• yurtdışında yaşayan arkeolog ve tarihçilerin de olaya müdahil olması ile islam dininin ortaya çıktığı ilk yerin petra olduğu konusu artık su götürmez bir gerçek olarak ortaya çıkmış durumda.

    vakti olanlar dan gibson'ın müthiş belgeselini muhakkak izlesinler:

    https://youtu.be/5-4wiamnxis

    petra bölgesinin vadiler arasında olması, ayet ve hadislerde geçen uzza ve duşara tapınaklarına ev sahipliği yapması, dağlık olması, tarıma ve hayvancılığa elverişli olması, yarı kurak akdeniz iklimine sahip olması, lut kavmi dahil tarihteki birçok önemli kavmin ve olayın bu bölgede yaşanması bunun delillerindendir. petra'nın köklü geçmişi var. birçok dine ve kavme ev sahipliği yapmış.

    dağların, vadilerin olduğu bir yer. tarihteki adı bekke yani ağlayan şehir. çok sayıda deprem ile çok sayıda insan hayatını kaybetmiş burada.

    hem ayet ve hadislere cuk oturuyor bu şehir. hem de geceleri tefekküre dalmak için muazzam bir gökyüzü ve antik harabeler barındırıyor. çok sayıda mağara da var. çoğunda ise kutsal hilal sembolü var. ay, o devirde bölgede yaşayan nebatiler için kutsalmış çünkü. islam'a da simge olarak girmiş.

    mekke'de ise hiçbir şey. şehrin çok az yağış aldığı ve bu yüzden deniz suyunu artarak şebeke suyu olarak kullandığı net biçimde biliniyor. ayrıca mekke, ne ayetlere ne hadislere uyuyor. kuş uçmaz kervan geçmez bir çöl. tarıma ve hayvancılığa elverişli değil. su yok çünkü. peygamberin inzivaya çekildiği iddia edilen kayalığa bir insan sığmaz bile. peygamberin orada dinlendiği, evden yemek getirttiği ve misafir ağırladığı yazıyor. yahu oraya insan sığmaz. kimi nasıl ağırlayacak orada?

    ayrıca peygamberin evinin dağın eteğinde olduğu yazıyor. hani nerede o dağ bugünkü mekke'de? petra'da ise var.

    peygamber bir vadi kapısından girer, diğerinden şehri terk edermiş. o vadi geçitleri bugün petra'da var. mekke'de ise bırakın geçitleri vadi bile yok.

    mesela harvard'da ders veren prof. dr. gönül tekin'i hiç okudunuz mu? araştırdınız mı? okumadın ve araştırmadın. o kadın neden türkiye'yi terk etti? neden katıldığı programda tam bu konuya girerken murat bardakçı araya girdi. haberiniz var mı? yani bu konuyu sadece kanadalı dan gibson savunmuyor. iddianın çok köklü geçmişi var. sadece radikal çevrelerin ölüm tehditlerinden ötürü dile getirilemiyor bu gerçekler. insanlar konuşamıyorlar. eğer bu gerçek islam ile değil de hristiyanlık ile alakalı olsaydı bin kere tüm dünya öğrenmişti. ancak islam tarihi mesele olunca bu mümkün olmuyor. çünkü sadece ışid, el kaide sempatizanları değil bizzat arap ülkelerinin gizli servisleri sizi engelliyor. bu konuları kurcalatmıyor. arkeolojik çalışma yasağı getirtiyor ülkesinde.

    bakın küçük bir örnek daha vereyim mesela. hz. muhammed'in amcasının adı abduluzza. yani abd-ul-uzza. manası uzza'nın kulu demek. uzza putunun tapınağı ise petra'da. dushera orada. el-lat, el-menat da orada. hani hz. muhammed'in zamanında tasvir edilen meşhur putlar. mekke'de ise hiçbir şey yok. arkeolojik ve tarihi manada hiçbir şey yok. yağış rejimi düzensiz ve zayıf. tarıma ve hayvancılığa uygun değil. bu yüzden de şehrin gıda ve su ihtiyacı bugün bile dışarıdan karşılanıyor. şebeke suyu ihtiyacı ise deniz suyu arıtalarak sağlanıyor. bu çağda bile şehirde yaşam teknoloji kullanılarak sağlanıyor. 1500 yıl önce nasıl sağlanıyordu?

    mekke neden islam öncesi kaynaklarda yok. yahudi, arap, pers ve romalı seyyahların, tüccarların kaynaklarında bu şehir yok. çok güneyde. sapak ve izbe bir yerde. hangi ticaret kervanı o kadar güneye çöl şehrine iner. 800 km yol neden kateder? ne var orada?

    başka bir bomba daha. petra'da ticaret kervanlarının ve putlara tapan hacıların islam dini ortaya çıktığı zamanlar bölgeye akın ettiği biliniyor. ayet ve hadislerde de bu tasvirler çokça var.. işte putlara tapan, kurbanlar kesen, şiir yarışmaları düzenleyen bu hacıların ve tüccarların motifleri, şiirleri ve yazıları bugün petra'da hala olduğu gibi duruyor.

    petra'nın mağaralarında eski çağlardan kalma ay motifleri var. hilal şeklinde. ay'a kutsallık atfeden nebatilerin merkeziydi petra. islam'da ay'ın sembol olması tesadüf mü bu manada? düşünün.

    ayrıca ortaokul talebesi gibi sığ cevaplar vermeden önce izlenmesi gereken belgesel:

    https://youtu.be/5-4wiamnxis

    boş yapacağınıza önyargısız biçimde bilimin sesine kulak verin. türk düşmanı vahhabi arapların masallarına değil. tarihi değiştirmişler.

    -----------------------------------------------------

    edit: ve evet. barış dini temsilcileri tarafından gerçekleri konuştuğum için şikayet edildiğimden banlandım. 1 ay çaylak yapılmışım. cevap veremeyince ya iddiayı küçümseme, ya iddia sahibi ile alay ettiğini sanma, ya da küfür ve hakaret etme ya da şikayet edip banlatma taktiği uygulanıyor.

    bunu da özgür düşüncenin merkezi olma iddiasındaki bu platformda yapıyorlar. burasının da sabah gazetesinden pek farkı kalmadığını üzülerek söylemeliyim.

    flood gerekçe gösterilerek banlanmışım. flood falan yapmadım. flood demek bir başlık açarsın ve kimse yazmaz. başlığı sol framede üste taşımak için sadece kendin entry girersin. ben başlık açmışım arada 100 entry girilmiş. o sırada ben de entry girmişim, iddialara cevap olarak. bunun neresi flood?

    bu düşünceyi burada dile getirme, herkes gibi ol, çatlak ses çıkarma yoksa seni konuşturmam burada desenize şuna. inanın çok daha erdemli bir davranış olur.
  • dindar anlatımın hic hosuna gitmeyecek ne olaylar gunumuze kadar geldi.
    peygamberin esleriyle olan durumları, aysenin o konularda soyledikleri, seytan ayetleri... hatta kuranın toplanması sırasında orjinalinin yakılması.
    yani resmi anlatının en hosuna gitmeyecek konular gunumuze gelmisken bu konuda herhangi biryerde yazan birsey yok.
    ayrıca tarihte haccac tarafından yapılan mekke kusatması ve kabenin yıkılması var.
    yani bunlar da gizlenememis. nevfel bin varakalar, yemenli rahmanlar, onların siirleri,seytan ayetleri...
    birilerinin bunu sakladıgını iddia etmek cok mantıklı gelmiyor. cunku eger bu tasıma olsaydı,petra ve civarı inanılmaz maddi kayıplara ugrar illaki bunun yaygarısını koparırdı.
    dindarların herseyde mucize araması gibi, ateistler de herseyde sacmalık ,yalan aramaya basladı.
    ateist hesaplar inanilmaz guzel incelemeler yapıyor. yahudilik,hristiyanlik(birtane daha var onu ama yazamam :) )
    gibi dinlerde herseyin mısır,babil, ay ,gunes kultu baglantıları cok acık.
    bu islerin nereden elinde tutarsan kalacagı belli. ama herseyden de bir yalan cıkarmaya calısmak, demirin ebced hesabı 26 atom numarası da 26 muhtesem mucize degil mi demeye benziyor.
  • müthiş bir kent. zamanında petra hakkında ufak bir sunum hazırlamıştım. hazırladığım sırada büyülemişti.

    mekke'nin iklimi, coğrafi şekilleri vs. anlatılanlarla örtüşmüyordu. petra ile baya benzerlik gösteriyor.
  • dünya düz'cülerle petra kıble'cileri aynı odaya koymak lazım.

