• bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu'na başkanvekili seçilen ve fakat kurum sitesinden hemen her gün verdiği afili pozlara bakılırsa kalıcı olacak yeni başkan.
  • tek vasfı "bakan kardeşi olmak" olan şahıs, şimdi de türk telekom'un yönetim kurulu üyeliğine atanmıştır.

    ilgili haber
  • sayan hanedanlığı kurmaya yemin etmiş sayan ailesi üyesidir.
  • türk telekom yönetim kurulu başkanlığına atanmış eski btk başkanı, ulaştırma ve altyapı bakan yardımcısı.
  • bakan kardeşi olduğu doğrudur ama vasıflı olmadığını söylemek haksızlık olur. elektronik mühendisliği ve hukuk fakültesi mezunu. haberleşme mühendisliği ve biyomedikal mühendisliği üzerine iki ayrı yüksek lisans, ayrıca biyomedikal mühendisliğinde doktora yapmış.

    edit: imla
  • özgeçmişine bakıldığında bitirdiği okulların haddi hesabı yok ama 1995 yılında yani henüz 18 yaşında ibb'de iş hayatına atılmış. hangi arada o kadar okul bitirdiyse artık ona siz karar verin.
    kaynak: ömer fatih sayan
  • "sayan’ın, araştırma konularıyla ilgili çeşitli konferanslar ve bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makaleleri bulunmaktadır."
    özgeçmişinde böye yazıyor ama ben sadece bir eserle karşılaştım. bilenler paylaşabilir mi?
  • internetin önünde duran kişi, biraz yol verse türkiye ilerleyecek
  • sosyal medya yaptırımlarını ilk yasaklayacağı mecra olan twitter’dan yapan kamu görevlisi.

    https://twitter.com/…tatus/1350411390016757766?s=21
  • son derece “becerikli” bir ailenin üyesi.

    iş hayatına 1995’te, 18 yaşındayken, recep tayyip erdoğan, (refah partisi) istanbul büyükşehir belediyesi başkanıyken, istanbul büyükşehir belediyesi’ne girerek başlamıştır. 2007-2014 tarihleri arasında da recep tayyip erdoğan’ın (akp) başbakanlık yaptığı dönemde, başbakanlık müşavirliği ve başbakan başmüşavirliği görevinde bulundurulmuştur.
    daha sonra ise ocak 2014'te, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu'na kurul üyesi olarak atanmıştır.

    (hollanda’da katılacağı referandum etkinliğinin engellenmesi üzerine ankara ile avrupa arasında çıkan krizin baş aktörü olarak bilinen) eski aile ve sosyal politikalar bakanı fatma betül sayan kaya'nın kardeşi olan ömer fatih sayan, 10.06.1977 istanbul doğumludur.

    “becerikli” sayan ailesinin bir diğer ferdi ayşe hilal sayan koytak’a (1979) da akp’nin dış ilişkiler başkanlığı'nda danışmanlık görevi verilerek başlatılan iş hayatı, akp’li recep tayyip erdoğan'ın dış politika danışmanlığı ile devam etmiş ve arkasından da 2014-2016 arasında akp’li recep tayyip erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde başbakanlık müşavirliği yaptırılmıştır. ardından ise aile ve sosyal politikalar bakanlığı müsteşar yardımcısı olarak görev yaptırılmıştır. daha sonra, iki dönem akp’den milletvekili seçtirilen kız kardeşi fatma betül sayan kaya'nın (1981) aile ve sosyal politikalar bakanı olması üzerine müsteşar yardımcılığı görevinden ayrılmış ve ardından ekim 2017’de kuveyt’e büyükelçi olarak atanmıştı. akp’li cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’ın önerisiyle akp’ye genel başkan yardımcısı olan ve 6 ay sonra aile ve sosyal politikalar bakanı yapılan fatma betül sayan kaya’nın 2009-2012 arasında, o dönem akp genel başkanlığı ve başbakanlık yapan recep tayyip erdoğan'ın danışmanlığını yaptığını da araya sıkıştırmak gerekiyor.

    öte yandan “ailenin eniştesi” (ayşe hilal sayan koytak’ın eşi) enes koytak da türksat’ta yıllarca yüksek maaşla araştırmacı sıfatıyla çalışıyormuş gibi gösterildiği iddia edilmişti.

    bir diğer kardeş nazmiye sümeyye sayan (1989) ise akp’den fatih belediyesi'ne ve istanbul büyükşehir belediyesine meclisi üyesi seçtirilmişti. nazmiye sümeyye sayan’ın hem müdürü hem de ortağı olduğu digimeg eğitim danışmanlık ve medya hizmetleri sanayi ve ticaret ltd. şti. akp’li belediyelerden aldığı yüklü ihalelerle gündeme gelmişti.

    sayan kardeşlerin babası olan avukat ramazan sayan da akp’li cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’a son derece yakın bir isim. akp’li cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, baba ramazan sayan’ın istanbul-fatih’teki avukatlık bürosunu sık sık ziyaret ettiği biliniyor.

    ulaştırma ve altyapı bakanlığı bakan yardımcısı yapılan ömer fatih sayan, bilgi teknolojileri iletişim kurumu'ndan (btk) sorumlu tutulurken, türk telekom yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürüttüğü açıklanmıştı.

    bu arada 18 yaşında, recep tayyip erdoğan’ın belediye başkanı olduğu istanbul büyükşehir belediyesi’nde işe başlatılmış birisinin, bitirdiği söylenen okullara hangi ara gittiği de tartışılıyor.

    çifte maaşlı ömer fatih sayan’ın bakan yardımcılığı görevinden, 15 ocak 2021’den itibaren 27 bin 717 tl aldığı, türk telekom yönetim kurulu üyeliğinden de (yönetim kurulu üyelerine, aldıkları maaşların yanı sıra bir yıl içerisinde altı net maaş da ikramiye veriliyor olmasından dolayı) aylık ortalama 33 bin 849,61 tl kazandığı belirtiliyor.

    kendisi gibi ‘ücret artı 6 maaş ikramiye’ ödenen “ballı” türk telekom yönetim kurulu üyeliğine ismi yazılan diğer ulaştırma ve altyapı bakan yardımcıları selim dursun, enver iskurt ile hazine ve maliye bakan yardımcısı sıfatlı nurettin nebati de aylık toplam 61 bin 766 tl maaş alması sağlanan şahıslarmış. ayrıca yiğit bulut isimli ’ayrıcalıklı’ akp’li şahsın da “ballı” türk telekom yönetim kurulu üyesi olduğunu hatırlatmaya gerek yok sanırım.

    özet olarak: ömer fatih sayan (ve ailesi), en az 27 yıldır, recep tayyip erdoğan’ın patronluğuyla/iş vermesiyle ‘krallar gibi’ geçinip gidiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap