• bugün ekmek fiyatlarına gelen zamdan sonra aklıma gelendir. çakırın ölümünden sonra ekibi toplayan polat alemdar kendi ekibini kurarken seçici davranmıştır. adamlarına tek tek bazı sorular sorarak bazıları ile yollarını ayırmıştır bunlardan biri de yakuptur. neden bizimle birliktesin sorusuna yakup ekmek parası diye cevap verir. polat alemdar ise memati’ye yakup’a 30 yıllık ekmek parasını hesaplayarak göndermesini söyler. ve yakup ile yollar ayrılır. şimdi olayın mağduriyet boyutuna gelecek olursak; söz konusu toplantı 9 nisan 2004 yılında gerçekleşmiştir. o günün ekmek fiyatı 300.000 türk lirasıdır ( 6 sıfır atılmış hali 30 kuruştur ) yakup’un 3 öğünde toplam 3 ekmek yediğini farz edelim günde 3 ekmek yapar. yakup o dönemde günlük 90 kuruş iaşe parası almıştır. 18 yıl sonra 1 adet ekmek fiyatı 5 lira olmuştur. yani yakup bugünün şartlarında verilen günlük iaşe parası ile 1 ekmek bile alamamaktadır. polat gün gelecek bölüşecek ekmeğimiz olmaz yakup’a mahçup oluruz diyerek göndermiş, fakat kendisi bolluk içinde yaşarken adamı yakup mağdur edilmiştir. ve önümüzde yakup’a ödenen 30 yıllık sürenin tamamlanmasına 12 yıl gibi uzun bir süre kalmıştır. bu durum mağduriyeti daha da arttıracaktır.
    edit: olayı bilmeyenler için kaynak https://youtu.be/3duznvphlr0 ilgili sahne 42. saniyede başlamaktadır.
    edit: çok fazla dolar cinsinden hesap mesajı aldım. ilgili paranın dolar olarak verdiğine dair haklı emareler var ama kesin net bir bilgi yok, ayrıca dolar olarak verilmiş olsa bile yakup kafası çalışmayan mafya değnekçisidir, parayı alır almaz dövizciye gitmiştir. parayı tl cinsine dönüştürmüş ve ilk gördüğü pavyona gidip her yakup abi diyene para sıkıştırmıştır. o para zaten çarçur olmuştur.
    edit: 2004 yılı ekmek fiyatı anlamında kaynağımda hata olduğunu ( ekmeğin kilo fiyatını baz aldığımı ) fark ettim ilgili düzeltme yapılmıştır. fakat eski hesaplamamız çok iyimsermiş yakup’un mağduriyeti korkunç seviyelerde olduğunu tespit etmiş olduk.
    sevgili yazarlar (bkz: tombo degil tombow) ve (bkz: leave me alone)’a uyarılarından dolayı teşekkür ederim.
  • bu konu ayrıca dizide daha sonra işlenmemiştir. memati yakup'a söz konusu meblağı gönderdi mi, unuttu mu bilmiyoruz. polat da "bizim yakup'un parasını gönderdiniz di mi?" diye hatırlatmamıştır. yakup da arayıp "abi benim para ne oldu?" diyemez. büyük ihtimalle o harala gürele içinde yakup'un tazminatı unutulmuş ve kendisi de bir başka mafyanın yanında tekrar çalışmaya başlamıştır.
  • bu konuda polat'a bende kırgınım. sonuç olarak yakup, orada dürüst davranmıştı. ama gel gelelim polat sırf diğerleri de yan yapmasın diye yakup'un çıkışını verdirmişti. bence parayı ödemiştir. ama enflasyon farkını da ödemek zorundadır.
  • enflasyon farkını ödemesi gereken bir durum yok ortada. çünkü polat 30 yıllık ekmek parasını toplu bir şekilde vermiştir, her sene başında ödeyin dese bir mağduriyet oluşacaktı ama peşin olarak verdiği için yakup açısından iyi bile olmuştur. toplu para alıyorsun sonuçta. herkesin işine gelirdi bu.
    diğer yazar arkadaşın söylediğine ben de katılıyorum, o paranın akıbeti ne oldu gerçekten, belki vermediler nereden bileceğiz. vermemişlerse eğer yakup ne yaptı nasıl geçindi acaba!
  • polat denen tipin kendi kendine triplere girmesinin sonucudur.

    bir diğer eleman da düğün meselesinden dolayı kovuldu mesela. "vay efendim beni niye düğününe çağırmadın?" diyor. lan mesele bu mu? sana gelip "abey benim dügünüm var köyde geliyin mi?" dese siktiri çekersin amk kezbanı seni.

    utanmadan trip atıyor hıyar.

    napacaktın düğünde? karı kız mı kesecektin? götü başı dağıtıp halay mı çekecektin?
  • hikmet canan'a borcunu kaç para olarak ödeyecek peki onu da yazsaydın sayın yazar, 9000 tl nin takipçisiyiz.
  • yakup en iyisini yapıp hem hayatını kurtardı hem de aldığı parayı emlağa yatırarak köşeyi döndü. kalmayı tercih eden seyfo dayı ise 16 bölüm sonra bir dikili ağacı bile olmadan ölüp gitti.
  • mafyadan çıkmanın digiturk aboneliğinden çıkmaktan daha kolay olduğunu gösteren olay. üstelik kıdem tazminatı da veriyorlar. digiturk üstüne para alıyor.
  • panafilm buradan bir yakup spin off’u çıkarsa güzel olur.
    --- twitter’dan alıntı ---
    kurtlar vadisi yakup’un yolu
    --- twitter’dan alıntı ---
  • su an kurtlar vadisinin gercegi yaşanıyor. adamlar hala 20 senelik diziyi tartisiyor. siz eğitilmezsiniz!!
hesabın var mı? giriş yap