• hastanesi pek hijyenik degildir.
  • tercih edilmeden önce iki kere düşünülmesi gereken fakülte. iki kere düşünmeyenler iki iki okuyabilirler.
  • bu sene virgülle sınıf geçtiğim içi güzel insan dolu olduğuna inandığım eğitimhane
  • yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte burayı kazananları tebrik ettiğim üniversite. tavsiyem, sürekli okulun sisteminden şikayet eden, sürekli "kalacaz!!" muhabbeti yapan tiplerden -ki sayıları çok- uzak durup kitaplara ve sunumlara gömülmenizdir.

    omü'nün sistemi* ortada, şehir ortada, hastane ortada. burayı yazarken bunları araştırmadıysanız bu sizin sorununuz. klasik veya başka bir sistemde eğitim görmek isteyen birisinin yapması gereken buraya geldikten sonra sistemi değiştirmeye çalışmak değil, en başında burayı yazmamak olmalıdır.

    omü tıp fakültesi birçok açıdan kendine özgüdür. yaptığınız geri bildirimlere önem verilir ve her yıl -imkanlar dahilinde- onların doğrultusunda çeşitli iyileştirici değişikliklere gidilir. örneğin ilk yılın ilk bloğu bizlerin geri bildirimleri sayesinde konmuştur, amfiler yenilenmiştir, kimi dersler eklenmiştir vs. geri bildirime inanın.

    burada isterseniz çalışmayı, araştırmayı öğrenirsiniz; istemezseniz de sunum ezberler, bi bok öğrenmeden sınıf geçersiniz, tercih size kalmış. ben şahsen bunu sistemin bir bug'ı olarak görmüyorum, üniversitede meslek öğrendiğinin farkında olmayan, ahlak yoksunu insanlar her okulda, her sistemde gedikler bulur, hatta kopyayla sınıf geçer. maalesef tıp fakültelerinde bile.

    ve ders aralarında amfilerin, hastanenin etrafında dolaşın, bir tarafta karadeniz'in, diğer tarafta okulu koynunda saklayan kocadağ'ın muhteşem manzarasının tadını çıkarın. hastanenin merdivenlerinden inip çıkarken gördüğünüz sahil manzarası sayesinde mutlu olun benim gibi. dikkat ederseniz, okuldaki tek bir pencerenin bile manzarasız olmadığını görürsünüz. hem hastanenin hem de amfilerin olduğu binanın pencereleri çok sayıda ağaçlarla dolu iç avlulara bakar. en ücra koridorda, en alt katta, en karanlık yerde bile bu ağaçlar sayesinde muhteşem bir görüntü vardır. bakarsanız, görürsünüz.

    iyice duygusala bağladım, ben seviyorum okulumu ya. hayatımda ilk kez kayıt olmak için geldiğim samsun'u da sevdirdi bana.

    siz de gelin, hoş geldiniz.
  • sayesinde yeni bir motto edindiğim fakülte..
    "özel olmayan her şeyden nefret ediyorum!."

    çalışanları mı hastaneye evrilmiş, hastane mi çalışanlara çözemedim.
  • http://www.cumhuriyet.com.tr/…ni_hidayete_erdi.html bu olaya şahit olmuş fakültem. şahsen mezun olurken bu hekimlik yeminini böyle okumayacağıma emin olabilirsin sayın rektör bey.
  • 2 yıllık süreyi geçirdiğim okulum. ben sevemedim pdö yü , özellikle hocaların kişiliklerinin farklı olmasından dolayı pdö lerin bazıları çok eğlenceli ve güzel geçerken , bazıları da o kadar sıkıcı geçiyor ki .
    geçme notu 70, evet gerçekten 70. işte bu okulda değişmesi gereken şeylerin başında bu geliyor, 50 olan okullar bile var.
    ayrıca seçmeli blok denilen şeyden nefret ediyorum, 3 hafta boyunca boş oturmanın tanımı , tıbbi ingilizce aldık güya, 20 dk ders işleyip eve döndük .
    en geç kapanan okullardan biri, temmuzun başında kapanır hep.
    okulumuzun efsanesi osman abi ye selam söylüyorum burdan *
  • geçme notunun 70 olduğu pdö ile eğitim veren 1000 yataklı hastaneye ayrı olarak çocuk hastanesi olan bir tıp fakültesi.
  • buraya girene, kol girer.
  • tıpçı adaylarının ; tercihlerine eklemeden evvel pdö sisteminin ne olduğu ile alakalı araştırma yapmaları gereken okulum. birkaç tıp fakültesi hariç hiçbir yerde kullanılmayan bir sistem bu ve özellikle ilk yıl adapte olmak zor gelebiliyor. gerçi bizzat pdö hocalarının bile önemli bir kısmının bu sisteme karşı olduğunu düşünürsek öğrencilerin zorlanması normal.

    ayrıca tıbba yeni başlayacaklar için şu aşamada pek bir şey ifade etmeyebilir ama yine de yazayım : tıpta uzmanlık eğitimi giriş sınavı başarısı için kilit dönemlerden biri olan 6. sınıf (yani intornlük senesi) çok yoğun geçer. akademik kadrosu çok iyi olmasına rağmen yeni mezunlarının tus başarısının genel olarak iyi olmamasının sebeplerinden biri de budur.
hesabın var mı? giriş yap