• sertifikalarin ve diger verilerine depolandigi digital bi platform
  • bir programlama pattern'i. data access layer yaratırken bunu da bir standarda koymayı hedefler. generic sınıflar iyi kullanılırsa hele bir de orm ile kombine edilirse çok az kodla hayvan gibi bir veri erişim katmanı elde edersiniz. en büyük faydası dependency injection ve tabii ki testing konusunda sunduğu kolaylıktır. gerektiğinde sahte repository sınıflarını inject ederek pseudo sınıflarla frontendinizi test eder database'i kirletmezsiniz.

    https://msdn.microsoft.com/…s/library/ff649690.aspx
  • orm varsa zaten bu pattern mevcuttur projenizde, üzerine tekrar bunu uygulamak beyhude karışıklıklara neden olabilir. solid prensipleri ile de çok barışık değildir.

    ilgili bir eleştirel yazı aşağıdaki linkten incelenebilir:
    http://hamidmosalla.com/…itory-pattern-with-an-orm/
  • (bkz: data)'nin kayit edildigi lokasyona verilen isimdir. abartilacak bir yani yok, basitce dusunulmesi gereken bir kavram. mesela, (bkz: github)
  • çalıştığım şirkete yönetici olarak getirmeyi planladığım sistem. bizim sektör özelinde (görsel tasarım) kullanılan bir sistem değil, ancak corona tedbirleri ile yaşamaya alıştıysak bence üretimi aktif tutabilmek adına versiyonlama ve repository'ye de yavaştan alışmamız lazım gibi hissediyorum. biraz radikal kaçacak bu kararım farkındayım ancak ya bu deveyi güdmek ya da bu diyardan gitmek zorundayız, aksi bir durum söz konusu değil. hakkımızda hayırlısı olması ümidiyle be sözlük.

    (bkz: son sözler)
hesabın var mı? giriş yap