    şöyle düşünün, kurulduğu günden beri kendi içinde bütünlüğü sağlayamayan, onlarca farklı öğretiye bölünen islam dininin yöneticileri nasıl oldu da kâbe'yi kıble yapmak için aynı çatı altında toplanıp hemfikir oldu? iki müslümanın bir araya gelip, böyle önemli bir konuda kavga etmeden ayrılacaklarına inanan var mı? daha dinin direği dedikleri namaz konusunda bile hemfikir değiller. her mezhebin namaz şartları farklı, abdest şartları farklı. bu adamlar kalkıp, hadi islam'ın doğuşu mekke'de oldu diye bir sistem oluşturalım diye hemfikir olacaklar. hiç sanmıyorum.
  • ulan adam ayet ve hadisleri delil kabul ediyor ama sadece kendi kör inancı için :d efsane vallaha. unesco dünya kültür mirasının en önemli antik kentlerinden olan petrada binlerce arkeolog ve ekip çalıştı şimdiye kadar ama 1 tane bile müslüman araplara ait yaşam izi bulunamadı tabi google earthden çizgi çizip mekke aslında petra demek bütün delillerden üstün değil mi! :d. peygamber vadiden girip çıkarmış petrada vadi varmış mekkede yokmuş :d peygamber en çok medinede yaşadı orda öldü medinede de birsürü vadi var neyse düzdünya zırvalığı gibi birşey bu da işte.

    edit: hadislerin çoğu medine devri ile ilgili en çok yaşadıdan kasıt orasıyla ilgili daha çok veri olmasıdır.
  • ali: halife ben seçildim
    muaviye: sa kardeş olmaz, öldürcem seni

    -o esnada- biri: ya mekke toprağı kurak, petra yerine islam orada kuruldu diyelim.

    ali: aa tabii neden olmasın
    muaviye: aynen ya bence de

    gerçekten karikatürize edince böyle manzara çıkıyor ve buna inanıyorlar. aynen birbirini boğazlayacak taraflar bu konuda anlaştı.

    atatürk öldüğünde de tüm dünya yossi kohen’in gelmesine razıydı zaten, herkes kabul etti kafasına kapüşonlu hırka geçirdikleri törende. hey allah’ım. dünya düz, bize de çip takacaklar.
  • islamiyet ile ilgili sanırım herkesin hemfikir olduğu tek konu yaratıcının tek olması. geri kalan her konuda herkes kendince bir şeyleri yorumluyor.

    dostum ilk önce imsak vakti tartışmasını mı bir çözseydiniz kendi aranızda. sonra daha büyük komplolara geçerdiniz.
  • mekke'nin son 10 bin yıllık yağış grafiğini, metrekareye düşen ortalama yağışın ne kadar az olduğunu bilmeyen, araştırmayan, sorgulamayan, zırcahil kişilerin çürütemeyeceği bilimsel bir gerçek bu.

    islam peygamberi de yaşasaydı, doğup büyüdüğü gerçek yerin bilinmesini ve ortaya çıkmasını isterdi.

    mekke bugün bile su ihtiyacını deniz suyunu arıtarak karşılıyor. doğru düzgün yağış yok çünkü. gıda ihtiyacını da teknoloji sayesinde başka şehirlerden ve ülkelerden temin ediyor.

    peki 1500 yıl önce bu yaşamsal ihtiyaçlarını nasıl gideriyordu?

    mekke'den alınan numunelerde bitki poleni ve tohumu kalıntısı yok. bu ne demek biliyor musun? orada insan ve hayvan yaşamı olanaksız demek. gelip geçersin ama şehir falan kurup yaşayamazsın.

    mekke tarih boyunca çöl yani. böyle bir yerde hele o devirde şehir kurmak, ticaret merkezi haline getirmek, tapınaklar inşa edip putlara tapan hacıları ağırlamak, şiir yarışmaları düzenlemek, tarım yapmak, hayvanlar beslemek olanaksız. çünkü yaşam için su ve yağış gerek o devirde.

    ayrıca mekke şehri dört halife döneminden çok çok sonra kurulmuştur. arada asırlar var.
  • hayatta hersey karsıtına donusuyor.
    islamcıların big bangten sonra tefsirleri oynayip, o fiilin su anlamı genislemek, bigbang kuranda vardı demesi gibi,
    ateistler de vadi diyor orada vadi yok bundan iyi delil mi olur diyor.
    nolur su adamlara benzemeyin. demirin ebcedi 26 atom numarası 26 diyen adamlar gibi olmayın.
  • petra'nın bulunduğu ürdün bölgesi, o dönemlerde bir hristiyan arap devleti olan gassaniler'in elindeydi. o bölgede bizans kiliselerinin bulunması, şehirde pagan kültüründen ziyade, hristiyan kültürün hâkim olduğunu göstermekte. hz. muhammed'in de hristiyanlarla değil, putperestlerle mücadele ettiğini düşünecek olursak, ilk kâbe'nin petra olduğu iddiası zayıftır.
hesabın var mı? giriş yap