• adama suratında salak bi gülümsemeyle "elemanlar yine yapmış abi" deme fırsatı veren aşmış bitirmiş bbc belgesel dizisi. 11 şubat'ta başlayan bu dizi özet olarak planet earth tarzında ama farklı olarak her bölümde tek bir olayı anlatmaktadır. örneğin ilk bölümünde yaz aylarında kutuptaki kar ve buzların erimesini, ikinci bölümde somon balıklarının göçünü anlatmaktadır. david attenborough tarafından sunulan belgesel abd'de discovery channel tarafından seasons of survival adıyla yayınlanacaktır.
  • ntv'nin yeşil ekranında pazartesileri 20:30'da -'doğanın büyük gösterisi' adıyla- yayınladığı belgesel. altı bölüm olup her bir bölümün adı dizinin adıyla ilgili olarak 'the great ...' şeklindedir. belki bir planet earth değil; ama çekimler yine güzel. tek sorun 'kutup ayılarının buz üzerinde fok bulma macerası' gibi önceden de birkaç kere üzerinde durulmuş hikayelerin tekrarlanması. ama dünya küçük tabi, ne olsun, bir şey diyemiyoruz.
  • mucize olarak nitelendirebileceğim birçok olaya tanıklık ettim bu belgesel kuşağında. en kötüsünden bir deniz aslanına bile saygı duyuyorum artık. zaman geldi bir filin yavrusunu kaybedişine gözlerim doldu zaman geldi somon balıklarının kaslı vücutlarına şaşırdım. aslanlar bile bir farklı anlatılmış. muazzam bir yapıt, herkese tavsiye ederim.
hesabın var mı? giriş yap