• aragon dahil tarih boyunca ne kadar çok insanın abur cubur konuştuğuna işaret eden bir cümle. hayır bi de devrik cümle şairliği bu :/
  • ahmet altan'ın everest yayınlarının çıkan son romanı.
  • ağzına edicek biliosun ama hani yine de aşık olmak istiyorsun ya
  • bir sözlük yazarının da üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen efenim şöyle kitap böyle kitap diye yazmadığı kitap..
  • bakmayın kitabın isminin afilli olduğuna hikâye bildiğimiz yeşil çam türk filmi tadında.

    kitaptaki abartılar kitaba odaklanmanızı engelliyor. konu bütünlüğü eksik. hikayeler yarım kalmış. sonu facia.

    kitaba, baştan sona kotu demek de haksızlık olur,
    tasvirleri, durum betimlemeler başarılıydı.

    ayrıca osmanlının son zamanlarından günümüz diktatoryasına cümle aralarında gönderme yapması da gözlerden kaçmaması gereken önemli hususlar.
  • kılıç yarası gibi ve isyan günlerinde aşk'ın devamı niteliğindedir.
  • ahmet altan'ın 100 yıl öncesi ile bu gün arasında olduğunu iddia ettiği benzerlikleri aşk, savaş ve din hikayeleri arasına yerleştirerek anlattığı kitap.

    önceki kitaplarına göre daha zayıf kalmış, hikayeler yanlış yerlerde bitirilmiş. mesela ragıp beyin aşk hikayesinin doğru yerde bitmediği kesin. nazım ve anya'nın kumarhane maceraları çok fazla tekrar etmiş, neredeyse her 10 sayfada bir kere nazım kumarhaneye gidip anya'nın piyanoyu ruhsuz bir şekilde çalmasına şahit oluyor.

    iyi bir tarih, kötü bir hikaye kitabı. mutlaka okunmalı diyemeyiz ama fena bir tatil kitabı değil. türk tarihinde derinlemesine bilinmesi gereken balkan savaşları hakkında bilgi edinmek için bile okunabilir.
  • 100 yıl önceki siyasi olaylarla bugün ki siyasi olaylar arasındaki benzerliği gösteren, tarihi kitaba ince ince dokuyan ve okuyucuya sıkmadan veren kitap. ilk iki kitabının yanında sönük kalsa da kesinlikle okunulması gereken bir seri. üstelik kitabı okurken hiçbir tarih kitabında yazmayan gerçekleri de öğrenmek insana kendini şanslı hissettiriyor.
hesabın var mı? giriş yap