• youtube'da denk geldiğim ingilizce video. dünyanın en düşük kanser oranının orta doğuda olduğundan ve bu oranın sebeplerinin oruç tutulması, yemeklerde kullanılan baharatlar, az alkol kullanımı ve kadınlarda az sigara kullanımına bağlıyor. doktor özellikle intermittent fasting'in kanser oluşumunu ciddi oranda gerilettiğini söylüyor. ekşi'deki uzmanlar yorumlarsa sevinirim.

    orta doğu'da kanser neden düşük?

    edit: link düzeltildi.

    edit 2: insanımız bir video izlemekten veya başlıktaki yazıları okumaktan aciz olduğundan belki okurlar diye buraya ekleme gereği duydum. doktor orta doğudan istatistikler verirken, suudi arabistan, katar, birleşik arap emirlikleri ve kuveyt gibi zengin ülkeleri kullanıyor. bu ülkelerde sağlık sistemi pek çok avrupa ülkesinden daha iyi olduğu gibi, halk da bir hayli zengin olduğundan kanser olduklarını anlayamama gibi bir olasılıkları yok. ayrıca her türlü sağlık imkanına ulaşımları kolay olduğundan yaş ortalaması da gelişmemiş ülkeler kadar kötü değil.
  • kansere kalmadan iç savaşlardan, bombalı saldırılardan, kör kurşunlardan ya da herhangi bir ruh hastasından kaynaklı öldükleri için olabilir mi? insanların kansere yakalanmaya fırsatı olmuyor.

    not: uzman falan diiiilim.
  • kansere sıra gelmeden ölüyor zaten millet
  • tatil yöresine gidiyorsun, 80 yaş üstü alman’ı italyan’ı, ingiliz’i 3000 km öteden gelmiş, memleketimde güneşi içine çekiyor. senin benim dedeler o yaşlarda evin balkonuna çıkmıyor. bundan daha öte kanser ne olabilir. yaşama umudu kalmamış, evlerde ölümü bekliyor bir yaş sonrası.
  • ona bakarsan insan kaçakçılığı, tecavüz vs bunların sayısı da ortadoğu'da yüksek değil. sanırsın güllük gülistanlık bir yer. hayır, sadece raporlanmadığı için.
  • kansere yakalanmadan öldükleri için.
  • çare olarak üfürükçüye gittikleri için veri oluşmuyordur. tıpkı tecavüze uğradıklarında polise vs gitmedikleri gibi... taciz, tecavüz de ortadoğu'da daha düşük. çözüm olarak mağdurun tecavüzcüsüyle evlendirildiği bir yerde ne olacaktı ki zaten?
  • herifler kanser olduğunu bilmeden, öğrenemeden ölüp gidiyor çünkü.
    - ahmet bin ezher ölmüş
    - neden
    - epeydir karnı ağrıyordu
    (bkz: coğrafya kaderdir)
  • tanı, teşhis ve tedavi yöntemlerini dini gerekçeler yüzünden kabullenemiyor olabilirler mi acaba...allahın verdiği canı yine allah alır gibi bir düşünce...
  • geçenlerde yemen islam üniversitesinden ilim adamlarının sineğin bir kanadında zehir bir kanadında şifa olduğuna dair makalesini okumuştum. çığır açan bir makaleydi.
hesabın var mı? giriş yap