• (bkz: numenorean)*
  • taksim meydanı direnişçiler tarafından alındıktan sonra ortaya çıkıp bağıran ekip.

    meydanın tekrar polis kontrolüne geçmesi ve çatışmaların istiklalde devam ettiği tüm süreç boyunca bir daha ortaya çıkmamış kesim.

    bir direniş günü odakule arkasında dinlenen direnişçiler arasında şahit olduğum bir diyalog:
    - mustafa kemal'in askerleri nerde olum?
    - onlar meydanı alınca çıkacaklarmış ortaya.

    ergenekon davasında cezaların verilmesiyle kendilerinden ciddi protestolar beklediğim, ama ortalarda yine görünmeyen grup.

    başkalarının arkasına sığınıp güvenli ortamlarda slogan atan, arkalarında gözükecekleri kimse olmayınca ortalarda görünmeyen askerler. bari mustafa kemal'in değil başkalarının askeri olsaydınız be kardeşim.
  • pkk-akp statükosuna muhalif grupların önemli bir kesiminin kendini tanımlama biçimi.

    mit'in cezaevinde ajanlaştırdığı abdullah öcalan'ın sol üzerindeki etkisi kırıldıkça, bu tanımlama için "faşist" diyen kürt milliyetçiliğinin ne kadar devlet uydusu olduğu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
  • çokturlar, işte bazıları,
    1960 ihtilalini yapıp başbakan ve iki bakanını asanlar,
    12 eylülü yapıp ülkeyi işkence-haneye dönüştürüp erdal ereni asanlar
    dersimde binlerce sivili katledenler
    gezi eyleminde taksim de akm deki direnişle lgili pankartları indirip mustafa kemal in resmini asıp istiklal marşı söyleyip, mustafa kemalin askerleriyiz diye bağıran polisler.
    12 mart muhtırası ile hükumet devirip deniz gezmiş ve arkadaşlarını asanlar
    mahir çayan ve arkadaşlarını kızılderede katledenler.
    güneydoğuyu yargısız infaz cennetine çeviren veli küçük ve türevleri
    hrant dink in öldürülmesine göz yumup katili ile bayrak önünde poz veren subay-astsubay
    hayata dönüş operasyonu adı altında siyasi mahkumları diri diri yakan askerler.

    bir de perinçek ekibinden olup tgb adı ile de ürüyen darbe sever nasyonal-sosyalist ekip. ben demiyorum kendileri diyor.
    .....
  • bir kismi ulusalcilar olarak bilinen 80-90 yil gecikmeli dogmus kitle. karsilarindakilerin sucladiklari ozelliklerinin cogunu barindirirlar. bu yuzdendir ki ergenekon'dan tutuklanip salinanlar iktidarin yaninda durmayi tercih etmislerdir. gerci ne olacakti, solcularin yaninda mi duracaklardi? komik.
  • bunlar mı mustafa kemal'in askerleri?

    bir ağacın dalını dahi kesmemek için
    köşk'ünü yerinden oynatan adamın askerleri, cerattepe de cengiz inşaat'i korumak için halka gaz atıp, daha sonra kapısında bekçi köpeği gibi bekleyerek bir de o ormanın ağacını kesip, yakıp piç piç sırıtanlar mı?

    görün pek değerli ulusalcı kardeşlerim, artvin geç de olsa gördü.
    polisin-askerin, halkın dostu olmadığını, saraya çalıştıklarını, cengiz gibilerin kapılarında bekçi köpeği gibi onlara birşey olmasın, aman halk yeşili korumak için cengiz inşaatı saldırmasın diye kapılarına koruma olduklarını anladı!

    sıra diğer pek kıymetli mustafa kemal'in askerlerinde... anlayın, görün...
    bunlar artık sarayın bekçilerinden başka birşey değildir. sermayenin köpekliğini söz de ekmek parası için yapan bu tipler, artvinde o olaylarda es kasa geberse şehit mertebesine ulaşacak! sebep ne? e askerdi! ama sermayeyi hükümetin emri ile onların çıkarlarına hizmet için koruyordular!

    e korumasalardı kardeş, mahkeme kararı bile var orada maden çıkarılamaz diye, hukuksuzdu zaten yaptıkları iş!

    e ama ekmek parası!

    e o zaman fıtraaaattt.... 5 bin tl para almayı biliyorsa, ekmek prası için 65 yaşında yaşlı hasta insanları joplayıpga atıp, sadece doğayı ve yaşam alanlarını korumaya çalışanların kafalarına gaz atıp , yukarından aldığı emir ile hayvan gibi gözaltı yapabiliyorsaaaa, ölmek de müstehak olur yapacak birşey yok! fıtrat. sonuçta ekmek parası ise bu ülkede 800-1000 tl ye insanlar madenlerde kömür madenlerinde sermayeye kölelik yaptırılıyor can güvenliksiz, insanlıktan uzak hem de 12 saat günde. sen beş katını alıyorsan ve daha 20 yaşında olmana rağmen deden yaşındaki adamlara tekme atabiliyorsan, yanlış anlama da sen kimsenin askeri polisi değilsin, sen ancak paranın itisin, zenginin köpeğisin.
    öldüğünüzde bunlar geliyor işte aklıma.
    lanet olsun ki çıkaramıyorum aklımdan bunları, o üniformanıza güvenip bok bile değilken kendizi nimetten saymanız.
    it gibi insanlara saldırmanız.
    size emredilenden fazlasını, doğaçlama olarak millete uygulayıp sonra da zevkten dört köşe olduğunuzu gördüğüm için daha önceden, siz ölünce falan lanet olsun ki o geliyor aklıma.
    metin lokumcu geliyor aklıma.
    (bkz: metin göktepe) nın o güzel gülüşü geliyor.
    dilek doğan geliyor gözümün önüne, abisi geliyor parçalarlen kendini.
    saldırıyorsunuz hala o adamlara dava açıyorsunuz ve utanmadan saatimi kopardı çeketimin düğmesini çekti diye utanmadan birde. görevli memura hakaret mukavemet diye dava açtırıyorsunuz insanlara, o zaman rüzgar çetin gibi bir şerefsizin sizi ezip öldürmesine bile ağız tadıyla üzülemiyorum. gelmiyor işte insanın içinden arkadaş ben hain pekekeli pükekeli cart curt değilim, bırakın şimdi bana yapacağınız o sikik yakıştırmaları sıktı artık bunlar.
    sözün özü; böyle oldukça da birileri, hem de büyük bir çoğunluk hiç azımsanmayacak kadar çoğuz üzülemiyor.

    haa unuttum ulan görseli eklemeyi, yine lafa dalmışız amk.

    https://twitter.com/…dede/status/700602572449701888
  • kesin olan şu. m. kemalin askerlerinden biri buna kesinlikle bir şey yapmış. noldu lan m. kemalin askerleri okeye dönerken yüzüne okey mi attılar ? dingil...
  • mustafa kemal'in düşüncelerini korumaya çalışan ve olabildiğince onun yolundan gitmeye çalışan guruha verilen isim. yani olayın üniformayla alakası yok. kağıttan kaplan olan askeriyeden sonra artık onlar reis i cumhur un askeri.
hesabın var mı? giriş yap