi herhangi bir kuruluşla bir ilgisi olmayıp; proje tamamen elektrikli araç üretme ve geliştirme üzerine çalışan istanbul üniversitesi mühendislik öğrencileri tarafından yürütülmektedir.

    hiçbir bilginiz olmadığı halde, oturduğunuz yerden, projeye bok atmayınız. bu gençlerin geleceğimizin mühendisleri olduğunu unutmayıp bu doğrultuda arkalarında durmalıyız.

    milat 1453 ekibi ve arabası 2014 türkiye şampiyonluğu, 2015 türkiye ikinciliği, 2016 türkiye şampiyonluğu yaşamıştır.
  • 4650 km mesafeyi 75 tl masrafla giden türk yapımı otomobil. istanbul üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği fakültesinde okuyan öğrencilerin geliştirdiği %100 yerli üretim elektrikli araç.

    ayrıntılı bilgi için;http://video.eksisozluk.com/v/milat-1453-160657/ #content_video{width:100%; max-width:100% !important; margin:auto; float:none; } .vjs-fullscreen #content_video{width:100%; max-width:100% !important;height:100%; max-height:100% !important; } <a href="http://www.eksisozluk.com/hashtag/player/">#player</a> { position: relative; top: 0; left: 0; } .vjs-big-play-centered .vjs-big-play-button { margin-left: -0.75em; } .video-js .vjs-big-play-button { border-radius: 50%; font-size: 5em; line-height: 1.4em; height: 1.5em; width: 1.5em; }
  • istanbul üniversitesi'nden bir ekibin projelendirdiği ve prototip üreterek küçük bir türkiye turu yaptırarak test ettikleri; elektrikli otomobil projesinin ismiymiş efendim. çok güzel bir haber; ancak, mevcut hükümetin bu tür araçların yaygınlaşmasını istemeyeceğini düşünerek, umarım geliştirebilir ve seri üretime geçebilirler diyorum. her ne kadar ülke şartlarında çok zor olsa da.
hesabın var mı? giriş yap