• her toplum ihtiyacına gore egitim verir. bizim maneviyata ihtiyacimiz var.en iyi kazanc kapısı o. saka maka ulkedeki en iyi meslek nihat hatipogluculuk.pisa amca bunlar iyi gunler. sen daha dur,derslerin yarısı fıkıh kelam bir de o nesli gör de ondan sonra konuş.
  • (bkz: istatistik)
  • bize sorunu değil çözümü anlatsın, o dediği olsa bile ne kadar şey değişecek bu eğitim sistemi ile?
  • çok doğru bir analiz. matematiğin insanı düşünmeye ve keşfetmeye zorlayan fundementalist temellerinden bahsetmiyorum ama hanginiz integral aldınız iş hayatınızda, peki hanginiz kotanjant üzerinden bir analize giriştiniz ? olmaz ya bugün karşınıza çıksa internetten açar bir programa iki dakikada yaptırırsınız, ileride ise sesli komutla kolunuza entegre ekranda soruyu okur cevabını bulursunuz. artık o kolunuza entegre edilecek ya da baktığınız yerde kornea hareketleri ile kumanda edeceğiniz ekranın kodlanması, yazılımı, vücut entegrasyonunu yapması gerekecek öğrenciler eğitiliyor şu anda ilköğretim sıralarında ve biz şimdiden yine yeni yeniden çok geç kalmış durumdayız. arttırıyorum; makine mühendisliği ve üzerine mba eğitimi sonrasında mühendislik hayatımda ne ısı transferi, ne termodinamik, ne akışkanlar mekaniği, ne sonlu elemanlar metodu çıktı karşıma ki mühendislerin ezici çoğunluğunun da çıkmaz çok spesifik bir alanda mühendislik yapmıyorsa. bu arada olur da karşısına çıkarsa temeli sağlam bir mühendis işe başladıktan bir kaç gün sonra öğrenir. demek ki mühendis düşünme metodolojisi ve yaratıcılık üzerine kurulu yeni, deneysel bir eğitime ihtiyaç var. mba konularının bir çoğunu ise kullanıyorum. mikro-makro ekonomi gibi genel geçer konulardan bahsetmiyorum. oyun teorisi, pazarlama yönetimi, işletme yönetimi, kobi ve girişimcilik, modern finans teknikleri, modern muhasebe, stratejik yönetim, finansal yönetim gibi. ancak bunları toplam eğitimimin son iki senesinde görebildim ve o ana kadar ki eğitimimim bu konuların hiç birisine yönelik dizayn edilmemişti.
    ilkokuldan başlayarak tüm eğitimin her gün parabolik artan bir hızla değişen dünyaya adapte edilmesi gerekiyor. yazılım dili, araştırma nasıl yapılır gibi derslerin ilkokuldan entegre edilmesi gerekiyor sisteme. ancak felsefe'yi bile müfredattan çıkaran bir milli eğitim bakanlığının bunları düşünmesini beklemek naif bir hayalcilik. ah be hocam.. biz hala matematik gördüklerine şükür ediyoruz..
  • bunu ben hep söylüyorum. hesabı makineler yapabiliyor zaten. öğrencilere hesap makinesi dağıtıp
    analiz, istatistik olasılık hesabı yaptıracaksın. kafasını kullanmayı öğrnecek amelelik yapmayı değil
  • pizza bizim kültürümüze ters, italyan kültürü bi kere o
hesabın var mı? giriş yap