• elif şafak'ın mayıs ayı sonunda çıkacak yeni romanıdır.
  • beyoğlu'nun arka sokaklarından tekila leyla'nın hikayesi. kapağı görmek için.
  • insan öldükten sonra beyninin 10 dakika daha çalıştığını okumuştum. elif şafak'ın kitap ismi için saniye bazında neden 38'i seçtiğini merak ediyorum. cevap katatürk olabilir mi?
  • the economist dergisi kitap hakkında bir eleştiri yapmıştır. *
  • son yıllardaki şafak kitaplarına * nazaran fena gitmeyen kitap. aslında başlarken kesin böğ gelecek yine diye düşünmüştüm ama alışkanlık işte, bütün kitaplarını okuyorum hala. biraz şaşırdım. azıcık eskiyi bile anımsattı. elbette bir baba ve piç daha çıkmayacağının farkındayım ama bitince yine ekleme yaparım.
    okunabilir. bir iskender faciası değildir.

    bitirdikten sonra edit: bitirdim ve hala ayni seyi dusunuyorum. fena degil. okunur. tatile falan giderken alinabilir. yalniz sunlari da eklemek isterim; ingilizce yazilip turkceye cevrilmis ve cevrilirken cevirisi "hey dostum senin derdin ne ha!" seviyesinde yapilmis. cumlelerin devrik olmayanlarini sanirim iki elin parmaklariyla sayabiliriz ki bu kadar abarti iticilik yaratmis. yazari turk olan, eskiden yaptigi kelime oyunlari, dil ile oynamasi gonlumuzu fetheden biri tarafindan yazilan bir kitap icin cok anlasilmaz buluyorum. zaten safak'in bu son 10 yildaki durumunu da anlamak mumkun degil. bir pinhan var ortada, bir de bunlara bak. zamanin onemli olaylarini karakterlerin hayatlarina yedirmesini guzel buldum. siritmamis.

    keske geri gelsen safak. metis'in safak'i olsan yine. dogan'in yazari cok baska, cok enteresan bir kadin.
  • klişe bir hikayeye sahip elif şafak romanı. yazım aşamasında filme uyarlanmaya uygun yazayım da türk insanının arabesk ihtiyacından azıcık nemalanırım diye düşünülmüş hissi veren, diyalogları ve karakterlerin tarzlarını çok karikatürize bulduğum kitap.
  • çabucak okunan, oldukça sürükleyici bir elif şafak romanı. leyla'nın ve dostlarının hüzünlü hayatı ustaca kurgulanmış. eserin sonu başta yer almış olsa da, dilin akıcılığı ve kurgudaki gerçeklik nedeniyle, merakla ve ilgiyle okunuyor. tekila leyla üzerinden türkiye’nin yakın tarihinden kesitler de verilmiş. o yıllarda istanbul’da gerçekleşen olaylar abartmadan konunun içine dahil edilmiş. dramatik yapısı itibariyle tam filmi yapılacak bir roman olmuş.
  • başlığı görünce yine bir yazar ideal sevişme süresinden bahsediyor diye düşündürdü.
  • elif şafak'ın, bir hayat kadınının trajik hikayesinin anlatıldığı son kitabı.

    genel olarak begendigim ancak yazarın en iyi 5 kitabı arasına dahi girebilecek seviyede bulmadığım kitaptan öğrendiğime göre 10 dakika 38 saniye bir insanın son nefesini verdikten sonra beyin ölümünün gerçekleştiği ana kadar geçen süreymiş.

    kitap güzel olmasına güzel ancak bir kaç yerde tutarsızlık gördüm. yine de okumaya değer bir kitap olmuş.
  • ideal sevişme süresi 10dk(cık) olan yazarları ortaya çıkarabilen turnusol başlık
hesabın var mı? giriş yap