• 4.0 final sürümünden önceki son sürüm olan rc2 geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştır.

    heyecanla beklenmektedir.
  • 4.0 sürümü çıkmıştır.
  • 4.0 sürümünün resmi duyurusuna şu linkten ulaşabilirsiniz.
  • convention over configuration anlayışı, ruby on rails'in başarısının arkasındaki önemli faktörlerden biridir.

    lakin bir ruby on rails uygulamasının çalışabilmesi için izlenmesi "şart" olan fazla convention (gelenek) yoktur. gelenekler işinizi kolaylaştırmak ve diğer geliştiricilerle ortak paydalarda buluşmak içindir. yoksa birçok "geleneği" kişiselleştirebilir ve farklı şekilde uygulayabilirsiniz.

    underscore ya da camelcase meselesi de bu tür bir gelenektir. kaldı ki ikisi de çoğu alanda kullanılabilmektedir? mesela değişken tanımlamada, action ismi vermede sizi underscore'a zorlayan hiçbir şey yoktur. filhakika, onca faydasına rağmen gelenekleri takip etmemenin hiçbir mantığı yoktur.

    bir php'ci arkadaşın "ya neden mysql_fetch_array? ben mysqlfetcharray (f ve a buyuk) olsun istiyorum" diye bir soru ortaya atması ne kadar anlamlıysa, camelcase/underscore mevzuuna takılmak o kadar anlamlıdır.
  • bu framework uzerine kurulmus olan twitter, bu platformu terkederek java'ya ve yine jvm uzerinde calisan scala'ya gecti.

    aklin yolu bir.
  • twitter'in codebase'indeki bazi unsurlari scala'ya migrate etmesini, ruby on rails'e camur atmak icin bir firsat bilmek dogru degildir. rails scalable degil mi? tabii ki oyle: http://ruby.dzone.com/articles/does-rails-scale

    mamafih, soyle bir sey de var:
    http://www.infoq.com/articles/twitter-java-use

    ozeti soyle:

    --- spoiler ---

    the combination of ruby on rails and mysql has been a popular one for start-up companies for the last several years. ıt is a sound choice in many cases, allowing a company's engineers to rapidly try out small new ideas and see which of them find traction in the market place. ıt does however come with well known costs, both in terms of performance and scalability, and perhaps also the relative maturity of the libraries and tool chain. ın addition, the experience at twitter suggests that the ruby on rails stack can produce some significant architectural challenges as the code base grows.
    --- spoiler ---

    sadet olarak. genc dimaglari dilden uzaklastirma cabalarini kiniyorum.

    delikanliysaniz bir proje atin ortaya da kapisalim.

    twitter kadar buyuyelim, o zaman dert ederiz o kadar genislemeyi ;)
  • yapılacak son şeyin development environment'ı olarak windows'u seçmek olacağı caanım framework.

    katiyyen windows üzerinde ruby on rails uygulaması yapmaya çalışmayınız. bir defa ruby on rails'in doğasına ters. birçok gem'in çalışması için gerekli birçok kütüphanenin windows desteği yoktur ayrıca.

    virtual box ya da vmware player gibi rahatlıkla windows üzerinde sanal linux makinası kurmanızı sağlayan programlar mevcut.
  • birkaç hafta kadar önce 4.1 sürümü yayınlanmış güzellikler bütünü.

    http://edgeguides.rubyonrails.org/…lease_notes.html
  • kurulumu zaman zaman osmanlı'dan da daha uzun sürebiliyor.
  • (bkz: #45613924)
hesabın var mı? giriş yap