• sözlükte sıkça eleştirilen eylem.

    olaylar genelde şöyle gelişir:
    1. bir ünlü açıkça hükümeti ve politikalarını eleştirir.
    2. muhalif kesim helal olsun der.
    3. hükümet destekçisi gelir ve “erdoğan’ı destekleseydi şöyle böyle derdiniz!” der ve tartışma başlar.

    şimdi sevgili akp’li kardeşim, iktidar sahiplerinin karşısında durmak kaybedeceği şeyler olan insanlar için yürek isteyen hareketlerdir. belki sen, ben sıradan hayatlarımızda bugünkü iktidarı eleştirdiğimizde bir şey kaybetmeyiz ama bu insanların kaybedeceği çok şey var. devlet sanatçısı ünvanını alamamaktan, dizilerde filmlerde rol alamamaya, milli takıma seçilememekten konserinin iptal edilmesine onlarca şey geliyor bu insanların başına. sen ben belki bir şey kaybetmeyiz dediğime de bakma, sırf muhalif olduğu için atanamayan öğretmenden, askeri okuldan atılanına, belediyede iş bulamayanına biz ünsüzlerin bile kaybedeceğimiz çok fazla şey var aslında. bunlara rağmen sesini çıkarabilen bu insanlara bu yüzden saygı duyuluyor, yaptıkları övülüyor.

    çünkü güçlü olanı eleştirmek;
    cesaret ister,
    yürek ister,
    vicdan ister,
    güçlünün yanında olup keyfine bakmak yerine başkasının derdini kendisine dert edindiğini ve bunun için mücadele ettiğini gösterir.

    bunun için halk bu insanlara saygı duyar, onları sever ve över.

    bu sadece bu hükümet ve bu dönem için geçerli değil ayrıca. eğer yarın bir başkası gücü eline alır ve bugünkü hükümet gibi davranırsa yarının ses çıkarabilen muhalifleri de aynı saygıyı hak edecek, ister bugünkü muhaliflerle aynı görüşte olsun ister farklı görüşten olsun.
hesabın var mı? giriş yap