• (bkz: trend is your friend)
    trendi karşısına alınca kütürdedi dev çınar.
  • anlamlandıramayacak bir konu değildir aslında. değişime ayak uyduramayan geride kalır.

    akıllı telefonların yükselişiyle ios karşısında doğru ata (android) oynamamış, windows phone'da ısrarcı olmuş, hatta inat etmiştir.

    windows phone akıllı telefon işletim sistemlerinde en önemli konu olan uygulama desteğinde geride kalmış, geliştiricileri kendine çekmemiştir ve kendisi biterken nokia'yı da batırmıştır.

    he sonra hmd global nokia'yı toparladı ama eskisi gibi lider değil tabii.
  • saçma sapan bir yazılımda ısrar etmeleri

    edit: dilbilgisi bok gibi
  • (bkz: windows phone)
    değişime ayak uyduramayıp üstüne kendi işletim sistemini çıkartmaya çalışmaları firmayı bitirdi. çıkarttıkları işletim sisteminde ise neredeyse her telefonda bulunan facebook-instagram-twitter gibi uygulamaları 1-2 sürüm arkadan takip etmeleri sıkıntı yarattı. mevcut özelliklerin bazıları bu cihazlara gelemedi.
    kendim cihaz kullanmadım ama 1-2 tane kullanan akrabam vardı. bana fazlasıyla karışık geliyordu. ara yüz olarak da çok kötüydü bana göre.
  • büyük balık ,küçük balığı yer.
  • nokia bitti demek çok yanlış olur, nokia halen aktif bir şekilde müşteriye hizmet sunmakta lakin müşteri kategorisini ‘end user’ olarak adlandırdığımız kesimden ziyade aracı firmalara odakladı. dünya çapında bakıldığında nokia dev teknoloji hizmetleri sunuyor bunlardan en önemlisi telekomünikasyon servisi. nokia türkiye ise bir kaç yıl evvel fransız telekomünikasyon devi olan alcatel lucent ile birleşti. yani şuan bu postu görüntülemenizi sağlayan internet altyapısı, elinizde tuttuğunuz telefonun gsm araştırma ve geliştirme aşamaları (baz istasyonları kurulumu ve geliştirimi vb.) gibi bir çok detayı nokia tarafından sağlanmakta.
  • “dışımızdaki dünya bizden daha hızlı değişiyorsa, sonumuz yakın demektir.” jack welch
  • symbian işletim sistemi, android ve ios işletim sistemlerinin gerisinde kaldı. microsoft ile de anlaşma imzalayıp windows phone üzerine yoğunlaşınca ilerleme kaydedemedi.

    ama ben yinede microsoft'un windows phone 'a gereken ilgiyi gösterdiğini düşünmüyorum.yoksa lumia adı altında fena da telefonlar çıkmadı aslında.
    market olarak mesela çok geride idi windows phone' lar.
    şimdi nokia artık alsın sazı eline.
    mekanın sahibi geri geldi desin artık.
    keza nokia 8, nokia 8 scirocco çok kral telefonlar.
  • windows phone işletim sistemli modellerini de kullanmış biri olarak (bkz: nokia lumia 920) ve (bkz: nokia lumia 1020) ne yazık ki kendilerinin hâlâ piyasayı belirlediklerini düşünmeleri ve trendi takip etmekte gecikmeleri.

    symbian dan windows a mecburen razı olmaları.

    aslında stabil ve kabul ettirebilselerdi piyasada gayet tercih edilebilir özellikleri vardı. hatta internet kesintilerinden etkilenmeyen bir özelliği vardı kapatıldı. kişilerden twit vb yollayabiliyordunuz örneğin.

    here lens vardı ki bence hâlâ çok iyiydi. konum açıkken bu uygulamayı açınca kamera üzerinden aradığınız, örneğin restoran, adı, ne kadar uzaklıkta vb bir çok seçeneği aynı anda görebiliyordunuz ve kamerayı hareket ettirdikçe o yöndeki bilgiler geliyordu..

    920 ve 1020 nin kamerasına, bazı kusurlarına rağmen hâlâ hayranım. tek kamera ve uyumlu uygulamalarla harika işler başardılar kendi çaplarında. elbette kamera ve diğer uygulamalar, desteklenmeyen popüler uygulamalar vb sonu oldu. hmd aynı heyecanı veremedi sanki. oldukça geç kalınmış hamleler oldu kısaca.

    yaramı deştiniz gece gece..

    o 1020 yi servise hiç vermeyecektim.
  • ulan nokia. cep telefonu piyasasını tekelinde bulunduran markaydı bir zamanlar. 3110 derken ilk grafik ekranlı (en azından yılan oyunu oynanabilen) ekranlı 5110 modelinin çıkması, sonrasında çakmak telefon denilen ilk antensiz telefon 3210 un çıkışı (nasıl çakmaksa amk kot cebine zor girer), matrix neo telefonu olan 7110, ilk roller buttonlu telefonu 7210, ilk kameralı 7650, ilk büyük ekranlı 6650 vsvs. dönemin hakimi nokia. java henüz yerini androide bırakmamışken ortalığı kasıp kavuran nokia. 8250 modelini tüyap bilişim fuarında görüp derin derin iç çekmişliğim var.

    kısa bir serzenişten sonra sorunun cevabına gelirsek, son kullanıcının cep telefonundan beklentisi arttı ve bu beklentiye en iyi cevap verebilen telefonlar haliyle ıos lu ipheneler ve android tabanlı diğer markalar oldu. windows mobile gibi doğru düzgün uygulama ve market desteği veremeyen, güncelleme ve stabilizasyon konusunda sınıfta kalan bir yazılımda ısrar etmeleri nokia nın neredeyse sonunu getirdi. lumia modeli ile bir dönem canlanır gibi olsa da son kullanıcının android ve ios tercihi değişmedi ve nokianın bu macerası da kısa sürdü. şimdi android tabanlı bir model üzerinde çalışsalar da eski şaşalı dönemine geri dönüş çok zor görünüyor. ama şundan eminim, en başında nokia, google ile android yazılım konusunda anlaşabilseydi şu an piyasada samsung çok rahat yarışırdı.
hesabın var mı? giriş yap