• bursanın bir ilçesi. istanbul-izmir karayolunda varılması iple çekilen yer
    (bkz: varan tesisleri)
  • 50000 nüfuslu, hemen hemen her bulvar, okul isminin atatürk, cumhuriyet, mustafakemalpaşa olduğu ilginç ilçe. peynir ve tatlısı meşhurdur. tümbüldek kaplıcası ve suuçtu şelalesi gidilecek birkaç yerden biridir. ayrıca hayatımın kadınının doğduğu yer.

    (bkz: http://www.mustafakemalpasa-bld.gov.tr/)
  • insanlarinin genelde tembel ve vurdumduymaz oldugu ve adinin yalakalik olsun diye degistiildigi. pek nadir buyuk insanlarin ciktigi bursaya bagli ilce. ayrica turkiyenin en uzun isimli ilcesidir. ondansonra da sereflikochisar gelir.
  • mustafakemalpaşa kadınları bütün takılarını üstlerinde taşımalarıyla aklımda kalmıştır, dedikodu yaparken taklit yeteneklerini kullanarak seslerini duruma göre inceltip kalınlaştırırlar. bayram süresince gittiğiniz her yerde size ev yapımı bol şerbetli baklavalar veya revani ikram edilir. (anneannem süper bir kadındı o genelde tatlıyla beraber kalem gibi ince zeytinyağlı sarmalar da yapardı) dondurmacı ahmetin kemalpaşa tatlısı çok meşhurdur. eğer kemalpaşalıysanız istanbulda size kemalpaşayı çok sevdiğini söyleyenlere gülüp geçersiniz çunku onların kemalpaşa tatlısı sanıp yedikleri sizce garip bir şeydir. yeni yeni kemalpaşa da villalar türemiştir.arife akşamları, yaz akşamları bütün kemalpaşa sokaklara dökülür aşağı yukarı gezinir. çok fazla fenni gözlükçü mobilyacı bulunur. çilli aile döner salonu çok meşhurdur. düğünleri çok keyifli olur. universite görmemiş gençliğin yanında bi de okuyup adam olmuş veya türkiyenin çok iyi üniversitelerinde okuyan gençleri de vardır. kışın havası çok kirlenir nefes alınamayacak bir hal alır en kısa zamanda doğalgaza kavuşmasını dilersiniz. dedeler torunlarını çağlayan parkına götürdükleri gibi çocuk gözüyle uzun bir mesafe katedildikten sonra varılan etibank a da götürür.burada küçük hayvanlar yeşil bir çevre süs havuzları ve eskiden sadece bursaya has olan uludağ gazozu vardır. kemalpaşa eskiden cumhuriyet balolarının yapıldığı güzel bir ilçedir. annem deresinde boğulmak üzereyken komşunun oğlu tarafından kurtarılmıştır. kemalpaşa dendiğin de ananem, sobanın üstünde yanan mandalina kabuğu kokusu uzun sıcak kış gecelerinde sobanın çıtırtısı kestaneler, ve ananeyle dedenin sıcak sevgisiyle burnumun direği sızlar ve yüzüme özlem dolu bir gülümseme yayılır. burada doğmak ve fırsat buldukça burada bulunmak eskiden dedemin atolyesinde talaş ve kiremit tozlarından çorba yaptığım çocukluk günlerime götürür beni.
  • son gelişimde gördügüm üzere, kirmasti club diye bir yer acilmistir, enteresandir. gencligin yeni mekani olacak gibidir.
  • bursa yonunden buraya giderken ugramaniz gereken yer icin
    (bkz: golbasi et mangal)
  • burada erkek çocukları ve hatta yetişkinler bile birbirlerine sadıç diye hitap ederler ve nokta virgül niyetine küfrederler. tümbüldek vardır 10 km yakınında. su uçtu şelalesi görülmeye değerdir. küçüktür, sıkıcıdır. bi de sırmalar diye a+ insanların yaşadığı bi semti var.
  • atadan peynirci sabri'nin dukkanına ugramadan donulmeyecek güzel ilce.
  • yol üstünde bulunan yenice'de mutlaka ve mutlaka ızgara köfte ve dondurmalı kemalpaşa tatlısıyenilesi ilçe.
hesabın var mı? giriş yap