• 2018 yapımı bir animasyon.
  • güzel çizimleri,kopuk bir hikayesi olan animasyon.klasik animasyonlara göre fazla şiddet içerdiğini de söylemeliyim.
  • --- spoiler ---

    güzel yapılmış ama ana karakter olan öfkeli ergen mai, filme tahammülü zorluyor maalesef.

    yapay zeka detayı güzeldi.

    --- spoiler ---
  • netflix yapimi, sanirim senenin acik ara en iyi ve en underrated animasyonudur. su donem trend konular olan ai, yapay zeka/insanlik ve gelecek mevzularini pek dozunda ve sahane isleyen bir animasyondur. nasil bu kadar bilinmedik kalmis, nasil bu kadar ses getirememis hayret etmemek elde degil.

    elde gerci, cunku yapimci firma, dreamworks ya da disney degil. cin canada usa ortak yapimi bir film. yapimci sirketler arasinda alibaba, cinli animasyon-comics olusumu baozou manhua ve torontolu animasyon sirketi tangent animation da var. sanirim her ne kadar arkasinda netflix olsa da, beyaz perdeden cok, online izlenme ve tv pazarlari hedef alinmis olsa gerek. lakin 10 numara animasyondur, imdb puanina bakip izlememezlik etmeyin. efsane bir emek, sahane bir kurgu ve hikaye var.

    ha bu arada produktor sirketlerden cinli baozou studyo ve rage comics hakkinda bilgi sahibi olmayanlarin da su incelemeyi izlemesini oneririm. !!!spoiler icerir!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=qfqx-kljwv0

    gerci yonetmen kevin adams in, daha onceki isleri neymis diye bakip, 9, the emperor's new groove, hercules gibi islerde calismis oldugunu gormek sasirtmiyor.

    jobs - wozniak gondermeleri, google' in tum insanligi tracking ediyor olmasi gibi pek sahane detaylar da var gorebilene. tek kelimeyle muhtesem bir animasyondu.

    kopek karakteri momo ayrica muthis idi. :) adasdasd adamim ya.

    sunu da soyle birakalim meraklisina. filmin animasyon ve karakter tasarimi kisminin, is bilen ellerden ciktigi o kadar belli ki. sehir geneli mimari anlamda muthis bir calisma ve emek var.
    https://www.cartoonbrew.com/…ve-gallery-163673.html

    imdb puaniyla cok rahat 8 alir.

    not: siddet middet denmis ancak, superman man of steel dekinin yarisi kadar siddet yoktu filmde. onu cocugunuzla izleyip, buna siddet vs diyorsaniz agir malsiniz kusura bakmayin.
  • animasyon kalitesi 10 numara film. renkler, modeller herşeyiyle netflix kalitesinin çok ötesinde. senaryo fena değil. final kısımlardaki aksiyon oldukça tatmin edici.

    teknik kısmına gelirsek. film, maya ile değil, açık kaynak kodlu "blender" ile yapılmış. çin için dudak animasyonları tekrardan yapılıp renderi alınmış.
  • baş karakter aşırı antipatik. çok sinir bozucu ve sevmeyi çok zorluyor. senaryosu sıkıntılı ve klişeleri tekrar eden bu filmi en iyi film olarak betimliyorsanız doğru düzgün animasyon izlememişsiniz demektir. bir kere ne olursa olsun ne kadar kusurlu olursa olsun baş karakter empatinizi kazanmalı. bu konuda çok başarısız kalmışlar. neymiş okulda bully yaşamış neymiş babası terk etmiş de iğrenç bir hayatı varmışmış. onward filminde babasızlığın etkilerini ve ergenliği gayet dozunda vermişler az izlesinler de öğrensinler. sinirlerim bozuldu.
hesabın var mı? giriş yap