• bir arkadaşımın anlattıklarına göre, opeth bateristi martin mendez istanbulda nereden ibrahim tatlıses cdsi bulunabilecegini sormuştur. asparagas oldugunu zannetmiyorum.
  • onlara rehberlik yapan hocamın dediğine göre,hiç de asparagas olmayan bir haber ve mikael in onlarda bulunmayan bir müziğe özenmesinden ibaret birşey.çoğu şarkısında ondan ilham almasını sağlamış..fakat buradaki halinden haberleri yoktur herhalde.. özellikle mendez in çok sevdiği söyleniyor.
  • müziğin evrensel olduğu gerçeğiyle açıklanabilecek bir ayrıntıdır.
  • tee rock the nations 2004'te ilk geldiklerinde fellik fellik ibrahim tatlıses cd'si aramalarıyla ortaya çıkmıştır. hatta closure'ın "a tribute to ibo" olduğu da kulisteki söylentiler arasında.
  • 20 haziran 2008'deki unirock konserinde hediye edilen bir ibrahim tatlıses cd'sine çok sevinen, buna binaen "bu şarkıyı belki de ondan esinlenerek yapmıştım" deyip bleak in introsunu çalmasıyla bir kez daha su yüzüne çıkan hayranlıktır.

    ha opeth değil de, mikael akerfeldt hayranlığıdır o.
  • orhan gencebayın caz ve rock ile yakın ilişkilerini düşününce çok da hayret verici olmayan bir durum, zira müziğin evrensel birleştiriciği ve herkese bir şekilde hitap ettiği gerçeği var ortada... müzikle ciddi ciddi ilgilenen birey kaliteli olabilecek bir esere kendisine ne kadar uzak olursa olsun bir şans verir kanımca... ayrıca unutmayalım ki ibrahim tatlıses ile birlikte çalışan insanlar genellikle bu ülkenin en iyi stüdyo müzisyenleridir, besteler yetersiz bile olsa onları bir şekilde doğrultacak, türü içerisinde en iyi kaliteyle ve üst düzey bir müzikal altyapıyla piyasaya sunacak yeteneğe sahip insanlardır...

    eğer garip olabilecek bir durum varsa eğer, ibrahim tatlıses'in opeth'e hayran olması, hatta ibrahim tatlıses'in bir kez olsun opeth dinlemesi olurdu bu, çünkü kendisinde bu tarz bir kültür olduğuna fazla ihtimal veremiyorum maalesef...
  • headbang dergisinin mikael akerfeldt ile eski bir röportajından: "türkiye'de herkes gerçekten ibrahim tatlıses hayranı olup olmadığımı soruyor sürekli, evet dediğimde gülüyorlar, sanırım cool biri değil o?'' *
  • liseli gençler hatırlamaz. facebook’tan önce (bkz: myspace) vardı. opeth’in profiline girdiğinizde esinlenilen sanatçılar bölümünde ibrahim tatlıses ismini görürdünüz. myth doğrulandı (bkz: swh)
  • blackwater park'in 20. yili icin yapilan bir roportajda dogrulanmistir.

    mikael, bleak'i ilk yazdiginda giris riff'inin son derece sikindirik oldugunu, fakat martin mendez'in kendisine ibrahim tatlises dinlettirdigini ve sonrasinda bleak'in bildigimiz giris riff'ini yazdigini soyluyor bu roportajda.
hesabın var mı? giriş yap