• eğer içinde birkmişler varsa her zaman kendine hakim olamıyor işte insan. gözünü karartıp ne olacaksa olsun diyebiliyor bazen. kırıcı olduğu kadar da çok gerçekçi olabiliyor insan öfkeliyken.

    fakat yine de susmak en iyisidir karşı tarafı kırmaktansa enine boyuna sakince mantıklı konuşmak > herşey
  • öfkeliyken konuşmak kesinlikle kötü sonuçlar doğurmaktadır fakat şöyle bir açıdan bakmak gerekirse öfkeli insan içinden geçen tüm söyleyemediği şeyleri bir anda söyleyerek gerçek duygu ve düşüncelerini ortaya çıkarmaktadır.
  • öfkeliyken konuşmak mesele değil. önemli olan öfkeliyken söylenen sözlerin gelecekte arkasında durabilmek. bu sözlerden sonradan pişmanlık duymamak.
  • çıkarların korunması gereken iş ilişkileri, ast-üst ilişkileri ya da devlet gücü elinde olduğu için size zarar vermesi olası bir kamu görevlisine karşı elbette tavsiye edilmeyecek davranış. öte yandan aile, aşk ve arkadaşlık ilişkilerinde öfke zaman zaman faydalı bir iletişim biçimidir. sonuçları yıkıcıdır evet ama karşınızdaki kişinin içinden asıl geçenleri dışarı çıkarmasını sağlarsınız. sizi üzmemek için söyleyemediği veya söylemesi sizin ona bakış açınızı etkileyeceği şeylerin neler olduğunu görmüş olursunuz. ben bu şekilde çok insan kaybettim. öte yandan bunların hepsi de iyi ki kaybetmişim dediğim insanlar oldu. içlerindeki olumsuz duyguları bilmeden lay lay lom bir şekilde devam etmektense böylesi daha iyi oldu. aynı zamanda öfkeli davrandığım halde içinde bana karşı olumsuzluklar beslemeyen insanların da olduğunu gördüm. yola onlarla devam ettim. bütün bu denklemin tek istisnası oldu hayatımda. o da benim bok yemem.
hesabın var mı? giriş yap