• ekrem imamoğlu tarafından iski genel müdürlüğüne atanan, akp'li eski genel müdür yardımcısı.
  • ekrem ımamoglu bu sahsiyeti neden, nicin , hangi bilmedigimiz pazarliklar sonrasinda atadi ? gecici bile olsa ıskı eski yonetiminde hic lekesi olmayan onlarca insan varken, baska adam mi kalmamisti sayin ekrem bey ? ilgili sahis hakkinda ki bilgiler basit bir google arsiv calismasiyla cikiyor.

    ağustos 1998'de patlak veren iski skandalıyla ilgili inceleme yapan içişleri bakanlığı'na bağlı mülkiye başmüfettişleri, aralarında genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarının bulunduğu 12 yönetici hakkında savcılık soruşturması istemiş, hazırlanan raporda mermutlu'nun da adı geçmişti.

    ilgili soruşturmaya ilişkin milliyet gazetesinin 1999 yılı arşivinde yer alan haber şöyle:

    iski genel müdürü veysel eroğlu ve 5 yönetim kurulu üyesi hakkında memurin muhakematı hakkındaki kanuna tabi olduklarından ayrıca fezleke düzenleneceği belirtildi.
    raporda iski'nin son 5 yıldaki 114 ihaleden 5'inin gazete ilanıyla açık olarak gerçekleştirildiği vurgulanıyor. 109 ihalenin ise belli istekliler arasında kapalı teklif alma yöntemiyle yapıldığı, ancak bu kişileri iski genel müdürü'nün belirlediği iddia ediliyor. iski'den ihale alanlar arasında fp'li eski milletvekili kahraman emmioğlu'nun firmasının olduğu da dikkat çekiyor.

    içişleri bakanlığı, 13 kasım 1998'de mülkiye başmüfettişleri mehmet songur ve yusuf suntay'ı görevlendirdi. iki müfettiş 28 nisan 1999'da raporu tamamlayarak olayı savcılığa intikal ettirdi. hakkında rapor düzenlenenler şunlar:
    "dursun ali çodur, ertan korkut, necmi gürdal, engin gencal, mustafa erdemir, raif mermutlu, sencer tunalı, mustafa songur, orhan perçin, hasan g. yeşilbaş, halil tanır, tahsin bostan."

    raporun tahlil bölümünde şu görüşlere yer veriliyor:

    "kanun, alım - satım ve ihaleyi yönetmeliğe bıraktığından her belediye farklı yönetmelik hazırlamış. belli istekliler arasında kapalı zarf teklifi ile düzenleyen yönetmeliğin 12. maddesinde teknik liyakat ve ehliyeti iski'ce kabul edilmiş şahıs ve firmalardan söz edilmekte.
    belirtilen teknik ve liyakatın ihalelere davet edilen firmalar açısından nasıl saptandığı belli değildir. bunları sadece iski genel müdürü saptamaktadır. ayrıca yönetmelik 22 \ a maddesinde yeterlik komisyonu'ndan bahsedilmekte. yani liyakatı olmayan firmalar dahi çağrılabilmekte. ayrıca istanbul'un ülke genelindeki ağırlığı dikkate alındığında, büyük şirketlerin bu şehirde olduğu düşünüldüğünde, terkos - ikitelli içmesuyu isale hattı ve ömerli - çamlıca isale hattı inşaatının ihalesinde gaziantep'te kurulu ve sonradan aş statüsü kazanan kalyon şirketi'nin davet edilmesi ister istemez bu şirketin teknik ve liyakatının ne olduğu sorusunu akla getirmekte.
    ihaleler için davet edilen şirketlerin büyük bölümü istanbul dışından. iski yönetimine yakın olduğu iddia edilen şirketler kalyon aş, istanbul'da kurulu vadi aş, mimko aş, hamle aş, biat aş, kayseri'de kurulu han aş, ankara'da kurulu nava ve tuna aş. bu şirketlerin ihalelere neden çağırıldığı konusunda gerekçelerin ne olduğu açık değil. belli firmalar arasında kapalı teklif usulünün uygulanması kuralsızlık ve keyfiliği doğurmakta, sonuçta da ihalede açıklık ve rekabet ortadan kalkmakta. bir ihalede en düşük teklifi veren kazanırken, bir başkasında ortalamaya en yakın olan işi almış. sonuçta, 109 ihalenin objektif kriterlerle seçilmeyen firmalar arasında gerçekleştiği görülmektedir."
  • 2010'da iski'den emekli olmuş. artık akp'liliğinin kaldığını pek zannetmiyorum. muhtemelen imamoğlu tarafından da bu sebeple tekrar göreve getirildi. ayrıca liyakatli olması şartıyla kimin nerden olduğu önemli değil, bunu hep söyledik.

