• küçük okullarda görülen öğretmen özverisidir.

    büyük okullardan başlayacak olursak okul - aile birliği gibi ana finansman kaynağı göze çarpmaktadır. öte yandan büyük okullarda bağışçı kesimler de önemli rol oynamaktadır. ancak kötü bir yönetim sergileyen okul ve okul aile birliğinin faturası, yine o okulda görev yapan öğretmenlere çıkmaktadır.

    küçük okullarda ise eğitime önem veren ya da vermeyen çevre etmenleri karşımıza çıkıyor. çocuklarının eğitimine önem veren aileler okulun bu giderlerini okul aile birliği harcamaları açısından zaten yükleniyor.

    ancak okul hem küçük, hem de aileler eğitime önem vermeyen bir yapıdaysa birçok masraf kalemi öğretmenler odası'nın özverili vicdanına kalıyor. burada da şu tarz çözümler veya eylemsel ilkeler benimsenebiliyor:

    1. fotokopi çekmeyen öğretmenlerden para alınmaması durumunda dışlanma belirtisi veya baskısı oluşması
    2. ilkokul ve ortaokul öğretmenleri arasında suni çekişme olması (sınıf öğretmenlerinin daha fazla fotokopi çekmesine karşılık branş öğretmenlerinin kurslarda (dyk) test fotokopisi çekmelerinin öne sürülmesi)
    3. fotokopinin çeşitli resmi yazılarla yasaklanmış olmasının oluşturduğu sorun ile eğitimden elde edilecek verim arasında kalmak)
    4. fotokopiyi evinde çekip okula getiren ama yine de toner ve kağıt parası veren öğretmenlerin varlığı
    5. meb'in bunu finanse etmemesine, velilerin de umursamaz oluşuna tepki geliştiren "benim de umurumda değil" öğretmenleri
    6. liyakatsiz ve sendikal bağlantılarla göreve başlayan okul yönetimlerinin bunun gibi basit sorunlarla kurum kültürünü bozmaları
hesabın var mı? giriş yap