• oh canım fakirlik.

    antalyaya gitsek de yine tüm günlerimizi piknikte geçirsek.denize nazaran gölgede, közde demlenmiş çay, poğaça, peynir türevleriyle başlangıç.

    üstündekileri fırlatarak denize doğru bir fırlayış. sonra sular süzüle süzüle gelip bir çay daha.

    sonra baban/kardeşin közü harlasın ve etler ortaya çıksın. hiçbir yağ neyin eklemeden köze koy. ve yanına çayı götür pişinceye kadar etleri izlerken.

    cercei lannister'in kırmızı şarabını içerken tapınağın patladığını izlediği sahne var ya, ondan daha büyük keyif veriyor bence etlerden akan yağın coss sesi.

    oh canım fakirlik!

    edit: başlık başıma başlık başıma püskülü ben olayım!
  • gelir durumlarını bilmesem de boğaz kenarında çimlere yayılıp mangal yakarak ortalığı is, duman kokusuna boğanlar çomardır net.

    bu tiplerin bir diğer özelliği de piknikleri biterken çöp toplama alışkanlıklarının olmamasıdır.
  • hayatinda hic ingiltereye, amerika'ya gitmemis, doga dusmani fakir soylemidir. bu tur insan grubu haftasonlari avmleri dolduran, cunku bu bir zenginlik gostergesidir, ruhsuz insan guruhudur. hadi annanem ve akranlari boyle dusunuyor bir zamanlar oyleydi gercekten ama boyle dusunen genc ve orta yas grubunu anlayamiyorum. haftasonu anlamsizca herhangi bir avmye gitmek, hic bir sey almadan saatlerce dolasmak sonrasinda mado, ozsut ( biraz daha "elitse" midpoint ya da happy moons da olabilir) gibi siradanliktan olen yerlerde etiketlenmek bir sinif gostergesidir onlar icin. siz hic piknige, dogaya gelmeyin yakismiyorsunuz zaten.
  • ismi 'piknik' ise fakirdir. lakin 'barbekü partisi' yapıyorlarsa; senden benden zengindir.
  • doğru tespittir.
    avuntusu da "ya onun keyfi bi başka oluyoorr." şeklindedir.
    tabi barbekü partisinde masada oturup muhabbetini yaparken hizmetçinin kendisine çok güzel pişmiş etleri getirmesinin tadını bilmediği için bunu söyler.
    bir de barbekü sonunda kadınlar musluk sırası bekleyip eteklerini bacaklarının arasına alıp bin bir zahmetle yağlı salata kabı yıkamak zorunda kalmıyor. ama dediğimiz gibi onun tadı ayrı.
    piknik bitimi neyi nereye sokuşturup arabaya sığdıracağımız da ayrı dert. araba içine sinen koku, tam yıkanamamış el ve ağız... say say bitmez.
    kötü abi kötü yapacak bişey yok kötü.
  • doğrudur. biz genelde evimizin arka bahçesinde barbekü partisi veriyoruz. ev dediysem, şato. arka bahçe de 20 dönüm koru. evet.
  • doğru bir tespittir. zengin olsa barbekü yapardı.
  • asgari ücretle çalışan bir birey ailesiyle her hafta sonu dağda,bayırda,köyde,yaylada piknik yapabiliyor ama serbest çalıştığımız halde asgari ücretliden 4-5 kat fazla gelirimiz olmasına rağmen yapamıyoruz ....
  • gelir durumlarını bilemem ama pikniğe gidenler tüm çöplerini toplamadan orada bırakıp dönerler.
hesabın var mı? giriş yap