• kariyer net üzerinde yayınlanan, parametrik mimarlık üstadı, yüce insan hazreti gökhan avcıoğlu'na ait, dünyanın en yetenekli ve üst düzey mimarlarına yönelik bir iş ilanıdır.

    şuraya görselini de koyalım ki bu masterpiece silinmesin.

    görsel

    ilan kaldırılmış maalesef :(
    https://www.kariyer.net/…tleriltd-sti-mimar-2837951

    ola ki burada aranan kişi gerçek hayatta karşınıza çıkarsa evlenin derim, zira kendisi muhteşem bir insan. hatta bana sorarsanız aynı anda 4-5 insan falan gibi.

    ben favori niteliklerimi de belirtmek istiyorum, (bir nevi tag yourself etkinliği)

    - fiziksel görünümüne özen gösteren ve fit bir yaşam tarzını benimsemiş
    -ekibinde bahane üretmeye yatkın profilleri barındırmayacak kadar konformist profilleri tanımış ve deneyimlemiş.
  • bu ilanda aranan mimarın bu ilanı okuyacak kadar boş vakti olmaz amk.
  • mimarın yetkinliği ve çalışma alanı hariç her türlü maddeyi barındıran ilan.

    program çalışacağına spor salonuna yazılmayan mimarlar ağlıyor şu an.

    edit: okudukça okuyası geliyor ya insanın.

    aday mülakata çağırılır. yanında çocukluk fotoğrafları getirilmesi istenir. çünkü doğuştan güler yüzlü mü yoksa sonradan mı kazanılmış bunu tespit edecekler. ikinci aşamada mülakata aday karşısında sigara içen biri getirilecek. aday sigara içen kişiye tepkisini nasıl koyuyor bunu ölçecekler. *
  • mülakat aşamasında gözlemlenebilecek birçok şeyin iş tanımına yazıldığı bir acaip ilan. ama bazı istenilenler de "hahahassiktir" dedirten cinsten.

    örneğin;

    - “ulaşamıyorum” kelimesinin kişisel beceri normlarında çalışılmayacak profilleri belirlemede kullanıldığını deneyimlemiş.

    bu nedir arkadaş? bu maddeyi görünce "böyle bir iş ilanı çıkarmış olan işveren ile mümkünatı yok çalışılmayacak, kendini beğendiremeyecek, ezilecek, hor görülecek, özgüveni zedeleyecek ve mutsuz olunacağını deneyimlemiş" kişiler başvurmuyor, ilan sahibi bunu biliyordur umarım.

    zira aklı başında ve gerçekten yetenekli, zeki, çalışkan, başarılı bir birey, böyle bir ilanı görünce başvurmaz. yani kendisini dev aynasında görüp "evet ya bu benim, hıh diğerleri bilmiyor işi" diyen ancak çok ortalama, şekilci, dunning kruger sendromu içinde kıvranan fakat katmadeğeri düşük olan tiplerin, veya önüne gelen her ilana başvuranların rağbet edeceğini düşünüyorum.

    bir işveren kendini bu kadar komik duruma düşürmemeli.

    en absürdü de "kişilerin değil şirketlerin networkleri önemlidir" gibi bir garip aforizma yazmış olması. bunu gerçekten anlaması güç açıkcası.

    genel olarak zaten bir iş ilanından çok, sanki linkedin'de yayınlanmış bir "mükemmel çalışan böyle olmalı" manifestosuna benziyor. atarlı ve pasif-agresif birisinin elinden çıkmış olduğu belli.

    ayrıca hiç profesyonel değil, çocukça.
  • ya bu nedir? bu nasıl ilan? siz kendinizi ne sanıyosunuz üç kuruş paranız var diye ahahahahah ölcem. bu müthiş ilandan seçkilerle geliyorum:

    -sigara kullanımına tepkili ve çevresine karşı duyarlı
    -fiziksel görünümüne özen gösteren ve fit bir yaşam tarzını benimsemiş
    -pozitif ve güler yüzlü olabilmeyi doğuştan kazanmış (bkz: doğuştan) ahahah
    -“ulaşamıyorum” kelimesinin kişisel beceri normlarında çalışılmayacak profilleri belirlemede kullanıldığını deneyimlemiş.

    utanmadınız mı bu saçmalıkları yazarken?
    maaş da maks 5-6 bin net filandır kesin.
    ayrıca bu ilana başvuran kişi ya vizyonsuzdur, size bir şey katamaz ya da ciddi anlamda paraya ihtiyacı vardır ve daha iyi koşulları sağlayan ilk firmada size tekmeyi vurup kaçar. kaybettiğiniz deneyim gücü ile dımdızlak ortada kalırsınız ve yine kolları sıvarsınız ilan yazmak için.
  • kapattırılmayaydı mimarazzi'ye, bilemedin sinirli mimarlar'a düşecek ilan. ilan sahibi de küçük bir ofis değil, meşhur gökhan avcıoğlu.
  • başvurayım bakayım. görüşmeye çağırırlarsa, gelişmeleri yazarım… fit bir insanım sonuçta :)
  • negatif reklam barındıran bir ilan.

    biz de yorum yaptıkça daha da popüler oluyor işte.

    para versen bu kadar reklamın olmaz şu dünyada.

    çünkü bir ofiste gerçekten bir insana ihtiyaç varsa böyle saçma ilan açmaz.

    işin niteliklerini sayar. insan özelliklerini değil.

    boşverin sallamayın bu kadar ya.

    (bkz: stop making stupid people famous)

    not: çalışanları 1 yıl dolmadan kovmayı planlayan bir yer diye söylediler. çünkü o zaman dava açıldığında, tazminat vermek zorunda kalıyorlarmış
  • bu özelliklere sahip eleman bulması imkansız. birkaç sene sabrederse robot yaptırabilir kendisine.
  • ' “ulaşamıyorum” kelimesinin kişisel beceri normlarında çalışılmayacak profilleri belirlemede kullanıldığını deneyimlemiş.'

    uzun boylu çalışma arkadaşları arıyorlar, ben onu anladım.
hesabın var mı? giriş yap