    bugün akp istanbul il başkanı bayram şenocak'a iski tarafından güzel bir ayar verilmiş:

    https://twitter.com/…ugu/status/1254737476738060289

    gördüğüm kadarıyla imamoğlu ve raif mermutlu'nun da etkisiyle iski fena çalışmıyor şu anda:

    https://twitter.com/…tlu/status/1253742595055943681
    https://twitter.com/…glu/status/1253973089790177281
  • çok başarılı işini yönetmektedir. şu ana kadar kendisinin ve çalışan ekibinin istanbula verdiği hizmet destekleri için teşekkürler.
  • kendisinin iski bünyesinde yaptığı çalışmalar ilgimi çekti. gerçekten başarıyla yürütüyor görevini.

    ilk entry'de kendisine akp'li denmiş ki, ben buna katılmıyorum. takip ettiğim kadarıyla ekrem imamoğlu'na bayağı yakın bir konumda ve uyumlu bir şekilde çalışıyorlar. zaten kendisi uzun zamandır iski'de görev yapmış birisi ve sahip olduğu liyakat ile kendisini belli ediyor. ki akp'li olsa bile bunu belli etmiyor, kendisini sadece yaptığı işe odaklamış bir kişi. bu durumda da kendisinin siyasi kimliği bizi ilgilendirmiyor.

    partizanlık yapmayan, laf değil iş üreten, halkın oyuyla işbaşına gelmiş insanlara saygıda kusur etmeyen, raif bey gibi bürokratlara ihtiyacımız var. umarım bu tür bürokratlarımız devlet bünyesinde daha aktif görevlere getirilir.
  • istanbul’un bir çok yerindeki kanalizasyon problemlerini ekrem imamoğlu döneminde de çözmeye devam eden kişi
  • ismini önümüzdeki dönemde daha çok duyacağımız başarılı ve çalışkan iski genel müdürü.
  • bu adamın adını ve iski'yi sürekli sosyal medyada görünce bir araştırayım dedim. eski bir akp'li olduğunu görünce çok şaşırdım. inanılmaz çalışkan ve liyakat sahibi bir adam. konuşmalarını dinleyince tam bir devlet adamı olduğunu anlıyorsunuz zaten.

    hakkında yazılanlara da şaşırmadım. kaliteli insan kendini her yerde belli ediyor. ekrem başkanı böyle bir kişiyi kuruma tekrar kazandırdığı için tebrik ediyorum. dilerim raif beyde aynı çalışkanlıkla istanbul'a hizmet etmeye devam eder.
  • ibb ve ekrem baskanin sosyal medya paylasimlarinda sıklıkla kendine yer bulan kisi. dosenen boru metre bilgisine dair bi zaafi var sanirim. diksiyon, hitap sekli kisa oz ve anlasilir bilgi verisi sekli takdiri hak ediyor.

    liyakat’in tum belediye calismalarinda olumlu sonuc vermesini dilerim
  • tam bir devlet adamı. işine hakim, iyi eğitimli, saygılı, mütevazı.
hesabın var mı? giriş yap