• ilk ikisinde production manager olarak yer aldığı a nightmare on elm street serisinin 3-4 bölümlerinde prodüktör 6. bölümünde ise serarist ve yönetmen olarak yer almıştır. freddy serisinin vasat bir sonla noktalanmasını sağladıktan sonra daha da vasat bir film olan ghost in the machine filmine el atmıştır. (ghost in the machine ile wes crawen'in yönettiği shocker filminin benzerliği de gözden kaçmamıştır.) rachel talalay bu filmden sonra ünlü bir çizgi roman olan tank girl'ü sinemaya uyarlamış ve lori petty, ice-t, naomi watts, malcolm mcdowell, iggy pop gibi yıldızlarla ortaya oldukça eğlenceli bir film çıkarmıştır. (hele lori petty'nın fonda portishead/roads çalarken kumla duş aldığı bir sahne vardır ki tadından yenmez)

    eleştirmenlerce çok başarılı bulunmayan yine de sağlam soundtrack'inin de yardımıyla oldukça ses getiren tank girl filminin ardından rachel talalay kendini tv filmlerini yönetmeye vermiş ve bir daha uzun metrajlı bir film için kamera arkasına geçmemiştir.

    her ne kadar freddy'nin katili olduğu için hayranların tepkisini üstünde toplasa da freddy iki sequel * * daha yaptığına göre kendisi artık sinemaya yönelmeli ve tank girl tarzı bir iki film daha çekmelidir.
  • a babysitter's guide to monster hunting, yönetmenin yeni projesi olacak.
hesabın var mı? giriş yap